Και το αήττητο (εν έτει 2015) συνεχίζεται!

Επιμέλεια: Τάσος Ζαννής

28η αγων. Premier League

Πιο εύκολα από ότι μαρτυρά ο φωτεινός πίνακας, η Λίβερπουλ επικράτησε με 2-0 της Μπέρνλι στο Άνφιλντ που τη διατηρεί σε τροχιά Ευρώπης και συνέχισε το εκπληκτικό αήττητο σερί της μέσα στο 2015, κάνοντας παράλληλα και την 4η συνεχόμενη εντός έδρας νίκη της στο πρωτάθλημα.

Χέντερσον και Στάριτζ τα γκολ των κόκκινων, οι οποίοι δεν το χάρηκαν όσο ήθελαν λόγω... Γιουνάιτεντ και Κρουλ. Επόμενος αγώνας με την Μπλάκμπερν (Κυριακή, 8 Μαρτίου, 18:00) για τα προημιτελικά του FA Cup.



Άλλη μία νίκη για τη φορμαρισμένη Λίβερπουλ. Τίποτα δε την σταματά! Πήρε το έλεγχο από την αρχή, επέβαλε τον ρυθμό της, σκόραρε και διαχειρίστηκε μια σημαντική νίκη που την κρατάει εντός στόχων, μιας και 4η (Γιουνάιτεντ) και 3η θέση (Άρσεναλ) απέχουν 2 και 3 βαθμούς αντίστοιχα.

Το ματς


Με Στέρλινγκ και Στάριτζ στα "εμπρός" παρατάχθηκαν στο Άνφιλντ οι κόκκινοι εναντίον της Μπέρνλι, οι οποίοι με το... καλημέρα λίγο έλειψε να ανοίξουν το σκορ όταν ο συνδυασμός Στέρλινγκ-Λαλάνα βρήκε αποδέκτη τον Στάριτζ που έκανε το σουτ αλλά ο Χίτον έβαλε τη κόντρα και απομάκρυνε.


Η Λίβερπουλ είχε τον έλεγχο του παιχνιδιού, βάζοντας πίσω τη Μπέρνλι, η οποία πάτησε για πρώτη φορά τη περιοχή του Μινιολέ στο 20' με ένα σουτ του Άρφιλντ να περνάει ψηλά. Οι κόκκινοι συνέχιζαν τη πίεση και ο Χέντερσον έριξε την προειδοποιητική του βολή στο 24' όταν τον νίκησε ο Χίτον στη γωνία του αλλά λίγο αργότερα κατάφερε να ανοίξει το σκορ για τους κόκκινους.


Ο Κουτίνιο έτρεξε από τα αριστερά, έκανε το σουτ αλλά η μπάλα κόντραρε στον Κιν κι από κει κατέληξε στον Χέντερσον, ο οποίος με ξερό σουτ από τα 25 μέτρα έκανε το 1-0 για τη Λίβερπουλ στο 29'! Δε μπορούσε να κάνει τίποτα ο Χίτον.


Η δράση εξακολουθούσε να παρέμενε στα καρέ της Μπέρνλι. Ακολούθησε ένα σουτ στο 32' από τα... κλασικά πλέον του Κουτίνιο που προσπάθησε να σκοράρει κάνοντας αυτό το φαλτσαριστό δεξί σουτ αλλά για κακή του τύχη η μπάλα πέρασε ελάχιστα άουτ. Ο Στάριτζ είχε άλλη μία κλασική ευκαιρία για το 2-0 αλλά ο Χίτον είπε και πάλι όχι σε τετ α τετ του Άγγλου στο 41'.


Δυναμικά ξεκίνησε και στο δεύτερο μέρος η Λίβερπουλ και λίγο μετά το σφύριγμα, η ομάδα του Ρότζερς πήρε... μαξιλαράκι ασφαλείας στο σκορ. Ο Στάριτζ, που φαινόταν σε κέφια στο πρώτο ημίχρονο αλλά έβρισκε συνέχεια μπροστά του τον εξαιρετικό Χίτον, κατάφερε να τον νικήσει στο 50' και, μετά από εξαιρετική σέντρα του Χέντερσον, ο Άγγλος επιθετικός με κεφαλιά έκανε το 2-0 για τη Λίβερπουλ!


Από το δεύτερο γκολ κι έπειτα, οι κόκκινοι κατέβασαν... ρολά και απλά έκαναν διαχείριση του σκορ. Είχαν τις ευκαιρίες τους οι Κουτίνιο και Λαλάνα για να ανεβάσουν το δείκτη του σκορ αλλά το τρίτο γκολ δεν ήρθε. Η Μπέρνλι, από μεριά της, προσπάθησε να βγει και να πιέσει αλλά ο αμυντικός (μετά από ένα σημείο - κάτι που φάνηκε κι από την είσοδο του Τζόνσον αντί του Στάριτζ) προσανατολισμός της Λίβερπουλ ήταν δύσκολο να διασπαστεί.


Το τελικό σφύριγμα βρήκε χαρούμενους άπαντες από τη νίκη, ωστόσο αυτό που... χάλασε τα σχέδια των κόκκινων ήταν η νίκη της Γιουνάιτεντ επί της Νιουκάστλ με 1-0, με γκολ στο 89'. Κι αυτό διότι, αν έμενε το 0-0, Λίβερπουλ και Γιουνάιτεντ θα ισοβαθμούσαν στους 51 βαθμούς.

Σχόλιο


Το καθήκον της έκανε η Λίβερπουλ, ξεπερνώντας τον σκόπελο της Μπέρνλι. 12 παιχνίδια αήττητη η ομάδα του Ρότζερς. Νίκησε κι άλλο ένα παιχνίδι που τη διατηρεί μέσα στη πεντάδα2 και 3 βαθμούς μακριά από Γιουνάιτεντ και Άρσεναλ αντίστοιχα. Από την άλλη, η Μπέρνλι παραμένει... σε χαμηλές πτήσεις, παλεύοντας για τη παραμονή στη μεγάλη κατηγορία.

Οι συνθέσεις

Λίβερπουλ: Μινιολέ, Τσαν, Σκρτέλ, Λόβρεν, Λαλάνα, Χέντερσον, Άλεν, Μορένο (Τουρέ), Στέρλινγκ (Λάμπερτ), Στάριτζ (Τζόνσον), Κουτίνιο
Μπέρνλι: Χίτον, Τρίπιερ, Κιν, Σάκελ, Μι, Τζόουνς, Άρφιλντ, Μπόιντ, Κάιτλι, Μπαρνς, Ινγκς
Share on Google Plus

About Τάσος Ζαννής

Αρθρογραφούμε για τo "LiverpoolFans.gr" με στόχο την έγκυρη και έγκαιρη ενημέρωσή σας γύρω από την αγαπημένη μας ομάδα.