Ρότζερς:"Γινόμαστε όλο και καλύτεροι"

Ο Μπρένταν Ρότζερς έφυγε από το Έμιρεϊτς, με τη πεποίθηση ότι η Λίβερπουλ θα μπορούσε να είχε πάρει τους τρεις βαθμούς της νίκης, όμως εξέφρασε την ικανοποίησή του για τη πολύ καλή εμφάνιση, και για το γεγονός ότι η ομάδα του ξανά κράτησε ανέπαφη την εστία της.


Μετά από δύο νίκες σε ισάριθμα παιχνίδια, η Λίβερπουλ ταξίδεψε στην έδρα της Άρσεναλ γεμάτη αυτοπεποίθηση, και όπως φάνηκε και από το τρόπο που προσέγγισε το ματς, έτοιμη να πάρει το τρίποντο.

Στο πρώτο ημίχρονο οι "κόκκινοι" είδαν τις προσπάθειές τους να καταλήγουν πάνω στον "διαστημικό" Πετρ Τσεχ, ο οποίος είπε "όχι" σε ένα εξαιρετικό σουτ του Κουτίνιο που βρήκε και στο δοκάρι, και σταμάτησε τον Μπεντέκε ο οποίος βρέθηκε στη μικρή περιοχή μετά τη παράλληλη σέντρα του Ρομπέρτο Φιρμίνο.

Στο δεύτερο μέρος οι "κανονιέρηδες" ήταν καλύτεροι, με τους "κόκκινους" όμως να αμύνονται εξαιρετικά και με τη βοήθεια του Σιμόν Μινιολέ να εξασφαλίζουν το πολύτιμο μηδέν στην άμυνα.

"Θα μπορούσαμε σίγουρα να πάρουμε τους τρεις βαθμούς", ήταν το πρώτο σχόλιο του Ρότζερς.
"Είμαι πολύ χαρούμενος με τον τρόπο που παίξαμε."

"Στο πρώτο ημίχρονο ξέραμε ότι έπρεπε να ήμασταν στην επίθεση. Δημιουργήσαμε πολύ καλές ευκαιρίες. Αλλά και στο δεύτερο ημίχρονο, στο οποίο πάντα περιμένεις λίγη πίεση από τον αντίπαλο, αμυνθήκαμε πολύ καλά, και δείξαμε απειλητικοί όποτε βγαίναμε μπροστά."

"Το επίπεδο τον εμφανίσεών μας γίνεται όλο και καλύτερο. Είδατε ότι η αμυντική μας οργάνωση ήταν πολύ καλή απέναντι σε μια κορυφαία ομάδα. Αυτό που κρατάμε είναι ότι πήραμε έναν βαθμό, κρατήσαμε το "μηδέν" και συνεχίζουμε για το επόμενο παιχνίδι."

"Με τις ομάδες μου πολλές φορές προσπαθώ να παίξουμε ωραίο ποδόσφαιρο. Αλλά όσοι έχουν παρακολουθήσει τη καριέρα μου ως προπονητής, στηρίζομαι στο πρέσινγκ και τη συνοχή σαν ομάδα."

"Αυτό ήταν κάτι που έλειψε πέρσι, άρα ήταν σημαντικό, ειδικά με τους νέους παίκτες που ήρθαν στην ομάδα, η αμυντική μας γραμμή να είναι εξαιρετικά οργανωμένη."

Ίσως η μεγαλύτερη ευκαιρία του ματς ήταν το σουτ από κοντινή απόσταση του Κρίστιαν Μπεντέκε, στο οποίο ο Τσεχ είπε ένα μεγαλοπρεπέστατο "στοπ", κρατώντας ζωντανή την ομάδα του στη πρώτο ημίχρονο. Ο Μπρένταν Ρότζερς, προτίμησε να συγχαρεί τον Τσέχο κίπερ, παρά να κριτικάρει τον παίκτη του, ο οποίος κέρδισε την πλειοψηφία των μονομαχιών, ειδικά των εναέριων.

"Ήταν εξαιρετική μπαλιά από τον Φιρμίνο και εξίσου καλή επέμβαση," είπε.

"Ήταν ένα δεκάλεπτο-δεκαπεντάλεπτο, κατά τη διάρκεια του οποίου έκανε φανταστικές αποκρούσεις. Ο Μπεντέκε έκανε όλα όσα μπορούσε σήμερα."

"Ήταν εξαιρετική απόκρουση και μπράβο στον τερματοφύλακα. Και οι δύο κίπερ ήταν εξαιρετικοί σήμερα. Ο Μινιολέ χρειάστηκε να κάνει μερικές καλές επεμβάσεις."

Πριν το ντέρμπι με την Άρσεναλ γνωρίζαμε ότι οι πιθανότητες για τον Τζόρνταν Χέντερσον να αγωνιστεί, δεν ήταν με το μέρος του. Ο αρχηγός της Λίβερπουλ αντιμετώπιζε από τη προηγούμενη βδομάδα ένα ελαφρύ πρόβλημα τραυματισμού, το οποίο τον άφησε εκτός αποστολής για το χτεσινό ματς. Τη τελευταία στιγμή μάθαμε όμως και για το πρόβλημα του Άνταμ Λαλάνα, ο οποίος έρχεται αντιμέτωπος με ακόμη έναν τραυματισμό, πάνω που φαινόταν να μένει υγιής για αρκετό καιρό. Για τη κατάσταση των δύο Άγγλων μέσων, ο Βόρειο Ιρλανδός τεχνικός είπε: "Θα πρέπει να περιμένουμε λίγο και θα μάθουμε κατά τη διάρκεια της εβδομάδας τι έχουν."

"Φυσικά ήταν απογοητευτικό που χάσαμε και τους δύο για αυτό το παιχνίδι, αλλά τα παιδιά που έπαιξαν πήγαν πολύ καλά. Θα αξιολογούμε την κατάστασή τους μέρα με τη μέρα."

Επιμέλεια: Γιώργος Δρογγίτης
Share on Google Plus

About George Drogg

Αρθρογραφούμε για τo "LiverpoolFans.gr" με στόχο την έγκυρη και έγκαιρη ενημέρωσή σας γύρω από την αγαπημένη μας ομάδα.