Πω, πω, μια Λίβερπουλ!


Επιμέλεια: Τάσος Ζαννής

3η αγων. Premier League

Μήνυμα προς κάθε κατεύθυνση έστειλε η Λίβερπουλ που θριάμβευσε (ξανά) στο ντέρμπι με την Τότεναμ, νικώντας την με 3-0 στο White Hart Lane και επέστρεψε στις νικηφόρες εμφανίσεις. Θετικό ντεμπούτο ο Μπαλοτέλι, συγκλονιστικός για ακόμη μια φορά ο Στέρλινγκ. Μετά την διακοπή, επόμενος αντίπαλος η Άστον Βίλα στο Άνφιλντ (Σάββατο, 13 Σεπτεμβρίου).


Ένα (απρόβλεπτα) ευχάριστο απόγευμα πέρασαν οι κόκκινοι που νίκησαν και ισοπέδωσαν με την εμφάνισή τους τα σπιρούνια με 3-0. Εξαιρετικά στημένη η ομάδα από τον Ρότζερς, καλή αρχή για Μπαλοτέλι και παρθενικό γκολ του Μορένο.

Το ματς

Αναμενόμενος ο γρήγορος ρυθμός στο ξεκίνημα αλλά οι κόκκινοι μπήκαν με άγριες διαθέσεις. Μόλις στο 3' ο Μπαλοτέλι ήταν έτοιμος να σκοράρει το πρώτο του γκολ με τη φανέλα της Λίβερπουλ αλλά ο Γιορίς απέκρουσε την κεφαλιά του και στη συνέχεια ο σούπερ Μάριο αστόχησε από κοντά. Αλλά οι κόκκινοι δεν άργησαν να πάρουν κεφάλι στο σκορ.

Πατώντας καλύτερα στο γήπεδο, η Λίβερπουλ ευτύχησε να ανοίξει το σκορ με κοντινό πλασέ του Στέρλινγκ στο 8' μετά από ωραία ασίστ του Χέντερσον. Με την επίτευξη του γκολ, οι κόκκινοι πήραν τα... πάνω τους και συνέχιζαν με αμείωτο ρυθμό ενώ Μπαλοτέλι και Στάριτζ έχαναν σπουδαίες ευκαιρίες για το 0-2.

Αναμενόμενη ήταν και η αντίδραση των γηπεδούχων που ανοίχτηκαν και δεν σταμάτησαν την ασφυκτική πίεση. Ωστόσο, οι κόκκινοι έκλεισαν καλά τους χώρους και δεν άφησαν τα σπιρούνια να απειλήσουν. Τρομερή ευκαιρία για ισοφάριση είχε ο Τσαντλί που υποχρέωσε τον Μινιολέ σε απίστευτη επέμβαση στο 42'.

Καλύτερη στα πρώτα 45 λεπτά η Λίβερπουλ που είχε αρκετές ευκαιρίες και για δεύτερο γκολ. Αρκετά πιεστική σε όλα τα μήκη και τα πλάτη του γηπέδου η Τότεναμ αλλά δεν κατάφερε να απειλήσει ιδιαίτερα την εστία του Μινιολέ.

Με γκολ ξεκίνησε το πρώτο μέρος για την ομάδα του Ρόντζερς, με γκολ ξεκίνησε και το δεύτερο. Ο Ντάιερ ανέτρεψε τον Άλεν στη περιοχή, ο διαιτητής έδειξε την άσπρη βούλα και ο Τζέραρντ, με το πρώτο του γκολ στη σεζον, έκανε το 0-2 δίνοντας σαφές προβάδισμα νίκης στους κόκκινους.


Τα σπιρούνια δεν έδειξαν άμεση αντίδραση και η κεφάτη Λίβερπουλ συνέχιζε να σκοράρει. Ο Μορένο έκλεψε στη μεσαία γραμμή και με μια απίστευτη κούρσα έκανε το 0-3 δίνοντας διαστάσεις θριάμβου στη νίκη των reds.

Τσαν και Μάρκοβιτς στη θέση των Άλεν και Μπαλοτέλι αντίστοιχα και η ομάδα του Ρότζερς έδειχνε ακούραστη. Η Τότεναμ δεν έβρισκε λύσεις από πουθενά ενώ κάθε φορά που έβγαινε σε αντεπίθεση έχανε την κατοχή.


Το τελικό σφύριγμα βρίσκει για άλλη μια φορά την Λίβερπουλ θριαμβεύτρια (με 0-3 αυτή τη φορά) ταπεινώνοντας ουσιαστικά την Τότεναμ και συνήλθε από το χαστούκι της Σίτι.


Σχόλιο

Εκπληκτική εμφάνιση από το σύνολο του Μπρένταν Ρότζερς. Πάτησε καλύτερα, έκανε φάσεις, έβαλε γκολ, πήρε ψυχολογία και μήτε την είδατε. Άπιαστοι οι κόκκινοι σε όλη τη διάρκεια του αγώνα.

Από την άλλη, το... φάντασμα της Τότεναμ είχε σε κακό απόγευμα τα αστέρια της αλλά δεν βρήκε και χώρους κι έτσι σκίασε όλο το White Hart Lane. Απογοητευτική εμφάνιση από τα σπιρούνια που δεν έγιναν ιδιαίτερα απειλητικοί σε κανένα σημείο του αγώνα.

Οι συνθέσεις
Τότεναμ: Γιορίς, Ρόους, Καμπούλ, Βερντόχεν, Αντεμπαγιόρ, Λαμέλα, Ντάιερ, Τσαντλί, Έρικσεν, Καπού, Μπενταλέμπ
Λίβερπουλ: Μινιολέ, Μανκίγιο, Σακό, Λόβρεν, Μορένο, Τζέραρντ, Άλεν (Τσαν), Χέντερσον, Στέρλινγκ (Ενρίκε), Στάριτζ, Μπαλοτέλι (Μάρκοβιτς)

Share on Google Plus

About Τάσος Ζαννής

Αρθρογραφούμε για τo "LiverpoolFans.gr" με στόχο την έγκυρη και έγκαιρη ενημέρωσή σας γύρω από την αγαπημένη μας ομάδα.