Η "ακτινογραφία" των "κόκκινων"

Με μια θετικότατη εμφάνιση στο Έμιρεϊτς εξασφάλισε η Λίβερπουλ το τρίτο της clean sheet στο πρωτάθλημα, αφήνοντας υποσχέσεις για το μέλλον. Πολύ καλό πρώτο ημίχρονο, καλό μόνο αμυντικά δεύτερο για τους "κόκκινους", οι οποίοι θα αξιολογηθούν για ακόμη μια φορά από το Liverpool Fans.gr.


Σιμόν Μινιολέ: Το γεγονός ότι σε μία από τις δυσκολότερες έδρες της Αγγλίας, ο Βέλγος κίπερ το μεγαλύτερο διάστημα του αγώνα δε χρειάστηκε να παρέμβει πουθενά, λέει πολλά από μόνο του. Όταν όμως η Άρσεναλ αύξησε τη πίεσή της, ο Μινιολέ ήταν εκεί, με μερικές κρίσιμες αποκρούσεις, όπως αυτή στο πλασέ του Ζιρού. Νέα σταθερή εμφάνιση, νέο clean sheet.

Βαθμολογία: 7

Νάθανιελ Κλάιν: Σε αντίθεση με τα προηγούμενα ματς, χτες ο Κλάιν δε μπορούσε να προσφέρει πολλά στο επιθετικό κομμάτι του παιχνιδιού. Αμυντικά όμως, πέρασε από ένα σκληρό "τεστ" απέναντι στον δραστήριο Άαρον Ράμσι, και κατά διαστήματα στον Αλέξις Σάντσεζ. Ο Άγγλος μπακ ανταποκρίθηκε για ακόμη μια φορά δείχνοντας ωριμότητα και ολοκληρώνοντας μία ακόμη θετική εμφάνιση.

Βαθμολογία: 7

Μάρτιν Σκρτέλ: Κέρδισε τις περισσότερες μονομαχίες απέναντι στον Ζιρού και έκανε μερικά κρίσιμα τάκλιν. Δεν αντιμετώπισε προβλήματα ούτε όταν ο Βενγκέρ προσπάθησε να βασιστεί στη ταχύτητα του Θιο Γουόλκοτ τον οποίο έβαλε στη θέση του φορ. Εκ των κορυφαίων του ματς.

Βαθμολογία: 7,5

Ντέγιαν Λόβρεν: Νέα καλή εμφάνιση από τον Κροάτη. Σταθερός, απέφυγε τα λάθη, αμύνθηκε σωστά όπου χρειάστηκε και είχε καλή αντίληψη του παιχνιδιού. Κάθε βδομάδα κερδίζει πόντους έναντι του Σακό.

Βαθμολογία: 7

Τζο Γκόμεζ: Είναι 18, παίζει πρώτη φορά στην Πρέμιερ Λιγκ, αγωνίζεται στη λάθος θέση, με το αντίθετο πόδι. Κι' όμως, ο Γκόμεζ έκανε τη καλύτερη εμφάνισή του μέχρι στιγμής με τη φανέλα της Λίβερπουλ, εξουδετερώνοντας σε πολλές περιπτώσεις τον Αλέξις Σάντσεζ. Τρομακτικά περιθώρια εξέλιξης για τον έφηβο αμυντικό.

Βαθμολογία: 7,5

Λούκας Λέιβα: Φαινόταν ότι ήταν προς πώληση, όμως ο Ρότζερς του έδωσε την ευκαιρία, αφού ήταν χρήσιμος για τις ανάγκες του παιχνιδιού. Ο Βραζιλιάνος εκμεταλλεύτηκε την ευκαιρία και εν τέλει κέρδισε τη θέση του στο ρόστερ των "κόκκινων", όπως αργότερα δήλωσε ο Βόρειο Ιρλανδός τεχνικός. Έκανε όλη την αθόρυβη δουλειά στο χώρο του κέντρου, και ήταν ένας από τους λόγους που η ομάδα του δεν απειλήθηκε καθόλου στο πρώτο μέρος.

Βαθμολογία: 7,5

Εμρέ Τσαν: Στη θέση του κεντρικού μέσου για πρώτη φορά φέτος, ο Γερμανός τα πήγε αρκετά καλά. Πολύ τρέξιμο, όπως χρειαζόταν άλλωστε με το συγκεκριμένο σύστημα που επέλεξε ο Ρότζερς, καλές επιλογές όποτε η Λίβερπουλ ήταν στην επίθεση, και καλός ανασταλτικά.

Βαθμολογία: 7

Τζέιμς Μίλνερ: Ο MVP! Πραγματικός αρχηγός ο Μίλνερ, ο οποίος βρισκόταν παντού στο γήπεδο. Έτρεχε στην άμυνα όταν η ομάδα του το χρειαζόταν, βοήθαγε στην επίθεση με τη πρώτη ευκαιρία. Εξαιρετικός ανασταλτικά και επικίνδυνος με τις δημιουργίες του.

Βαθμολογία: 8

Φιλίπε Κουτίνιο: Ήταν άτυχος βλέποντας δύο εξαιρετικές του εμπνεύσεις να καταλήγουν στο δοκάρι. Παρά ταύτα, ο Βραζιλιάνος έτρεξε πολύ και έδειχνε αρκετά απειλητικός όποτε έβγαινε στην επίθεση.

Βαθμολογία: 7,5

Ρομπέρτο Φιρμίνο: Έδειξε μερικές από τις καλές πτυχές του παιχνιδιού του, όμως σίγουρα θα εμφανιστεί καλύτερος στην συνέχεια. Έκανε μια τρομερή μπαλιά στον Μπεντέκε, ο οποίος αστόχησε από κοντά.

Βαθμολογία: 7

Kρίστιαν Μπεντέκε: Πρώτος σε όλες τις εναέριες μονομαχίες, εκμεταλλεύτηκε σε πολλές περιπτώσεις τη δύναμή του για να κερδίσει τον Τσέιμπερς. Σίγουρα δύσκολα θα ξεχάσει την απόκρουση του Τσεχ στο σουτ του από τη μικρή περιοχή όμως.

Βαθμολογία: 7

Τζόρντον Άιμπ: Πέρασε στο παιχνίδι στη θέση του Φιρμίνο για να τρέξει, μιας και ήταν φρέσκος. Ο Άγγλος εξτρέμ όμως συνέχισε να απογοητεύει, δείχνοντας διστακτικός και με αρκετά λάθη. Πρέπει να ανεβάσει στροφές αν θέλει να βλέπει το όνομά του στην αρχική ενδεκάδα.

Βαθμολογία: 5,5

Tζόρνταν Ρόσιτερ: Δε περιμέναμε να δούμε τον 18χρονο να παίρνει χρόνο συμμετοχής, όμως ο Ρότζερς τον εμπιστεύτηκε. Στο λίγο διάστημα που αγωνίστηκε, είχε συνεισφορά στο αμυντικό παιχνίδι της Λίβερπουλ.

Βαθμολογία: 6,5

Aλμπέρτο Μορένο: Μπήκε αργά στον αγώνα και δε μπορεί να κριθεί.

Επιμέλεια: Γιώργος Δρογγίτης
Share on Google Plus

About George Drogg

Αρθρογραφούμε για τo "LiverpoolFans.gr" με στόχο την έγκυρη και έγκαιρη ενημέρωσή σας γύρω από την αγαπημένη μας ομάδα.