Ρότζερς: "Ο Μπαλοτέλι είναι ο νο.2 εκτελεστής πέναλτι στην ομάδα!"


Τα πράγματα στη θέση τους ήρθε να βάλει ο Μπρένταν Ρότζερς μετά το επεισόδιο που υπήρξε μεταξύ των Στάριτζ, Μπαλοτέλι και Χέντερσον για την εκτέλεση του κρίσιμου πέναλτι απέναντι στην Μπεσίκτας! 

Συγκεκριμένα ο Μπαλοτέλι χαρακτηρίστηκε ασεβής από τον Στίβεν Τζέραρντ , ωστόσο ο ΒορειοΙρλανδός τεχνικός δήλωσε πως ο Ιταλός ήταν ο ενδεδειγμένος εκτελεστής από τη στιγμή που μπήκε στο ματς. 

"Αν αυτοί οι τρεις (Τζέραρντ, Μπαλοτέλι, Χέντερσον) είναι μέσα τότε έχεις τον Στίβεν και τον Μάριο ως τους δυο καλύτερους σου."

"Κανείς τους όμως δεν ήταν μέσα από την αρχή, όποτε έπρεπε να επιλέξουμε κάποιον και ο Τζόρνταν ήταν ο εκτελεστής."

"Αλλά όταν πήραμε το πέναλτι ο Μάριο ήταν μέσα και ο Χέντερσον με εμπιστοσύνη και υπευθυνότητα τον άφησε να το εκτελέσει. Δεν υπήρξε θέμα. Υπήρξε μια μικρή αντιπαράθεση, επειδή ήθελαν να σιγουρευτούν ότι ήταν έτοιμος να το αναλάβει. Πραγματικά αυτό ήταν."

"Αν είσαι υπαρχηγός και μπει ο αρχηγός αλλαγή είναι επόμενο να του δώσεις το περιβραχιόνιο. Το ίδιο ισχύει και με το πέναλτι για μένα."

"Αν ο Στίβι είναι στο γήπεδο δεν υπάρχει κανένα θέμα και αναλαμβάνει αυτός την εκτέλεση, είναι η πρώτη μας επιλογή!" 

"Από εδώ και πέρα αν ο Μάριο είναι στο γήπεδο αναλαμβάνει αυτός το πέναλτι. Έχει σκοράρει περίπου 30 κρίσιμα πέναλτι. Είναι καταπληκτικός εκτελεστής!"

"Αν είναι και οι τρεις στο γήπεδο ο Στίβεν και ο Μάριο είναι οι εκτελεστές αλλά άμα δεν είναι κανείς ο Τζόρνταν είναι ο επιλεγμένος εκτελεστής. Σε μια κατάσταση πίεσης με τον Μάριο να βρίσκεται μέσα, ο Τζόρνταν ήταν εντάξει να το πάρει, όμως το άφησε στον Μάριο και δεν είχαμε δράματα!"

Ο Ρότζερς δήλωσε πως ήταν δυσαρεστημένος με την εικόνα των παικτών του να διαφωνούν εντός γηπέδου, όμως φάνηκε σίγουρος πως αυτό δεν θα επηρεάσει την ομάδα ενόψει Σαουθάμπτον:

"Αυτή είναι η δουλειά μου στο παρασκήνιο. Άμα δείτε πως δουλεύει αυτή η ομάδα και δείτε την αφοσίωση της θα καταλάβετε πως αυτό δεν είναι πρόβλημα."

"Αυτό που με προβλημάτισε είναι το πρωτόκολλο. Δεν μου αρέσει να βλέπω 4-5 παίκτες πανω από την μπάλα για να εκτελέσουν ένα πέναλτι."

"Ίσως ήταν κάτι παραπάνω από το πρωτόκολλο, όμως τουλάχιστον πήραμε μια πολύ σημαντική νίκη."

"Πάντα υποδεικνύω την υπευθυνότητα και αυτή είναι η πρώτη φορά στην καριέρα μου που συμβαίνει κάτι τέτοιο."

"Έχουμε πάρα πολλούς παίκτες καλούς στα πέναλτι, όπως και ο Λάμπερτ που δεν έχει χάσει πάνω από ένα πέναλτι στην καριέρα του."

Στη συνέχεια πρόσθεσε: "Ήταν πολύ καλή η ενέργεια του Χέντερσον να σεβαστεί την ανωτερότητα του Μπαλοτέλι στα πέναλτι και να τον αφήσει να το εκτελέσει. Έδειξε ωριμότητα, ηρεμία και ψυχραιμία."

"Όλοι περιμένουν τον Τζόρνταν να γίνει ο επόμενος αρχηγός μας, όμως είναι ακόμη νέος και πρέπει να είμαστε προσεκτικοί μαζί του. Όλοι αναμένουν να γίνει ο επόμενος Τζέραρντ όμως δεν είναι έτσι!"

"Είναι διαφορετικός παίκτης, ακούραστος, που τρέχει συνέχεια και τα δίνει όλα. Ο Τζέραρντ είναι διαφορετικός τύπος παίκτη. Δεν είναι απαραίτητο ότι θα γίνει αρχηγός. Αυτήν τη στιγμή είναι υπαρχηγός και έχει μπει πολύ καλά σε αυτόν το ρόλο!"


Πηγή: Liverpool Echo 
Επιμέλεια: Απόστολος Παπανικολόπουλος



Share on Google Plus

About Tolis Papanikolopoulos

Αρθρογραφούμε για τo "LiverpoolFans.gr" με στόχο την έγκυρη και έγκαιρη ενημέρωσή σας γύρω από την αγαπημένη μας ομάδα.