Είναι η Τουρκία το ιδανικό μέρος για τον Μάρκοβιτς;

Ο Λάζαρ Μάρκοβιτς είναι έτοιμος να γίνει κάτοικος Κωνσταντινούπολης για λογαριασμό της Φενέρμπαχτσε, και εμείς αναρωτιόμαστε αν αυτό το deal συμφέρει τη Λίβερπουλ κι αν όντως η Τουρκία είναι το ιδανικό μέρος για τον Σέρβο εξτρέμ.


Ο Μάρκοβιτς εθεωρείτο ένα από τα σπουδαιότερα ταλέντα παγκοσμίως πριν πάρει τη μεταγραφή των 20 εκατομμύριων στη Λίβερπουλ, με την οποία ενώ είχε αρκετές ευκαιρίες, έκανε μια κακή σεζόν, δείχνοντας κατώτερος των περιστάσεων. Φέτος, δεν έχει μπει ούτε μία φορά στην αποστολή των "κόκκινων" για τα επίσημα παιχνίδια και αποφασίστηκε να δοθεί δανεικός στην Φενέρμπαχτσε του Βίτορ Περέιρα.

Ωστόσο, όπως δήλωσε ο Μπρένταν Ρότζερς, η απόφαση των "κόκκινων" να παραχωρήσουν ως δανεικό τον 22χρονο στη Τουρκική Σούπερ Λιγκ, δε σημαίνει ότι ο παίκτης δεν υπολογίζεται. Κάθε άλλο μάλιστα, ο Μάρκοβιτς αναμένεται να επιστρέψει στη Λίβερπουλ και να πάρει μια δεύτερη ευκαιρία, αφού στο σύλλογο πιστεύουν στο ταλέντο του μετά από τη πρώτη αναγνωριστική σεζόν στο Αγγλικό πρωτάθλημα.

"Χρειαζόταν δράση στη Πρέμιερ Λιγκ"

Ο πρώτος παράγοντας που μπορεί να κάνει τη κίνηση της Λίβερπουλ να αποδειχτεί λανθασμένη, είναι ότι πρόκειται για νεαρό παίκτη που δεν έχει τις απαραίτητες εμπειρίες σε επίπεδο Πρέμιερ Λιγκ. Είναι ένα πισωγύρισμα από το Αγγλικό πρωτάθλημα ο Σέρβος να αγωνιστεί στο Τουρκικό; Και κατά πόσο μπορεί αυτό να επηρεάσει την εξέλιξη, την ωρίμανση και την αυτοπεποίθησή του όταν επιστρέψει στους "κόκκινους"; Θεωρητικά πάντως, ο δανεισμός του σε μικρομεσαία ομάδα της πρώτης κατηγορίας της Αγγλίας, ίσως να ήταν μια καλύτερη προοπτική.

"Έλλειψη στα εξτρέμ"

Μετά τη φυγή του Μάρκοβιτς, η Λίβερπουλ διαθέτει στο ρόστερ της μόνο ένα καθαρό εξτρέμ, τον απογοητευτικό μέχρι στιγμής Τζόρντον Άιμπ. Η αλήθεια είναι ότι το τωρινό σύστημα των "κόκκινων" δε χρειάζεται παίκτη στο ρόλο του εξτρέμ, αλλά τι θα συμβεί αν για τον ένα ή τον άλλο λόγο χρειαστεί να αλλαχτεί το σχήμα σε κάποιο που θα απαιτούνται πλάγιοι μέσοι; Σίγουρα οι "κόκκινοι" χάνουν σε βάθος πάγκου, και με τις Ευρωπαϊκές υποχρεώσεις να πλησιάζουν, ίσως να αποδειχτεί άστοχη επιλογή.


Τα θετικά

Στην όλη κατάσταση με το δανεισμό του Μάρκοβιτς, διακρίνουμε και κάποια θετικά στοιχεία. Ποια είναι αυτά;

"Οι ευκαιρίες"

Αν κρίνουμε από το γεγονός ότι ο Σέρβος δε βρέθηκε στην αποστολή της Λίβερπουλ σε κανένα από τα πρώτα τρία επίσημα παιχνίδια, τότε φαίνεται ότι μάλλον δεν υπολογιζόταν τόσο ψηλά στο ροτέισον του Ρότζερς. Στη Φενέρμπαχτσε ο Μάρκοβιτς μπορεί να βρει χρόνο συμμετοχής, σε ένα καλό ρόστερ και μια ομάδα που στοχεύει ψηλά, όπως έδειξαν και οι μεταγραφικές της κινήσεις. Η αγωνιστική δράση είναι κάτι που έλειψε για κάποιο διάστημα πέρσι από τον νεαρό, και στη Τουρκία του παρουσιάζεται η ευκαιρία για καλό ρόλο στο ροτέισον του Περέιρα.

"Ευρώπη"

Σε αντίθεση με τη προοπτική δανεισμού του σε μικρομεσαία ομάδα της Αγγλίας, στην Φενέρμπαχτσε ο Μάρκοβιτς θα αγωνιστεί στην Ευρώπη και το Γιουρόπα Λιγκ. Σε μια διοργάνωση που έβγαλε μάτια δύο χρόνια πριν με τη φανέλα της Μπενφίκα, ο Σέρβος μπορεί να ξανά φτιάξει το όνομά του στην Ευρώπη, και να κερδίσει την εμπιστοσύνη των "κόκκινων" και του Ρότζερς. Τέτοιες διοργανώσεις, μπορούν παράλληλα να τονώσουν το πεσμένο του ηθικό και να επιδράσουν θετικά στην αυτοπεποίθησή του, η οποία έλειψε τη πρώτη του σεζόν στο Άνφιλντ.

Με μεγάλο ενδιαφέρον περιμένουμε να δούμε αν ο Λάζαρ Μάρκοβιτς θα αποδειχτεί άλλη μια αποτυχημένη μεταγραφή για τη Λίβερπουλ, ή θα καταφέρει να ανατρέψει την κατάσταση και να αποδείξει ότι αξίζει τις 20 εκατομμύρια λίρες που ξόδεψαν οι "κόκκινοι" για να τον κάνουν δικό τους. Οψόμεθα...

Επιμέλεια: Γιώργος Δρογγίτης

 
Share on Google Plus

About George Drogg

Αρθρογραφούμε για τo "LiverpoolFans.gr" με στόχο την έγκυρη και έγκαιρη ενημέρωσή σας γύρω από την αγαπημένη μας ομάδα.