Πάλι εσύ!

Επιμέλεια: Τάσος Ζαννής

Europa League - Φάση των "32"

Ο Μπαλοτέλι έλυσε τον γόρδιο δεσμό και με (επεισοδιακό) πέναλτι στο 85' έδωσε τη νίκη στη Λίβερπουλ απέναντι στην αξιόμαχη Μπεσίκτας με 1-0 στο Άνφιλντ, η οποία απέκτησε ισχνό προβάδισμα για τη πρόκριση στους "16" του Europa League. Καυγάς Στάριτζ-Μπαλοτέλι-Χέντερσον για το πέναλτι. Το σχόλιο του Τζέραρντ για το συμβάν. Επόμενος αγώνας με αντίπαλο την Σαουθάμπτον εκτός έδρας (Κυριακή, 22 Φεβρουαρίου, 18:15 OTE SPORT 1).




  • Οι δυο ομάδες βρίσκονται ξανά αντιμέτωπες έπειτα από το ονειρικό για τους μεν και τραγικό για τους δε παιχνίδι στο Άνφιλντ (Λίβερπουλ - Μπεσίκτας 8-0, 6/11/2007, Φάση των Ομίλων Champions League).


Οι κόκκινοι, έστω και δύσκολα, επιβλήθηκαν της Μπεσίκτας με 1-0 χάρη σε εύστοχη εκτέλεση πέναλτι του Μπαλοτέλι και πήρε μικρό προβάδισμα για τη ρεβάνς στην Τουρκία. Μικρή γενική σύρραξη για την εκτέλεση του πέναλτι, Χέντερσον και Στάριτζ διαφώνησαν κάθετα. Το ίδιο έκανε και ο Τζέραρντ σε σχόλιό του. Εντυπωσιακός για άλλη μια φορά ο 19χρονος Ίμπε, που έκανε ευρωπαϊκό ντεμπούτο!

Το ματς


Με βασικό τον Στάριτζ (αγωνιζόμενος για πρώτη φορά σε ευρωπαϊκό αγώνα με τη κόκκινη φανέλα!) ξεκίνησαν οι κόκκινοι στο Άνφιλντ, που πίεσαν από τα πρώτα κιόλας λεπτά της αναμέτρησης και με τον Άγγλο να κάνει άνω κάτω την άμυνα της Μπεσίκτας και να απειλεί τον Γκιόνεν στο 4'.



Η Μπεσίκτας έχει οπισθοχωρήσει και οι γηπεδούχοι ξεχύνονται στην επίθεση με σχετική ευκολία. Ο Σακό αποδεικνυόταν... βράχος στα μετόπισθεν σε πιθανή αντεπίθεση των Τούρκων και απομάκρυνε τον κίνδυνο.



Στην άλλη πλευρά του γηπέδου, οι κόκκινοι αναπτύσσονταν κυρίως από τη δεξιά πτέρυγα με τους Τσαν-Ίμπε να αποτελούν μόνιμη πηγή κινδύνου αλλά και τον Κουτίνιο που είχε αναλάβει το οργανωτικό κομμάτι για την ομάδα του Ρότζερς. Οι φιλοξενούμενοι βρέθηκαν δύο φορές κοντά στο γκολ. Η προσπάθεια του Κάβλακ από κοντά (33') πέρασε άουτ και ο Μινιολέ σταμάτησε εκπληκτικά τον Μπα σε τετ α τετ (36') σώζοντας την ομάδα του!


Λίγο πριν την ανάπαυλα, οι κόκκινοι πέρασαν στην αντεπίθεση και έχασαν σημαντικές ευκαιρίες. Ο Στάριτζ στο 40' απειλεί με μακρινό φάουλ που πέρασε λίγο πάνω από την εστία του Γκιόνεν, ο Μορένο στο 42' με σουτ από τα 40 μέτρα ανάγκασε τον αντίπαλο πορτιέρο να εκτιναχθεί και να διώξει σε κόρνερ, ενώ το φάουλ του Χέντερσον λίγο αργότερα πέρασε ελάχιστα άουτ!


Η αρχή του δεύτερου μέρους θύμιζε την αρχή του πρώτου. Οι κόκκινοι να μπαίνουν δυναμικά και να πιέζουν από το ξεκίνημα. Στο 50' μάλιστα, ο Λαλάνα έχασε ΑΠΙΣΤΕΥΤΗ ευκαιρία για να ανοίξει το σκορ. Ασυνεννοησία μεταξύ Γκιόνεν και Φράνκο αλλά το σουτ του Άγγλου από πολύ κοντά πέρασε ψηλά!


Με τη συμπλήρωση μίας ώρας παιχνιδιού, ο Ρότζερς πέρασε μέσα Λόβρεν (αντί Άλεν) και Μπαλοτέλι (αντί Κουτίνιο) για να πιέσει κι άλλο την Μπεσίκτας αλλά δε μπορεί να βρει διόδους στη καλά οργανωμένη τουρκική άμυνα. Πάντως οι κόκκινοι έχουν κλείσει τους φιλοξενούμενους στη περιοχή τους και είναι ολοφάνερο ότι ψάχνουν το γκολ.

Η ώρα περνούσε και καθαρή φάση στο δεύτερο ημίχρονο δεν υπήρχε. Στο μεταξύ, είχε περάσει κι ο Στέρλινγκ στο παιχνίδι (αντί του Λαλάνα). Η πίεση των κόκκινων συνεχιζόταν αλλά η άμυνα της Μπεσίκτας κρατούσε γερά. Μέχρι το 85', όπου έγινε η φάση που καθόρισε και το παιχνίδι.


Ο Ίμπε πλαγιοκόπησε από τα δεξιά, πάτησε περιοχή, ανατράπηκε από τον Ραμόν κι ο διαιτητής υπέδειξε το σημείο του πέναλτι. Στα αμέσως επόμενα δευτερόλεπτα επικράτησε μια μικρή σύρραξη μεταξύ Μπαλοτέλι-Στάριτζ-Χέντερσον όταν ο Ιταλός πήρε την μπάλα μέσα από τα χέρια του αρχηγού για να εκτελέσει ο ίδιος το πέναλτι.


Αυτό το συμβάν εκνεύρισε Στάριτζ και Χέντερσον αλλά αμέσως μετά την επίτευξη του 1-0 από τον Μπαλοτέλι, έσπευσαν να τον συγχαρούν. Ακολούθησαν και αγκαλιές του Μπαλοτέλι με τον Χέντερσον κατευνάζοντας έτσι τα πνεύματα. Μια κίνηση που φανέρωσε τη σημασία της ομάδας που είναι ανώτερη του ατόμου.


Σχόλιο


Οι κόκκινοι κατάφεραν, έστω και στα τελευταία λεπτά, να πάνε στην Τουρκία για τη ρεβάνς με μικρό προβάδισμα χάρη στο εύστοχο πέναλτι του Μπαλοτέλι. Ανώτεροι στο μεγαλύτερο μέρος του παιχνιδιού η ομάδα του Ρότζερς αλλά έπεσε πάνω σε ορθά οργανωμένη άμυνα.



Το σχόλιο του Τζέραρντ
Ο Στίβεν Τζέραρντ μπορεί να μη βρισκόταν στο Άνφιλντ για να βοηθήσει την ομάδα του αλλά φρόντισε, μέσω της ITV όπου σχολίαζε το παιχνίδι, να τονίσει τη σημαντικότητα τήρησης των κανόνων της ομάδας.
"Ο Μπαλοτέλι έδειξε ασέβεια προς τον Χέντερσον σήμερα. Ο Τζόρνταν είναι ο αρχηγός κι αυτός έπρεπε να εκτελέσει το πέναλτι. Όλοι θέλουν να εκτελούν πέναλτι. Αλλά οι κανόνες υπάρχουν για κάποιο λόγο. Ο Μάριο ήταν κάπως... άτακτος.", είπε χαρακτηριστικά ο Στίβι στο πλατό της ITV.
Οι συνθέσεις

Λίβερπουλ: Μινιολέ, Τσαν, Σκρτέλ, Σακό, Άλεν (Λόβρεν), Χέντερσον, Μορένο, Ίμπε, Κουτίνιο (Μπαλοτέλι), Λαλάνα (Στέρλινγκ), Στάριτζ
Μπεσίκτας: Γκιόνεν, Κουρτουλούς, Φράνκο, Γκιουλιούμ, Ραμόν, Χάτσινσον, Καβλάκ, Σόσα, Τερέ, Σαχάν, Μπα
Share on Google Plus

About Τάσος Ζαννής

Αρθρογραφούμε για τo "LiverpoolFans.gr" με στόχο την έγκυρη και έγκαιρη ενημέρωσή σας γύρω από την αγαπημένη μας ομάδα.