Προχωρά η επέκταση του σταδίου

               Προχωρά η επέκταση του σταδίου




H Επιτροπή Σχεδιασμού Δημοτικού Συμβουλίου του Λίβερπουλ ,με ψήφισμα  , αποφάσισε να εγκρίνει τα σχέδια για την επέκταση του γηπέδου της Liverpool FC  μέρος απο το σχέδιο ανάπλασης της ομάδας του Λίβερπουλ το οποίο έιχε ανακοινωθεί τον Οκτώβριο του 2012 για την ανακασκευή του ''Anfield ''.

New Anfield
H Επιτροπή Προγραμματισμού του Συμβουλίου αποφάσισε να χορηγήσει την οικοδομική άδεια  για την επέκταση της κύριας στάσης του συλλόγου (Main Stand) κατά 8,500 θέσεις φτάνοντας έτσι τις 21,000 θέσεις και συνολικής χωρητικότητας του γηπέδου στις 54,000.
Ανοιχτή μένει η υποβολή προτάσεων για την επέκταση του Anfield Road Stand.

Σε συνάντηση που πραγματοποιήθηκε το πρωι της 23ης Σεπτεμβρίου τα μέλη της  Επιτροπής Σχεδιασμού Liverpool City στο Δημαρχείο αποφασίστηκε να τους χορηγηθεί σχετική οικονομική άδεια , υπο όρους , και δεσμευτική συμφωνία αφού είχε προηγηθεί επίσκεψη για την σχετική μελέτη στο Anfield!


Τζο Άντερσον
Ο δήμαρχος του Λίβερπουλ, Τζο Άντερσον δήλωσε χαρακτηριστικά :

''Αυτό είναι ένα πολύ σημαντικό ορόσημο στις φιλοδοξίες μας να μετατρέψουμε την περιοχή Anfield, φέρνοντας νέες θέσεις εργασίας, τις επενδύσεις και τη στέγαση. Για την συνολική αναγέννηση του Anfield θα δούμε να επενδύονται περίπου £260.  Ο σύλλογος είναι ένας σημαντικός εργοδότης στην περιοχή και το γήπεδο του αποτελεί πόλο έλξης για τους τουρίστες και τους επισκέπτες." 






Ian Ayre
Ο Διευθύνων σύμβουλος του LFC, Ian Ayre δήλωσε:
''Η σημερινή έγκριση από την Επιτροπή Σχεδιασμού είναι ένα ακόμη βήμα στο ταξίδι  που ξεκινήσαμε πριν από δύο χρόνια. Λάβαμε πολύ θετική υποστήριξη για τις προτάσεις μας κατά τη διάρκεια μιας  δημόσιας διαβούλευσης στις αρχές του τρέχοντος έτους και ενώ είμαστε ευχαριστημένοι για την πρόοδο που έχει επιτευχθεί σήμερα, εξακολουθούν να υπάρχουν μερικά προβλήματα  που θα πρέπει να επιλυθούν ώστε να προχωρήσουν τα σχέδια επέκτασής μας.''

O Brian Cronin, διευθύνων σύμβουλος της ομάδας Στέγαση , πρόσθεσε:
''Η σημερινή απόφαση της Επιτροπής Σχεδιασμού είναι μια  καλή είδηση​​, όχι μόνο για το Anfield, αλλά για ολόκληρη την  Λίβερπουλ . Η αναδιαμόρφωση του  γηπέδου αποτελεί αναπόσπαστο μέρος του συνολικού οράματος για την αναγέννηση της περιοχής''

Να σημειωθεί ότι  το Main Stand  θα περιλαμβάνει επίσης μια διώροφη εξέδρα και ένα προσεκτικά σχεδιασμένο χώρο που θα γίνει το νέο σπίτι για το Hillsborough Memorial.

Πηγές : Liverpool FC , Liverpool Echo

Επιμέλεια :Μιχαηλίδης Δημήτριος

Share on Google Plus

About Jim Green

Αρθρογραφούμε για τo "LiverpoolFans.gr" με στόχο την έγκυρη και έγκαιρη ενημέρωσή σας γύρω από την αγαπημένη μας ομάδα.