Θύμισε... Λίβερπουλ!

Επιμέλεια: Τάσος Ζαννής

7η αγων. Premier League

ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ, ΝΙΚΗ! Η Λίβερπουλ επέστρεψε στα νικηφόρα αποτελέσματα επικρατώντας στο Άνφιλντ της Γουέστ Μπρομ με 2-1 και πέτυχε τη πρώτη της νίκη στο πρωτάθλημα μετά τις 31 Αυγούστου. Παρθενικό γκολ ο Λαλάνα, πέναλτι... εκτός περιοχής για τους φιλοξενούμενους, ο Χέντερσον έβγαλε τα κάστανα από τη φωτιά. Επόμενο παιχνίδι για τους κόκκινους - μετά τη διακοπή - εκτός έδρας με την ΚΠΡ (Κυριακή, 19 Οκτωβρίου).




Με εμφάνιση εφάμιλλη αυτή της Τότεναμ, η Λίβερπουλ επανέφερε χαμόγελα στις τάξεις των οπαδών αλλά και του τεχνικού επιτελείου της, ικανοποιώντας με την εμφάνισή της στη νίκη με 2-1 κόντρα στην Γουέστ Μπρομ. Πρώτο γκολ του Λαλάνα, συνεχής κίνηση και στα 90'.

Το ματς

Οι κόκκινοι μπήκαν πολύ δυνατά στο ξεκίνημα και απείλησαν με τα σουτ των Στέρλινγκ και Λάμπερτ στο πρώτο εικοσάλεπτο βγάζοντας πάθος και αντίδραση από τις συνεχόμενες προβληματικές εμφανίσεις.


Το ασφυκτικό πρέσινγκ της Λίβερπουλ συνεχιζόταν (υπό τα βλέμματα και του απόντα Στάριτζ) όσο η Γουέστ Μπρομ προσπαθούσε να χτυπήσει στην αντεπίθεση και από στημένες φάσεις, με τον Μινιολέ να αποκρούει το σουτ του Μπεραχίνο στο 35'.


Η πίεση απέφερε καρπούς για τους κόκκινους και ο Λαλάνα, μετά από ωραία συνεργασία με τον Λάμπερτ, έκανε το 1-0 στο 45' και σήκωσε στο πόδι το Άνφλιντ, πετυχαίνοντας παράλληλα και το πρώτο του γκολ με τη κόκκινη φανέλα.

Στην επανάληψη, πάλι οι κόκκινοι μπήκαν δυνατά στα πρώτα λεπτά αλλά ο διαιτητής έδωσε πέναλτι στο φάουλ του Λόβρεν - το μαρκάρισμα του οποίου ήταν εκτός περιοχής - και ο Μπεραχίνο ισοφάρισε από την άσπρη βούλα στο 56' παγώνοντας προσωρινά το Άνφιλντ.


Ωστόσο, η αντίδραση ήταν άμεση από την ομάδα του Ρότζερς που πήρε ξανά τα ινία του παιχνιδιού. Ο Στέρλινγκ κράτησε ωραία την μπάλα και την κατάλληλη στιγμή την γύρισε στο σημείο του πέναλτι, με τον Χέντερσον να γίνεται τελικός αποδέκτης και να κάνει το 2-1 για τους κόκκινους, επαναφέροντας τα χαμόγελα στο Άνφιλντ.

Με την είσοδο του Μπαλοτέλι, οι γηπεδούχοι έγιναν ακόμα πιο απειλητικοί και δημιούργησαν αρκετές ευκαιρίες προς την αντίπαλη εστία με δράστες κυρίως τους Μπαλοτέλι, Τζέραρντ και Στέρλινγκ. Η Γουέστ Μπρομ έμοιαζε να έχει κλειστεί στα καρέ της και να μην μπορεί να ακολουθήσει τον αρκετά γρήγορο ρυθμό της Λίβερπουλ.

Ο φρενήρης ρυθμός του παιχνιδιού συνεχίστηκε ως το τέλος με το τελικό 2-1 αλλά και τη σημερινή εμφάνιση να επαναφέρουν τα χαμόγελα στην ομάδα του Μέρσισαϊντ.

Σχόλιο


Η Λίβερπουλ επέστρεψε στις νίκες και με μια αρκετά πειστική εμφάνιση που θύμισε... Λίβερπουλ πήρε πεντακάθαρη νίκη επί της Γουέστ Μπρομ παίζοντας κατά διαστήματα πολύ καλό ποδόσφαιρο. Μετά το δεύτερο γκολ, επανήλθε η ηρεμία αλλά ανέβηκε και η ψυχολογία των παικτών του Ρότζερς που έβγαλαν αντίδραση και πάθος στον αγωνιστικό χώρο.

Από την άλλη, η Γουέστ Μπρομ στάθηκε αρκετά καλά μέχρι ένα σημείο, πίεσε τους κόκκινους αλλά δεν μπόρεσε να ανταπεξέλθει στο γρήγορο παιχνίδι της Λίβερπουλ.
*Ως αλλαγή πέρασε ο Γιώργος Σαμαράς στο 87'.

Οι συνθέσεις

Λίβερπουλ: Μινιολέ, Μανκίγιο, Λόβρεν, Σκρτέλ, Μορένο, Τζέραρντ, Χέντερσον, Λαλάνα, Κουτίνιο (Λούκας), Στέρλινγκ, Λάμπερτ (Μπαλοτέλι)
Γουέστ Μπρομ: Φόστερ, Γκαμποά, Λέσκοτ, Ντόουσον, Ποκονιόλι, Ντόρανς, Μόρισον, Γκάρντνερ, Μπραντ, Σεσενιόν, Μπεραχίνο
Share on Google Plus

About Τάσος Ζαννής

Αρθρογραφούμε για τo "LiverpoolFans.gr" με στόχο την έγκυρη και έγκαιρη ενημέρωσή σας γύρω από την αγαπημένη μας ομάδα.