Εφιάλτης δίχως τελειωμό...

Επιμέλεια: Τάσος Ζαννής

12η αγων. Premier League


Σου έχει τύχει να ζεις έναν εφιάλτη στην πραγματικότητα και να μην μπορείς να τον σταματήσεις; Η κάκιστη Λίβερπουλ, αν και προηγήθηκε, κατάφερε ξανά να χάσει (από την Κρίσταλ Πάλας αυτή τη φορά) με 3-1, συνεχίζοντας να σκορπά απογοήτευση. Τρίτη σερί ήττα στο πρωτάθλημα και έκτη συνολικά. Τετάρτη, 26 Νοεμβρίου η ημέρα της κρίσης με Λουντογκόρετς στην Βουλγαρία για την 5η αγωνιστική του Champions League.



Στο γήπεδο όπου 6 μήνες πριν η ομάδα του Ρότζερς έχασε κάθε ελπίδα για την κατάκτηση του τίτλου με τον Σουάρεζ να ξεσπάει σε λυγμούς, τώρα χάνει με 3-1 από την Κρίσταλ Πάλας και βυθίζεται στην 12η θέση της βαθμολογίας. Ο Λάμπερτ πέτυχε το πρώτο του γκολ αλλά του βγήκε... ξινό.


Το ματς


Στο βροχερό Σέλχαρστ Παρκ, οι κόκκινοι μπήκαν πολύ δυνατά στο παιχνίδι και με την συμπλήρωση 90'' σκόραραν! Ο Λαλάνα έκανε τρομερή μακρινή μπαλιά και ο Λάμπερτ κατέβασε υποδειγματικά την μπάλα κάνοντας το 1-0 για την Λίβερπουλ, πετυχαίνοντας παράλληλα το πρώτο του γκολ με την φανέλα της Λίβερπουλ.



Ωστόσο η αντίδραση των γηπεδούχων ήταν άμεση. Ο Μπολασί έκανε το δυνατό συρτό σουτ εκτός περιοχής, η μπάλα κατέληξε στο δεξί δοκάρι και ο Γκέιλ που ακολούθησε την πορεία της μπάλας πήρε το ριμπάουντ και ισοφάρισε από κοντά για την Κρίσταλ Πάλας.

Η Λίβερπουλ προσπάθησε να αντιδράσει αλλά δεν έβρισκε τους απαραίτητους χώρους από το κέντρο και μπροστά. Λάμπερτ και Τζέραρντ προσπάθησαν να απειλήσουν την εστία του Σπερόνι αλλά ανεπιτυχώς. Οι γηπεδούχοι μάλιστα, λίγο έλειψε να κάνουν και την ανατροπή με τον Μινιολέ να αποκρούει δύσκολα το σουτ του Μπολασί, ο οποίος συνέχιζε να κάνει... πάρτι στην άμυνα της Λίβερπουλ.


Με την βροχή να συνεχίζει να πέφτει ακατάπαυστα ξεκίνησε το δεύτερο μέρος στο Σέλχαρστ Παρκ. Οι κόκκινοι είχαν περισσότερο την μπάλα στα πόδια και απείλησαν στα πρώτα λεπτά της επανάληψης με τις προσπάθειες των Λαλάνα και Τζέραρντ να μην ανησυχούν ιδιαίτερα τον Σπερόνι. Οι γηπεδούχοι γίνονταν επικίνδυνοι από το 60' και μετά πάλι με μπροστάρη τον Μπολασί που δημιουργούσε πολλά προβλήματα στην άμυνα της Λίβερπουλ χωρίς ωστόσο να κάνει καθαρή φάση.

Βλέποντας τον χρόνο να περνάει, ο Ρότζερς έσπευσε να περάσει μέσα Μπορίνι και Τσαν ώστε να δώσει επιπλέον κίνηση στο παιχνίδι. Στο τελευταίο τέταρτο, η Λίβερπουλ ανέβασε στροφές και έχασε 2-3 ευκαιρίες, η σημαντικότερη από τις οποίες (71') έφερε τον Μανκίγιο απέναντι από τον Σπερόνι αλλά ο 20χρονος αστόχησε από πλεονεκτική θέση.

Στο 78' και κόντρα στη ροή του παιχνιδιού, η Κρίσταλ Πάλας βγήκε στην αντεπίθεση. Η άμυνα της Λίβερπουλ πελαγοδρόμησε, ο Μπολασί πέρασε σαν... σταματημένο τον Λόβρεν και ο Λέντλεϊ έκανε το 2-1 και την ολική ανατροπή, σηκώνοντας στο πόδι όλο το Σέλχαρστ Παρκ!

Όλα αυτά στο 78'. Γιατί μόλις 4' αργότερα ήρθε και το κερασάκι στην τούρτα από τους παίκτες του Γουόρνοκ. Ο Γέντινακ με αριστουργηματική εκτέλεση φάουλ έκανε το τελικό 3-1 και ολοκλήρωσε τον ανεπανάληπτο θρίαμβο για την ομάδα του, σκορπώντας χαρά στους απανταχού φίλους της Κρίσταλ Πάλας. Σαφώς σοκαρισμένη η Λίβερπουλ, δεν φανέρωσε καμία απολύτως αντίδραση μέχρι το τέλος και έτσι σημείωσε την 6η της ήττα σε 12 παιχνίδια στο πρωτάθλημα.


Σχόλιο

Η Λίβερπουλ δεν μπόρεσε για ακόμη μια φορά να νικήσει στο πρωτάθλημα συνεχίζοντας τα αρνητικά ρεκόρ της. Η ομάδα του Ρότζερς ήταν ξανά κατώτερη των περιστάσεων και... ανέστησε την Κρίσταλ Πάλας που έπαιξε με τσαγανό και πήρε μια σπουδαία νίκη μετά από 2 μήνες (!) ξεκολλώντας από τον πάτο της βαθμολογίας.

Οι συνθέσεις

Κρίσταλ Πάλας: Σπερόνι, Κέλι, Νταν, Ντιλέινι, Γουόρντ, Γέντινακ, Λέντλεϊ, Μπολασί, Πάντσεον, Σαμάκ, Γκέιλ
Λίβερπουλ: Μινιολέ, Μανκίγιο, Σκρτέλ, Λόβρεν, Τζόνσον, Τζέραρντ, Άλεν (Τσαν), Κουτίνιο, Στέρλινγκ, Λαλάνα (Μπορίνι), Λάμπερτ
Αρθρογραφούμε για τo "LiverpoolFans.gr" με στόχο την έγκυρη και έγκαιρη ενημέρωσή σας γύρω από την αγαπημένη μας ομάδα.