Λίβερπουλ- Μπέρνλι (preview)


Τρεις μέρες μετά το σπουδαίο τρίποντο απέναντι στην Μάντσεστερ Σίτι, η Λίβερπουλ καλείται να υπερασπιστεί για μια ακόμη φορά την έδρα της έναντι στην Μπέρνλι.

Οι κόκκινοι βρίσκονται σε δαιμονιώδη φόρμα στο πρωτάθλημα με τελευταία ήττα να παραμένει αυτή απέναντι στην Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ με 3-0 στο Ολντ Τράφορντ στις 30 Νοέμβρη. Φυσικά υπήρξε και η ήττα στα πλαίσια του Γιουρόπα Λιγκ απέναντι στην Μπεσίκτας, που συνοδεύτηκε και από τον αποκλεισμό της ομάδας από τη διοργάνωση.

Ο Μπρένταν Ρότζερς μετά την καλή εικόνα και αντίδραση απέναντι στην Μάντσεστερ Σίτι μπορεί να ελπίζει σε ένα ακόμη θετικό αποτέλεσμα, το οποίο όμως θα διεκδικήσει χωρίς τις υπηρεσίες των Άιμπ, που είναι εκτός για περίπου 3-4 εβδομάδες, Τζόουνς, Λούκας, Φλάναγκαν, Ενρίκε, ενώ και η συμμετοχή του Στίβεν Τζέραρντ κρίνεται αμφίβολη. 

Όσον αφορά την προϊστορία η Μπέρνλι δεν αποτελεί δύσκολο αντίπαλο για τη Λίβερπουλ. Στις 4 πιο πρόσφατες αναμετρήσεις τους οι Κόκκινοι έχασαν μόνο την πρώτη το 2005 για το FA Cup, ωστόσο στις τρεις τελευταίες που έγιναν για το πρωτάθλημα οι Ρεντς έχουν τρεις νίκες. Τη σεζόν 2009-2010 με 4-0 στον Άνφιλντ και 0-4 εκτός έδρας, ενώ στην τελευταία και πιο πρόσφατη αναμέτρηση των δυο ομάδων η Λίβερπουλ είχε επικρατήσει 0-1 για τον πρώτο γύρο με γκολ του Στέρλινγκ.

Τέλος στα τελευταία πέντε εντός έδρας ματς της σε όλες τις διοργανώσεις, η Λίβερπουλ είναι αήττητη με 4 νίκες και μια ισοπαλία (με Μπόλτον για το Κύπελλο). Αντίθετα η Μπέρνλι στα τελευταία πέντε εκτός έδρας έχει δυο ισοπαλίες (με Τσέλσι και Νιούκαστλ), αλλά και 3 ήττες.

Πιθανή εντεκάδα Λίβερπουλ: Μινιολέ, Τσαν, Σκρτελ, Λόβρεν (Σακχό), Μάρκοβιτς, Μορένο, Χέντερσον, Άλλεν, Στέρλινγκ, Κουτίνιο, Στάριτζ (Λαλάνα)

Πιθανή εντεκάδα Μπέρνλι: Χίτον, Τρίπιερ, Κιν, Σάκελ, Μι, Μπόιντ, Άρφιλντ, Τζόουνς, Κάιτλι, Ινγκς, Μπαρνς


Επιμέλεια: Απόστολος Παπανικολόπουλος 
Share on Google Plus

About Tolis Papanikolopoulos

Αρθρογραφούμε για τo "LiverpoolFans.gr" με στόχο την έγκυρη και έγκαιρη ενημέρωσή σας γύρω από την αγαπημένη μας ομάδα.