Ο Τσαν ο νέος ηγέτης, σύμφωνα με τον Ρότζερς


Το μαρτύριο της Λίβερπουλ στην διαδικασία των πέναλτι στο Ataturk Stadium μπορεί να ξύπνησε μνήμες από σπουδαιότερες δόξες του παρελθόντος, αλλά ο Μπρένταν Ρότζερς ότι απέφερε επίσης μια γρήγορη ματιά από ένα πιο λαμπρό μέλλον.

Δέκα χρόνια μετά το Θαύμα της Κωνσταντινούπολης είδε αρκετά για να πείσε τον εαυτό του για μια ζωή μετά τον Στίβεν Τζέραρντ.

Κανείς δεν εντυπωσίασε περισσότερο από τον Εμρέ Τσαν, τον άνθρωπο που θεωρείται ότι μπορεί να δώσει λύση στο θεμελιώδες πρόβλημα αντικατάστασης του "Mr Liverpool", του αρχηγού Τζέραρντ.

Γύρισε σε θέση κεντρικού μέσου στην Τουρκία, αφότου εντυπωσίασε στην πίσω γραμμή και ο Ρότζερς άφησε να εννοηθεί ότι αυτή θα είναι η θέση του για πολύ καιρό, όταν μίλησε για την εξέλιξη ενός παίκτης μου μόλις έκλεισε τα 21.

"Πιστεύω ότι ήταν απίστευτος στο κέντρο," είπε ο Ρότζερς για την εμφάνιση του Γερμανού άσσου. "Είναι ένας παίκτης κορυφαίου επιπέδου. Το βάδισμα, η δύναμη, η ικανότητά του να διαβάζει το παιχνίδι και η ικανότητα να παίρνει την μπάλα, είναι όλα τόσο εντυπωσιακά."

"Του αρέσει να παίζει, αλλά του αρέσει επίσης να παίζει στην αμυντική τριάδα και να ανεβαίνει. Μας δίνει αυτή την αυτοπεποίθηση στην μπάλα. Έχει παίξει σε τρεις ή τέσσερις θέσεις για μένα και είναι ποδοσφαιριστής τοπ επιπέδου."

Η έξοδος από το Europa League ήταν επίπονη, αλλά υπονόησε ότι μπορεί να είναι κέρδος καθώς η Λίβερπουλ κυνηγάει τους δύο μεγάλους στόχους της για την φετινή σεζόν -να τερματίσει στην πρώτη τετράδα του πρωταθλήματος και να κατακτήσει ένα τρόπαιο.

Ερωτώμενος αν η έξοδός τους ήταν μια... κρυφή ευλογία, απάντησε: "Θα δούμε στο τέλος της χρονιάς αν θα ισχύσει κάτι τέτοιο.

"Έχουμε την θέση στο Champions League για την οποία θα παλέψουμε, έναν ημιτελικό FA Cup.

"Οι στόχοι μας είναι ακόμα εκεί και θα κάνουμε τα πάντα για να τους πετύχουμε."

"Ψυχολογικά είναι δύσκολο, αλλά ό,τι έγινε έγινε. Δώσαμε όλα όσα είχαμε, τώρα πρέπει να συγκεντρωθούμε ξανά και ακόμα έχουμε μια μεγάλη ευκαιρία να πετύχουμε όσα θέλαμε αυτή τη χρονιά."

Επιμέλεια: Δημήτρης Κουντούρης
Πηγή: Mirror
Share on Google Plus

About Dimitris Kountouris

Αρθρογραφούμε για τo "LiverpoolFans.gr" με στόχο την έγκυρη και έγκαιρη ενημέρωσή σας γύρω από την αγαπημένη μας ομάδα.