Κόλο Τουρέ: "Ο Ρότζερς θα αλλάξει την τύχη μας!"

Απόλυτα βέβαιος πως η Λίβερπουλ θα δικαιωθεί που συνεχίζει να πιστεύει στον Μπρένταν Ρότζερς φάνηκε ο Κόλο Τουρέ, που δηλώνει πεπεισμένος για τις ικανότητες του προπονητή του να ανατρέψει την κατάσταση.

Ο Τουρέ παραδέχθηκε πως η Λίβερπουλ βρίσκεται σε πολύ κακή αγωνιστική κατάσταση όμως πιστεύει ότι ο Ρότζερς θα καταφέρει να αλλάξει τις τύχες της ομάδας:

"Πρέπει να τα πάμε καλά μαζί του γιατί είναι ένας από τους καλύτερους προπονητές στην Πρέμιερ Λιγκ."

"Από τους προπονητές που έχω δουλέψει είναι στην κορυφή. Χρειάζεται χρόνο ως προπονητής. Η περσινή σεζόν ήταν εκπληκτική, όμως η φετινή είναι αρκετά δύσκολη. Νομίζω όμως ότι κάνει καλή δουλειά και τον συμπαθούμε όλοι εδώ."

"Είναι νέος για προπονητής και είναι η πρώτη φορά που προπονεί σε αγώνες Τσάμπιονς Λιγκ. Το Τσάμπιονς Λιγκ είναι δύσκολο. Πάρτε για παράδειγμα την Μάντσεστερ Σίτι. Πρέπει να μάθεις από αυτό."

"Μαθαίνει. Στο τέλος της μέρας είναι πάντα δίκαιος και δίνει καθημερινά το 100% που μπορεί.Για αυτό είμαι σίγουρος πως θα βγούμε από αυτόν το λήθαργο!"

"Απλά δείτε τι έχει καταφέρει στη Λίβερπουλ. Όταν ήρθε εδώ η ομάδα τα πήγαινε άσχημα, όμως κατάφερε να την φτάσει πολύ ψηλά. Το να διατηρηθεί εκεί είναι πάρα πολύ δύσκολο. Αυτή σεζόν θα
είναι καθοριστική για να το μάθει αυτό."

Όσον αφορά το αν βλέπει ομοιότητες μεταξύ του Ρότζερς και του πρώην προπονητή του Αρσέν Βενγκέρ:

"Πολλές φορές μου θυμίζει τον Βενγκέρ γιατί είναι κι αυτός ευφυής."

"Ξέρει πως να μιλάει με τους παίκτες και να παίρνει το 100% τους. Αυτό θα το δείτε όταν βγούμε από αυτή τη δύσκολη κατάσταση."

"Όπως και ο Αρσέν, βρίσκεται πάντα στην προπόνηση για να βελτιώνει πράγματα. Επίσης ο τρόπος παιχνιδιού του μοιάζει. Θέλει να πασάρουμε την μπάλα μπροστά και να έχουμε ρυθμό κάτι που ειναι πολύ σημαντικό."

Ο Τουρέ κλήθηκε να δηλώσει και για την αποτυχία της Λίβερπουλ να πάρει τη νίκη επί της Λουντογκόρετς:

"Είναι πολύ ενοχλητικό γιατί ήμασταν τόσο κοντά στη νίκη και τελικά μείναμε με το βαθμό. Τώρα ξέρουμε ότι με νίκη επί της Βασιλείας μπροστά στους οπαδούς μας θα πάρουμε την πρόκριση."

"Είμαστε στην έδρα μας και έχουμε την ποιότητα να το κάνουμε. Θα συνεχίσουμε να παλεύουμε όπως απέναντι στη Λουντογκόρετς. Είμαστε επαγγελματίες και ξέρουμε τι θέλει ο προπονητής."

"Δεν έχει να κάνει με την άμυνα, πρέπει να τα πηγαίνουμε καλύτερα ως ομάδα γενικά. Πέρσι
σκοράραμε τέσσερα και πέντε γκολ σε κάθε ματς. Φέτος έχουμε πρόβλημα και μπροστά και πίσω."

"Είναι δύσκολα για όλους τώρα, όμως πρέπει να συσπειρωθούμε και να παλέψουμε για αυτόν τον
 προπονητή, διότι είναι ένας από τους καλύτερους προπονητές."

"Είμαι εδώ για να βοηθήσω όπως μπορώ με την εμπειρία μου. Είμαι εδώ και για τις καλές και για τις κακές στιγμές. Θα βοηθήσω και τους άλλους παίκτες με όποιο τρόπο μπορώ."

Για το ότι δεν έχει επιλεχθεί ως βασικός για το πρωτάθλημα από το Φεβρουάριο:

"Για μένα το σημαντικότερο είιναι η ομάδα. Όποτε με καλέσει ο προπονητής θα είμαι έτοιμος. Είμαι μέλος της ομάδας και αυτό ισχύει για όλους και όλοι μόνο για μένα."

"Όταν έχει και Τσάμπιονς Λιγκ και Πρέμιερ Λιγκ είναι πολύ απαιτητικό από άποψη φυσικής κατάστασης. Για αυτό έχουμε μεγάλο ρόστερ, ώστε να κάνουμε ροτέισιον. Το πιο σημαντικό είναι να πολεμάμε ο ένας για τον άλλο."


Πηγή: Liverpool Echo
Επιμέλεια: Απόστολος Παπανικολόπουλος





Share on Google Plus

About Tolis Papanikolopoulos

Αρθρογραφούμε για τo "LiverpoolFans.gr" με στόχο την έγκυρη και έγκαιρη ενημέρωσή σας γύρω από την αγαπημένη μας ομάδα.