Ρότζερς: "Ψάχνουμε τη διάκριση στην Ευρώπη!"

O Brendan Rodgers θα στείλει την ομάδα του να αντιμετωπίσει την Besiktas το βράδυ της Πέμπτης με την ίδια νοοτροπία που διακρίνει τις εμφανίσεις της ομάδας τον τελευταίο καιρό, δηλαδή την επιθυμία να κερδίσουν ένα τρόπαιο.

Οι «Κόκκινοι» αποκλείστηκαν τελευταία στιγμή στο Capital One Cup, με ένα γκολ στην παράταση στο Stamford Bridge να δίνει στην Chelsea την πολυπόθητη νίκη.

Στο FA Cup, την ίδια στιγμή, όλα βαίνουν καλώς, μετά και την κλήρωση της Δευτέρας, που ανέδειξε αντίπαλο της ομάδας τη Blackburn Rovers, σε εντός έδρας αγώνα. Αυτό ήρθε μετά τη νίκη επί της Crystal Palace με 2-1 μέσα στο σαββατοκύριακο.

Στις ευρωπαϊκές υποχρεώσεις, η Liverpool ξεκινάει αύριο βράδυ τις εμφανίσεις της στο Europa League, υποδεχόμενη τη τουρκική Besiktas στo Anfield, για τη φάση των 32 της διοργάνωσης.

Ο μάνατζερ μίλησε στους δημοσιογράφους που παρευρέθηκαν στο γήπεδο σήμερα το μεσημέρι και υπογράμμισε για ποιό λόγο η ομάδα του θα αντιμετωπίσει με μεγάλη σοβαρότητα  τον αυριανό αγώνα, καθώς και τη διοργάνωση εν συνόλω.

"Είπα από την αρχή της σεζόν ότι ένας από τους φετινούς μας στόχους είναι να κερδίσουμε κάποιο τρόπαιο," δήλωσε ο βορειοϊρλανδός.

"Πιστεύω πως έχετε καταλάβει από την προσπάθεια που κάνουμε στους αγώνες κυπέλλου ότι θέλουμε να κάνουμε τα πάντα για να κερδίσουμε ένα τρόπαιο.
"Αυτή η διοργάνωση δεν διαφέρει από αυτό – είναι μια διοργάνωση μεγάλου κύρους, κι εμείς θέλουμε να τα πάμε πολύ καλά.

"Είναι ένα δύσκολο παιχνίδι το αυριανό εναντίον της Besiktas, μιας ομάδας που προφανώς είναι πολύ δυνατή στη χώρα της. Έχουν επίσης μεγάλη εμπειρία με παιχνίδια στην Αγγλία, είδατε τους πρόσφατους αγώνες τους εναντίον της Tottenham και της Arsenal.

"Επομένως, ξέρουμε ότι θα είναι ένα δύσκολο παιχνίδι, αλλά έχει πολύ μεγάλη σημασία να πάρουμε προβάδισμα για τον δεύτερο γύρο. Φιλοδοξούμε να κερδίσουμε το παιχνίδι εδώ με τον καλύτερο δυνατό τρόπο.

"Έχουμε μεγάλη αυτοπεποίθηση αυτή τη στιγμή, αναφορικά με την απόδοσή μας. Στρέφουμε την προσοχή μας μόνο στο επόμενο παιχνίδι κάθε φορά.

"Οι παίκτες, εδώ και κάμποσους αγώνες, είναι πραγματικά φανταστικοί. Θέλουμε απλώς να συνεχίσουμε στον ίδιο ρυθμό.

Ο Slaven Bilic, ο προπονητής της Besiktas, είναι αυτή τη στιγμή πρώτος στα στατιστικά στην Τουρκία, 1 πόντο μπροστά από τον προπονητή της Fenerbahce και 2 από αυτόν της Galatasaray

Έχουν ήδη δείξει δείγματα του τί αξίζουν, στους αγώνες με Arsenal και Tottenham, όπως επισήμανε και ο Rodgers, οπότε ο βορειοϊρλανδός περιμένει μια πρόκληση.

Ο Rodgers είπε: "Παίζουν με ένα σύστημα το οποίο είναι αποτελεσματικό – με 4 μπροστά, τον Demba Ba στην κορυφή, και τους άλλους 3 παίκτες από πίσω, που κινούνται πολύ καλά γύρω από την ομάδα.

"Είναι αρκετά συμπαγής ομάδα, και το έδειξαν αυτό στα 2 παχνίδια εναντίον της Tottenham, το ότι είναι αμυντικά δυνατοί δηλαδή. Είναι μια ομάδα η οποία έχει συνηθίσει να κερδίζει, οπότε έχουν ήδη μια νοοτροπία. Κι αυτή δεν είναι άλλη από το να νικήσουν.

"Κάθε φορά που έχουν βρεθεί απέναντι από αγγλική ομάδα πρόσφατα, το έχουν κάνει πάντα δύσκολο για τους αντιπάλους τους. Είναι πολύ καλή ομάδα, και περιμένουμε ένα δύσκολο παιχνίδι και στους 2 γύρους.

Η Liverpool έχει ευδοκιμήσει στο εγχώριο ποδόσφαιρο, με το σύστημα 3-4-3 που παίζει 2 μήνες τώρα να έχει οδηγήσει μόνο σε 1 ήττα στα 16 τελευταία παιχνίδια.

Ο Rodgers ρωτήθηκε στις δηλώσεις του αυτές αν το ίδιο σύστημα θα χρησιμοποιηθεί και στις ευρωπαϊκές αναμετρήσεις, και αν μπορεί να διατηρήσει αυτό το σύστημα την αποτελεσματικότητα της ομάδας.

"Θα το μάθουμε, αν παίζουμε με τον ίδιο τρόπο που παίζουμε μέχρι τώρα. Είναι ένας τρόπος δουλειάς που ταιριάζει στους παίκτες μας, απάντησε.

"Δεν υπάρχει δυσκολότερο πρωτάθλημα από την Premier League – είναι πραγματικά μια πολύ ανταγωνιστική και δύσκολη διοργάνωση, με κορυφαίους παίκτες και εξαιρετικούς μάνατζερ. Έχει αποδόσει πολύ καλά πάντως (σ.σ: το σύστημα 3-4-3)

"Αν αποφασίσουμε να παίξουμε κατά αυτόν τον τρόπο στην Ευρώπη, δε θα έχουμε κανένα φόβο. Το σύστημα δεν έχει καμία σημασία. Για εμάς, έχει περισσότερο να κάνει με την επιστροφή της ταυτότητάς μας σαν ομάδα, καθώς και του στυλ ποδοσφαίρου μας, το οποίο έχει δημιουργηθεί για να κερδίζει στα παιχνίδια.


"Φυσικά, κατά τη διάρκεια των 2 αυτών αγώνων με την Besiktas, αυτό πρόκειται να κάνουμε – να καταφέρουμε να προχωρήσουμε στην επόμενη φάση."


Επιμέλεια: Μαρία Αλεξανδροπούλου
Share on Google Plus

About Tolis Papanikolopoulos

Αρθρογραφούμε για τo "LiverpoolFans.gr" με στόχο την έγκυρη και έγκαιρη ενημέρωσή σας γύρω από την αγαπημένη μας ομάδα.