Απλώς μια κακή μέρα...

Επιμέλεια: Τάσος Ζαννής

2η αγων. Premier League

Με πρωταγωνιστή τον Γιόβετιτς, η πρωταθλήτρια Μάντσεστερ Σίτι μετέτρεψε σε μονόλογο το ντέρμπι με την Λίβερπουλ, νικώντας την με 3-1 στο Ετιχάντ και πανηγύρισε τη δεύτερη νίκη της σε ισάριθμα παιχνίδια. Ο Ζαμπαλέτα με αυτογκόλ μείωσε για τους κόκκινους που δεν φάνηκαν ιδιαίτερα απειλητικοί. Επόμενο εμπόδιο η Τότεναμ (εκτός), την προσεχή Κυριακή.



Το πρώτο ντέρμπι της χρονιάς στην Αγγλία είχε θριαμβεύτρια την Σίτι, που νίκησε εύκολα την Λίβερπουλ με 3-1.


Πρωταγωνιστής για τους πολίτες ο Γιόβετιτς (2 γκολ). Ντεμπούτο για Μάρκοβιτς, υπό το βλέμμα του Μπαλοτέλι στις εξέδρες.






Το ματς


Το παιχνίδι είχε από τα πρώτα λεπτά άγριο ρυθμό, με τη μπάλα να πηγαίνει πάνω κάτω.

Το πρώτο σουτ του αγώνα ανήκε στους γηπεδούχους με τον Τζέκο να μην σημαδεύει σωστά στο 8', ενώ το σουτ του Τουρέ στο 15' κατέληξε στην αγκαλιά του Μινιολέ.

Παιχνίδι κέντρου από τις δύο ομάδες στο πρώτο ημίωρο του αγώνα, με τους κόκκινους να πατούν καλύτερα στο γήπεδο και να έχουν πάρει τον... αέρα των πολιτών.

Σπουδαία ευκαιρία έχασε ο Στάριτζ στο 32' για την Λίβερπουλ, που σούταρε αλλά ο Χαρτ έπεσε στη γωνία του και απομάκρυνε.

Λίγο πριν την ανάπαυλα, οι πολίτες πήραν χώρους στο γήπεδο και στο 41' κατάφεραν να ανοίξουν το σκορ κόντρα στην ροή του αγώνα. Ο Γιόβετιτς εκμεταλλεύτηκε το λάθος του Μορένο στην άμυνα των κόκκινων και έκανε το 1-0 για την Μάντσεστερ Σίτι.

Οι κόκκινοι προσπάθησαν να αντιδράσουν αλλά οι πολίτες πήραν την άγουσα για τα αποδυτήρια προηγούμενοι στο σκορ.

Ο τρελός ρυθμός του πρώτου μέρους συνεχίστηκε και στο δεύτερο. Οι κόκκινοι πίεσαν στα πρώτα λεπτά της επανάληψης, ωστόσο οι πολίτες, βγάζοντας υποδειγματική αντεπίθεση, έκαναν το 2-0 στο 55' με τον Γιόβετιτς να γράφει ξανά το όνομά του στον πίνακα των σκόρερ και να βάζει δύσκολα στην ομάδα του Ρότζερς.

Στο 59' ο Μάρκοβιτς κάνει ντεμπούτο με την φανέλα των κόκκινων, περνώντας στη θέση του Κουτίνιο.

Ο Στάριτζ προσπάθησε να απαντήσει για τους κόκκινους αλλά χωρίς επιτυχία. Η ψυχολογία ήταν πλέον ξεκάθαρα υπέρ της Σίτι που πατούσε καλύτερα στο γήπεδο. Οι πολίτες μάλιστα πέτυχαν και τρίτο τέρμα. Ο Αγκουέρο, στη πρώτη επαφή του με την μπάλα και μετά από εξαιρετική πάσα του Νάβας, έκανε το 3-0 για την Σίτι στο 69' και ουσιαστικά καθάρισε την υπόθεση νίκη.


Με την είσοδο των Τσαν, Μάρκοβιτς και Λάμπερτ, οι κόκκινοι δεν απείλησαν ιδιαίτερα τα καρέ του Χαρτ. Το μόνο που κατάφεραν ήταν να μειώσουν με τον Λάμπερτ - και την... συνδρομή του Ζαμπαλέτα - σε 3-1 στο 83'.

Σχόλιο

Η Μάντσεστερ Σίτι επικράτησε δίκαια της Λίβερπουλ με 3-1, παρόλο που στο πρώτο μέρος ήταν καλύτεροι οι κόκκινοι. Ο ρυθμός των πολιτών ωστόσο στην επανάληψη ανέβηκε απότομα, σκοράροντας δύο φορές μέσα σε 13'.

Από την άλλη, η Λίβερπουλ δεν παρουσιάστηκε συγκεντρωμένη και εξαιτίας λαθών - κυρίως στον αμυντικό τομέα - δεν πρόβαλε σθεναρή αντίσταση και ηττήθηκε με κάτω τα χέρια από την καλύτερη και καλοστημένη Σίτι.

Οι συνθέσεις

Λίβερπουλ: Μινιολέ, Τζόνσον, Μορένο, Σκρτέλ, Λόβρεν, Τζέραρντ, Χέντερσον, Άλεν (Τσαν), Κουτίνιο (Μάρκοβιτς), Στέρλινγκ, Στάριτζ (Λάμπερτ)
Μάντσεστερ Σίτι: Χαρτ, Ζαμπαλέτα, Κομπανί, Ντεμικέλις, Κλισί, Φερνάντο, Τουρέ, Νασρί, Σίλβα, Γιόβετιτς, Τζέκο
Share on Google Plus

About Τάσος Ζαννής

Αρθρογραφούμε για τo "LiverpoolFans.gr" με στόχο την έγκυρη και έγκαιρη ενημέρωσή σας γύρω από την αγαπημένη μας ομάδα.