Στάριτζ και... τέλος καλό, όλα καλά!

Επιμέλεια: Τάσος Ζαννής

Αν και ίδρωσε, η Λίβερπουλ έκαμψε την αντίσταση της αξιόμαχης Σαουθάμπτον επικρατώντας με 2-1 στο Άνφιλντ και ξεκίνησε με το δεξί της υποχρεώσεις της στη Premier League. Στέρλινγκ και Στάριτζ τα γκολ για τους κόκκινους, είχε ισοφαρίσει προσωρινά ο Κλάιν για τους "Αγίους". Καθοριστική και η παρουσία του Μινιολέ. Επόμενο τεστ για την Λίβερπουλ η Σίτι, την επόμενη Δευτέρα (25/8) στο Ετιχάντ.


Νικηφόρα ξεκίνησαν τη σεζόν οι κόκκινοι επικρατώντας της μαχητικής Σαουθάμπτον με 2-1 στην πρώτη αγωνιστική της φετινής Premier League. Καλύτεροι οι "Άγιοι" στο δεύτερο μέρος, ο Στάριτζ έλυσε τον γόρδιο δεσμό για την ομάδα του Ρότζερς.

Το ματς

Η κατοχή ήταν συντριπτικά υπέρ των κόκκινων στα πρώτα λεπτά και η πίεση των δύο ομάδων ήταν ασφυκτική, κάτι που έδινε γρήγορο ρυθμό στο παιχνίδι.



Η πρώτη απειλή ήταν από μεριάς γηπεδούχων στο 7', με το σουτ του Στάριτζ να μην ανησυχεί τον Φόρστερ, ενώ στο 20' το σουτ του Στέρλινγκ κατέληξε στην αγκαλιά του τερματοφύλακα της Σαουθάμπτον.

Αυτές ήταν οι προειδοποιητικές βολές των κόκκινων καθώς στο 23' ευτύχησαν να προηγηθούν στο σκορ. Ο Χέντερσον έβγαλε εκπληκτική μπαλιά στον Στέρλινγκ και ο τελευταίος δεν αστόχησε και έκανε το 1-0, πετυχαίνοντας το πρώτο γκολ της σεζόν μπροστά μάλιστα στο κοινό του Άνφιλντ που πανηγύρισε έξαλλα.

Το γκολ έδωσε... φτερά στους παίκτες του Ρότζερς και άνοιξαν περαιτέρω το παιχνίδι τους παίζοντας πιο χαλαρά αλλά η πίεση των παικτών της Σαουθάμπτον συνεχιζόταν με αμείωτο ρυθμό.

Στο 34' το απευθείας φάουλ του Τάτιντς απομάκρυνε δύσκολα ο Μινιολέ, ενώ ξανά ο πορτιέρο της Λίβερπουλ αναγκάστηκε να επέμβει στις καθυστερήσεις μετά από ξαφνικό σουτ από φάουλ του Σνάιντερλιν που έδιωξε εντυπωσιακά σε κόρνερ. Η τελευταία καλή φάση ανήκε στη Λίβερπουλ που έχασε σπουδαία ευκαιρία με τον Στέρλινγκ στο τέλος του πρώτου μέρους.



Καλά στημένες - κυρίως στην αμυντική λειτουργία - αμφότερες οι ομάδες στο τέλος του πρώτου ημιχρόνου με την μπάλα να πηγαίνει πάνω κάτω. Οι κόκκινοι ωστόσο ήταν αυτοί που πήγαν προηγούμενοι με 1-0 στα αποδυτήρια.

Το δεύτερο μέρος ξεκίνησε με τους καλύτερους οιωνούς για τους φιλοξενούμενους. Πατούσαν καλύτερα στα πρώτα λεπτά της επανάληψης και κατάφεραν να ισοφαρίσουν. Στο 56', μετά από μαγική πάσα-τακουνάκι του Τάντιτς, ο Κλάιν με βολίδα μέσα από τη μικρή περιοχή έκανε το 1-1 για την Σαουθάμπτον κι έβαλε φωτιά στο παιχνίδι.

Μετά την ισοφάριση, οι φιλοξενούμενοι πήραν τα πάνω τους και πήγαν να κάνουν την ανατροπή αλλά ο Ντέιβις έχασε ανεπανάληπτη ευκαιρία για το 1-2. Από την άλλη, ο Ρότζερς πέρασε στο παιχνίδι τον Άλεν αντί του Λούκας για να δώσει περισσότερες κινήσεις στον χώρο, με τον Κουτίνιο να λαμβάνει τον ρόλο του οργανωτή.

Η ισοφάριση της Σαουθάμπτον μπλόκαρε τελείως την Λίβερπουλ και την έκλεισε για λίγο στα καρέ της, δίνοντας έτσι τη δυνατότητα στους φιλοξενούμενους να ανέβουν ψηλά και να δημιουργήσουν ευκαιρίες.

Στο 76' περνάει στον αγωνιστικό χώρο ένας γνώριμος της Σαουθάμπτον. Ο Λάμπερτ πραγματοποιεί το επίσημο ντεμπούτο του με τη φανέλα των κόκκινων.

Στα τελευταία λεπτά, οι παίκτες του Ρότζερς βγήκαν από το καβούκι τους και ανέβηκαν να πιέσουν για τη λύτρωση. Όπερ και εγένετο. Ο Στάριτζ βρέθηκε στη καρδιά της αντίπαλης περιοχής και με κοντινή προβολή έκανε το 2-1 για την Λίβερπουλ και είδε τον Ρότζερς να το πανηγυρίζει έξαλλα γιατί ήξερε ότι αυτό το γκολ ίσως να ήταν το καθοριστικό. Στο πόδι και όλο το Άνφιλντ!

Το παιχνίδι απέκτησε άγρια ομορφιά όσο πλησίαζε το τέλος αλλά οι παίκτες της Σαουθάμπτον δεν κατάφεραν να ισοφαρίσουν για δεύτερη φορά κι έτσι το σφύριγμα της λήξης σήμανε την ανακούφιση του Ρότζερς και την πρώτη νίκη της σεζόν για την Λίβερπουλ.

Σχόλιο

Τι κι αν η Σαουθάμπτον ήταν τελείως αλλαγμένη από πέρσι; Την μαχητικότητά της δεν την έχασε πάντως. Αν και βρέθηκε πίσω στο σκορ, το πάλεψε, ισοφάρισε και λίγο έλειψε να προηγηθεί. Από την άλλη η Λίβερπουλ, σαφώς είχε τον έλεγχο στο μεγαλύτερο κομμάτι του παιχνιδιού, αλλά φαίνεται ότι έχασε κατά πολύ την συγκέντρωσή της μετά το 1-1. Αυτό το "χαστούκι" αφύπνισε τους παίκτες του Ρότζερς, το πίστεψαν και ο Στάριτζ ντύθηκε... 'Αγιος και έβγαλε την ομάδα του από την δύσκολη θέση.

Πολύ καλή αμυντική οργάνωση από τους φιλοξενούμενους, τόσο στο πρώτο όσο και στο δεύτερο μέρος. Κάποιες φορές εμφανίστηκαν ιδιαίτερα απειλητικοί αλλά οι κόκκινοι με τη βοήθεια και του... Άγιου Μινιολέ, που χρειάστηκε να επέμβει σε ορισμένες περιπτώσεις, κατάφερε να πάρει τους τρεις βαθμούς και να κάνει πετυχημένο ξεκίνημα στη φετινή σεζόν. Επόμενος αγώνας με τη Μάντσεστερ Σίτι, την επόμενη Δευτέρα (25/8) στο Ετιχάντ.

Οι συνθέσεις
Λίβερπουλ: Μινιολέ, Μανκίγιο, Σκρτέλ, Λόβρεν, Τζόνσον, Τζέραρντ, Λούκας, Χέντερσον, Κουτίνιο, Στέρλινγκ, Στάριτζ
Σαουθάμπτον: Φόρστερ, Κλάιν, Φόντε, Γιοσίντα, Μπερτράντ, Γουινιάμα, Σνάιντερλιν, Ντέιβις, Γουόρντ, Πρόουζ, Τάντιτς, Πελέ
Share on Google Plus

About Τάσος Ζαννής

Αρθρογραφούμε για τo "LiverpoolFans.gr" με στόχο την έγκυρη και έγκαιρη ενημέρωσή σας γύρω από την αγαπημένη μας ομάδα.