Άλεν: "Ίσως πιο δυνατοί χωρίς Σουάρεζ!"


Ο Τζο Άλλεν εκτιμά πως η Λίβερπουλ έχει "συνέλθει" από την φυγή του Λουίς Σουάρεζ και ίσως είναι ακόμα πιο δυνατή χωρίς αυτόν.

Ο Ουρουγουανός επιθετικός αποτέλεσε δίδυμο με τον Ντάνιελ Στάριτζ στην επίθεση την περασμένη σεζόν, ένα εύκαρπο δίδυμο που παραλίγο να οδηγήσει την Λίβερπουλ στην κατάκτηση του πρωταθλήματος.

Ο Σουάρεζ πήγε στην Μπαρτσελόνα το καλοκαίρι και, με τον Στάριτζ να ταλαιπωρείται από τραυματισμούς, οι "κόκκινοι" δεν ξεκίνησαν με καλό τρόπο την φετινή χρονιά.

Αλλά είναι σε καλή φόρμα από τον Δεκέμβριο και η κυριακάτικη νίκη με 2-0 κόντρα στην Σαουθάμπτον ήταν η 7η σε ένα σερί 10 αήττητων αγώνων, που έχει στείλει την Λίβερπουλ στο -2 από την τέταρτη θέση.

Ο Άλλεν λέει ότι η Λίβερπουλ μπορεί να είναι ακόμα πιο δυνατή από ότι την περσινή σεζόν.

"Στην αρχή της χρονιάς μιλήσαμε για το τι αντίκτυπο θα είχε η φυγή του Σουάρεζ, αλλά τώρα το έχουμε ξεπεράσει αυτό," είπε.

"Μας πήρε λίγο καιρό να το ξεπεράσουμε, καθώς τα προβλήματα τραυματισμών που είχαμε δεν ήταν ιδανικά."

"Έχουμε επιστρέψει σίγουρα στο επίπεδο που βρισκόμασταν και με το νέο σύστημα που παίζουμε φέτος ίσως έχουμε πάει και ένα βήμα παραπέρα."

Ο Άλλεν δέχεται ότι η ομάδα άξιζε κριτική, αλλά ήταν πάντα πεπεισμένοι ότι θα έρθουν καλύτερες μέρες.

"Δεν νομίζω ότι ήταν άδικο," δήλωσε. "Δεν υπήρχαν δικαιολογίες από εμάς. Γνωρίζαμε ότι ίσως τα πράγματα να είναι δύσκολα στην αρχή της σεζόν και προφανώς το διάστημα αυτό κράτησε περισσότερο από όσο ελπίζαμε και αναμέναμε.

"Την ίδια ώρα, ξέραμε ότι θα το προσπερνάγαμε και πιστεύω ότι αυτό ήταν το μεγαλύτερο σημάδι ότι θα φτάναμε στο σημείο που είμαστε τώρα."

Όσο βρίσκονται στο κυνήγι για μια θέση στο επόμενο Champions League, οι "κόκκινοι" είναι στα προημιτελικά του FA Cup και θα βρίσκονται στην έδρα της Μπεσίκτας την Πέμπτη για να εξασφαλίσουν μια θέση στους "16" του Europa League, έχοντας κερδίσει το πρώτο ματς με 1-0.

Επιμέλεια: Δημήτρης Κουντούρης
Πηγή: Sky Sports
Share on Google Plus

About Dimitris Kountouris

Αρθρογραφούμε για τo "LiverpoolFans.gr" με στόχο την έγκυρη και έγκαιρη ενημέρωσή σας γύρω από την αγαπημένη μας ομάδα.