Αστραπές και κεραυνοί σε ηλιόλουστη μέρα

Τρεις μήνες φάνηκαν αρκετοί για να αλλάξουν ολοκληρωτικά το παιχνίδι της Λίβερπουλ, η οποία μπήκε διαβασμένη, χωρίς φόβο και με διάθεση για ένα ιδανικό ξεκίνημα, από το πάντα πολύ δύσκολο Μπριτάνια, χάρη στην... "κακοκαιρία" που έφερε ο Φιλίπε Κουτίνιο σε μια μέρα με ήλιο.


Τι και αν τα σύννεφα που σκέπαζαν το γήπεδο της Στόουκ λίγες ώρες πριν τη σέντρα εξαφανίστηκαν, ο Βραζιλιάνος μάγος (χωρίς εισαγωγικά πλέον) κατάφερε να τα επαναφέρει μετά από 85 λεπτά ήλιου, παρέα με έναν κεραυνό που πάγωσε τον κόσμο στο Μπριτάνια.

Οι... "κεραυνοί" του Κουτίνιο τείνουν να γίνουν πραγματικό φυσικό φαινόμενο, που μάλιστα συμβαίνει και συχνά. Δεν είναι η πρώτη, ούτε προφανώς και η τελευταία φορά που ο 23χρονος θα βγάλει το φίδι από τη τρύπα και θα δώσει βαθμούς...τετράδας! Έχει αυτό το χαρακτηριστικό που λίγοι παίκτες στον κόσμο διαθέτουν. Δε χρειάζεται να είναι στο απόγειο των εμφανίσεών του για να αλλάξει τα δεδομένα σε ένα ματς. Μια κίνησή του, μια έμπνευση, μια ιδέα της στιγμής αρκεί για να αλλάξει η ροή ενός αγώνα. Δε θέλει πολύ χώρο, έστω αυτόν τον λίγο που του έδωσε για μία και μοναδική φορά η Στόουκ και το πλήρωσε ακριβά! Και έτσι ξαφνικά, οι "δαίμονες" του Μπριτάνια εξουδετερώθηκαν, και ο δρόμος για μια νέα, πιο αισιόδοξη αρχή είναι πλέον ανοιχτός.

Οι πρεμιέρες δεν είναι ποτέ εύκολες, ιδίως όταν γίνονται στην έδρα της πιο σκληροτράχηλης ομάδας της Πρέμιερ Λιγκ. Μια ήττα θα ήταν καταστροφική και ο Ρότζερς το γνώριζε. Έστησε εξαιρετικά την ομάδα του, η οποία φάνηκε διαβασμένη καθ' όλη τη διάρκεια του παιχνιδιού, δυνατή αμυντικά και έτοιμη να χτυπήσει εκεί που δε το περιμένεις. Υπήρξε διάθεση και ενέργεια, σιγουριά στις κινήσεις και τις απομακρύνσεις των κινδύνων, μα πάνω απ' όλα υπήρξε η καρδιά, η οποία μίλησε σε σημείο που δύσκολα ο αντίπαλος θα σου απαντήσει, στο 86'.

Σίγουρα η εμφάνιση δεν ήταν η καλύτερη. Αλλά δε μπορώ να θυμηθώ πολλές ομάδες οι οποίες άρχισαν να εντυπωσιάζουν από την πρώτη αγωνιστική. Στο τέλος της μέρας αυτό που μετράει είναι οι τρεις βαθμοί, και το να τους κερδίζεις, με όποιον τρόπο και αν γίνεται αυτό, είναι αρκετό. Το να κερδίζεις δε, με τέτοιες βολίδες, είναι ακόμη πιο καλό σε θέματα ψυχολογίας.


Αυτή η νίκη, 17 βδομάδες μετά από ένα πολύ άσχημο 6-1, στο ίδιο γήπεδο, με την ίδια ομάδα, δεν είναι  εύκολη υπόθεση. Η ψυχολογία και η πίεση ήταν μεγάλη, όμως άπαντες τη διαχειρίστηκαν θαυμάσια και δεν έπεσαν στη "παγίδα" της πρεμιέρας. Αν μάθαμε κάτι από το χθεσινό παιχνίδι, αυτό είναι ότι η Λίβερπουλ έχει τον χαρακτήρα να πάρει επαγγελματικές νίκες, και ότι κεραυνοί ρίχνονται και τα καλοκαίρια!

Επιμέλεια: Γιώργος Δρογγίτης
 
Share on Google Plus

About George Drogg

Αρθρογραφούμε για τo "LiverpoolFans.gr" με στόχο την έγκυρη και έγκαιρη ενημέρωσή σας γύρω από την αγαπημένη μας ομάδα.