Τα εύκολα, δύσκολα (ως συνήθως)...

Επιμέλεια: Τάσος Ζαννής


Τρίτος Γύρος Λιγκ Καπ.

120 λεπτά δεν έφταναν στη Λίβερπουλ για να νικήσει την Καρλάιλ Γιουνάιτεντ (ομάδα της League Two - 4η Κατηγορία Αγγλίας) αλλά στη διαδικασία των πέναλτι, οι κόκκινοι πήραν τη πρόκριση-θρίλερ για τον Τέταρτο Γύρο του Λιγκ Καπ, όπου θα αντιμετωπίσει τη Μπόρνμουθ.

Επόμενος αγώνας για την ομάδα του Ρότζερς, το Σάββατο (26 Σεπτέμβρη, 17:00), με την Άστον Βίλα, στο Άνφιλντ.




Παραλίγο γκέλα ολκής για τη Λίβερπουλ...

Έφτασε ξανά κοντά στο φάσμα του αποκλεισμού σε αυτή τη διοργάνωση, με την Καρλάιλ Γιουνάιτεντ να είναι αυτή τη φορά η ομάδα που πήγε να κάνει την έκπληξη. Ο Μπογκτάν απέκρουσε 3 πέναλτι και έδωσε στην ομάδα του τη πρόκριση στον επόμενο γύρο.


Μετριότατη εμφάνιση από τους κόκκινους, οι οποίοι έμοιαζαν υπνωτισμένοι και... πελαγωμένοι σε μερικές φάσεις. Ο Ίνγκς το γκολ στη κανονική διάρκεια.

Το ματς

Οι κόκκινοι ξεκίνησαν δυνατά, έκλεισαν στη περιοχή της την Καρλάιλ και άρχισαν να την... σφυροκοπούν. Λαλάνα, Μορένο και Ίνγκς δοκίμαζαν σουτ χωρίς να απειλήσουν ιδιαίτερα.


Η Λίβερπουλ έφερε το παιχνίδι απολύτως στα μέτρα της και συνέχιζε να κυκλοφορεί τη μπάλα έξω από την αντίπαλη περιοχή. Στο 19' ο Ίνγκς προειδοποίησε και στο 23' έκανε το 1-0 ύστερα από μπαλιά πάρε-βάλε του Λαλάνα! Ωστόσο, οι χαρές δε κράτησαν για πολύ. Η άμυνα πελαγοδρόμησε κι ο Ασαμόα στο 34' ισοφάρισε για την Καρλάιλ.



Στο δεύτερο μέρος, οι κόκκινοι μπήκαν αποφασισμένοι για να πάρουν εκ νέου το κεφάλι στο σκορ αλλά, όσες αλλαγές κι όσες προσπάθειες για οργανωμένες επιθέσεις και δημιουργία φάσεων κι αν έγιναν, δεν άλλαξε απολύτως τίποτα στο παιχνίδι.

Τέλος κανονικής διάρκειας, άρα παράταση. Εκεί, η μόνη αξιοσημείωτη (και σπουδαία) ευκαιρία ανήκε στους γηπεδούχους και ήταν το δοκάρι του Μίλνερ. Τέλος παράτασης... πέναλτι - αυτή η τόσο ψυχοφθόρα διαδικασία.




Ο Μπογκτάν έγινε ο ήρωας της Λίβερπουλ για ένα παιχνίδι και, αποκρούοντας 3 πέναλτι, έστειλε την ομάδα του στον 4ο Γύρο του Λιγκ Καπ!






Τα πέναλτι
  • Μίλνερ σκοράρει, 1-0 
  •  Grainger σουτάρει, ο Μπογκτάν αποκρούει! 1-0 
  •  Τσαν σκοράρει, 2-0 
  •  Dicker σκοράρει, 2-1 
  •  Λαλάνα σουτάρει, ο Gillespie αποκρούει! 2-1 
  •  Joyce σουτάρει, ο Μπογκτάν αποκρούει! 2-1 
  •  Κουτίνιο σουτάρει, ο Gillespie αποκρούει! 2-1 
  •  McQueen σουτάρει, 2-2 
  •  Ίνγκς σκοράρει, 3-2 
  •  Hery σουτάρει, ο Μπογκτάν αποκρούει! 3-2 για τη Λίβερπουλ!
Σχόλιο
Η αλήθεια είναι ότι, η Καρλάιλ ήταν τόσο κοντά στην έκπληξη αλλά το καρδιοχτύπι έλαβε τέλος με 3 αποκρούσεις του Μπογκτάν που έδωσαν στη Λίβερπουλ το εισιτήριο για τον 4ο Γυρο του Λιγκ Καπ, όπου θα αντιμετωπίσει τη Μπόρνμουθ στο Άνφιλντ.


Η σύνθεση της Λίβερπουλ

Μπογκτάν, Κλάιν (Άιμπ 86'), Σκρτέλ, Λόβρεν, Μορένο, Τσαν, Μίλνερ, Άλεν (Κουτίνιο 64), Λαλάνα, Φιρμίνο (Οριζί 35'), Ίνγκς

The Reds arrive at Anfield before tonight's Capital One Cup tie with Carlisle United.

Posted by Liverpool FC on Wednesday, 23 September 2015

Liverpool 1-0 Carlisle # Ings Exclusive Live Sports HD

Posted by Live Sports HD on Wednesday, 23 September 2015

Liverpool 1-1 Carlisle # Asamoah [Crazy Celebration]Exclusive Live Sports HD

Posted by Live Sports HD on Wednesday, 23 September 2015

Here's Adam Bogdan's instant reaction in the tunnel after he saved three penalties in #LFC's shootout victory over Carlisle United Football Club at Anfield tonight.

Posted by Liverpool FC on Wednesday, 23 September 2015
Share on Google Plus

About Τάσος Ζαννής

Αρθρογραφούμε για τo "LiverpoolFans.gr" με στόχο την έγκυρη και έγκαιρη ενημέρωσή σας γύρω από την αγαπημένη μας ομάδα.