Η ύπουλη πρεμιέρα και ο Moreno

Δεν μένουν παρά λίγες ώρες από την πρεμιέρα της Liverpool στην Premier League, στο πρώτο παιχνίδι των "Reds" στην μετά-Suarez εποχή, με αντίπαλο την πάντα υπολογίσιμη Southampton, που εδώ και μερικές μέρες έχει ενισχυθεί σημαντικά.

Για πολλούς λόγους το παιχνίδι απέναντι στους "Αγίους" κρίνεται ύπουλο. Από την μία είναι η πρεμιέρα του πρωταθλήματος, η οποία πάντα κρύβει τις δικές της δυσκολίες, ιδίως όταν ομάδες όπως η Liverpool υποτιμούν τον αντίπαλό τους. Από την άλλη, το ρόστερ της Southampton έχει αλλάξει κατά πολύ, καθώς παίκτες-κλειδιά της περασμένης σεζόν, όπως ο Lovren, o Lambert, o Lallana, o Saw, δεν βρίσκονται στην ομάδα και στη θέση τους αποκτήθηκαν οι Pele, Long, Taider, Tadic. Όπερ σημαίνει, πως η Liverpool θα έχει να αντιμετωπίσει μια καινούργια -σχεδόν- ομάδα.

Η νέα σεζόν θα βρει την ομάδα του Brendan Rodgers σε νέα λογική. Ο ηγέτης Luis Suarez δεν φοράει τον κορμοράνο πια, πράγμα το οποίο σημαίνει πως πρέπει να βρεθούν λύσεις εκ των έσω για να καλυφθεί το κενό. Τον πρώτο καιρό, ειδικά, η απουσία του Ουρουγουανού θα "πονέσει" αρκετά την ομάδα, μιας και ο Pistolero ήταν το σημείο αναφοράς της κόκκινης επίθεσης.

Έτσι, το βάρος πέφτει πια στους Sturridge, Lambert, Lallana, Sterling, ενώ ο Coutinho αναμένεται να είναι ο... σερβιτόρος του συνόλου, καθώς από τα πόδια του θα περνούν οι περισσότερες (αν όχι όλες) επιθετικές προσπάθειες της ομάδας του Rodgers.

Μέσα σ'όλα, ήρθε και ένας παίκτης που η Liverpool τον είχε ανάγκη. Ο Alberto Moreno για τα επόμενα πέντε χρόνια θα αγωνίζεται για λογαριασμό των "Reds", καλύπτοντας το αριστερό άκρο της άμυνας, το οποίο γίνεται άκρως... ισπανικό, μιας και στην ίδια θέση αγωνίζεται ο Jose Enrique. Ο Moreno είναι ένας παίκτης που έχει αποδείξει πως ξέρει μπάλα. Παράλληλα, η χρονιά που έκανε με την Sevilla τον βοήθησε ώστε να δείξει πως μπορεί να αγωνιστεί σε υψηλό επίπεδο. Ήταν, άλλωστε, ένας από τους παίκτες που συνέβαλαν στην κατάκτηση του Europa League με τους Σεβιγιάνους.

Η απόκτηση του Moreno ισχυροποιεί ακόμα περισσότερο την ομάδα στην άμυνα. Ο Manquillo έδειξε πολύ καλά στοιχεία με την Dortmund, ο Lovren το ίδιο, ενώ οι σταθερές που ονομάζονται Toure,Skrtel, Johnson, Sakho, αλλά και ο Flanagan, μόνο εγγύηση μπορούν να προσφέρουν στον Mignolet.

Έτσι, η ομάδα ξεκινάει με τις καλύτερες συνθήκες το πρωτάθλημα, φτάνει μόνο να πιστοποιήσει την πολύ καλή κατάστασή της και την Κυριακή (17/08) απέναντι στην Southampton.

ΥΓ. Ο Suraez, αλλά και η Barcelona, άσκησαν έφεση για την τετράμηνη τιμωρία του Ουρουγουανού, η οποία έγινε δεκτή και πλέον ο Pistolero θα μπορεί να προπονείται, αλλά και να αγωνιστεί στα φιλικά των Καταλανών (μόνο). Υπήρξε κάποιος που να πίστεψε πως δεν θα γινόταν κάτι τέτοιο από την στιγμή που θα έφευγε από την ομάδα; Επίσης, υπήρξε κάποιος που να πίστεψε πως σε περίπτωση που ο Suarez έμενε στη Liverpool και κατέθετε έφεση, εκείνη θα γινόταν δεκτή;

Χρήστος Τσάλτας
Share on Google Plus

About Unknown

Αρθρογραφούμε για τo "LiverpoolFans.gr" με στόχο την έγκυρη και έγκαιρη ενημέρωσή σας γύρω από την αγαπημένη μας ομάδα.