Χαμόγελα και αγκαλιές: Επιτέλους, ήρθε!

Επιμέλεια: Τάσος Ζαννής


4ος γύρος Λιγκ Καπ

Ο Κλάιν έδωσε τη πρώτη νίκη επί Κλοπ στη Λίβερπουλ, η οποία ξεπέρασε το εμπόδιο της Μπόρνμουθ στο Άνφιλντ με 1-0, και προκρίθηκε στα προημιτελικά του Λιγκ Καπ. Αντίπαλός της, η Σαουθάμπτον.

Επόμενος αγώνας για τους κόκκινους, με την Τσέλσι (Σάββατο, 31/10 - 14:45 OTE Sport 1 HD), στο Στάμφορντ Μπριτζ.



Δεν βρίσκεται στο τιμόνι της ομάδας για πολύ καιρό. Η πείρα του, γνωστή. Τα πρώτα του αποτελέσματα: 0-0 με Τότεναμ, 1-1 με Ρουμπίν, 1-1 με Σαουθάμπτον.

Ήξερε ότι θα πορευτεί και σε αυτό το ματς χωρίς τον Ντάνιελ Στάριτζ. Παρέταξε την ομάδα με πολλές αλλαγές, ενόψει και του ντέρμπι με τη Τσέλσι. Οι επιλογές του τον δικαίωσαν, και η πρώτη νίκη επί εποχής Κλοπ στη Λίβερπουλ είναι γεγονός!

Πρώτο γκολ για τον Κλάιν, εξαιρετικοί Άιμπ και Φιρμίνοελπιδοφόρο ντεμπούτο για τους νεαρούς Randall, Brannagan και Teixeira.

Το ματς

Οι κόκκινοι μπήκαν πολύ δυνατά στο παιχνίδι και μόλις στο 3', ο Φιρμίνο έκανε τη πρώτη τελική στην αντίπαλη εστία. Δύο λεπτά αργότερα όμως, η Μπόρνμουθ βγήκε στην αντεπίθεση και ο Στάνισλας έχασε ΤΡΟΜΕΡΗ ευκαιρία για να παγώσει το Άνφιλντ αλλά ο Μπογκτάν έδιωξε εντυπωσιακά! Καθαρή, πολύ καθαρή ευκαιρία για το 0-1 της Μπόρνμουθ.

Η Λίβερπουλ πατούσε καλύτερα στο γήπεδο, κι αυτό φαινόταν από τη κατοχή από τις γρήγορες εναλλαγές παιχνιδιού. Φαινόταν ότι έψαχνε το γκολ. Και το πέτυχε!



Μετά το πολύ καλό σουτ του Φιρμίνο (21'), ο Βραζιλιάνος βρήκε με εξαιρετική πάσα τον Teixeira, αυτός προσπάθησε να σκοράρει με τακουνάκι, ο Σμιθ πρόλαβε τη μπάλα πριν αυτή περάσει τη γραμμή, αλλά ήρθε ο Κλάιν στο ριμπάουντ για να ανοίξει το σκορ στο Άνφιλντ. Πρώτο γκολ με τη φανέλα της Λίβερπουλ για τον Βρετανό!


Οι κόκκινοι συνέχισαν να είναι κυρίαρχοι στο παιχνίδι, παίζοντας κυρίως από τα δεξιά, εκεί όπου ο Άιμπ κάνει φοβερή δουλειά. Οι φιλοξενούμενοι προσπάθησαν να αντιδράσουν στο γκολ του Κλάιν και έφτασαν πολύ κοντά στο 41', όταν ο Μπογκτάν απέκρουσε εντυπωσιακά το ωραίο σουτ του Στάνισλας.



Όλα ωραία, όλα καλά για την ομάδα του Κλοπ, που πήγε με το 1-0 στα αποδυτήρια. Η μόνη ανησυχία του Γερμανού είναι ο τραυματισμός του Τουρέ (αντικαταστάθηκε από τον Σκρτέλ), που αποχώρησε κουτσαίνοντας.

Στην επανάληψη, οι φιλοξενούμενοι πατούσαν τη περιοχή του Μπογκντάν με μόνιμη πηγή κινδύνου να αποτελεί ο Στάνισλας, ο οποίος απείλησε μάλιστα μόλις στο 46' χωρίς να καταφέρει να σκοράρει.


Οι κόκκινοι αύξησαν τη πίεση, ο Άιμπ τα πήγαινε εξαιρετικά και στο δεύτερο μέρος, το ίδιο και ο Φιρμίνο. Αμφότεροι είχαν τις ευκαιρίες τους για να κάνουν το 2-0 (ο Φιρμίνο στο 58', ο Άιμπ στο 69') και να καθαρίσει μια και καλή η υπόθεση πρόκριση αλλά το εύθραυστο 1-0 παρέμενε.


Ακόμα και μέχρι το τελικό σφύριγμα πίεζε η Λίβερπουλ για το δεύτερο τέρμα αλλά αυτό δεν ήρθε ούτε με το απευθείας φάουλ του Teixeira στο 81'. Η νίκη πλησίαζε και ο Μπογκτάν την επισημοποίησε στο 93', αποκρούοντας το δύσκολο σουτ του Ρίτσι.




Σχόλιο


Ένα γκολ του Κλάιν, νωρίς-νωρίς, ήταν αρκετό για να χαρίσει τη πρώτη νίκη-πρόκριση, επί εποχής Κλοπ, στη Λίβερπουλ. Είχε τις στιγμές της στο δεύτερο μέρος η Μπόρνμουθ αλλά οι κόκκινοι διαχειρίστηκαν το υπέρ τους προβάδισμα, ενώ συνέχιζαν να πιέζουν μέχρι το τέλος. Νίκη ψυχολογίας περισσότερο γιατί έρχεται η Τσέλσι το Σάββατο.


Οι συνθέσεις

Λίβερπουλ: Μπογκτάν, Κλάιν, Τουρέ (Σκρτέλ 33'), Λόβρεν, Randall, Άλεν, Brannagan (Λούκας 57'), Teixeira, Άιμπ, Φιρμίνο (Λαλάνα 87'), Οριζί
Μπόρνμουθ: Federici, Smith, Distin, Francis, Daniels, Stanislas, Arter, MacDonald, Ritchie, Pugh, Kermorgant

PHOTOS: Some snaps of the #LFC squad arriving at Anfield ahead of tonight's Capital One Cup tie and a look inside the Reds' dressing room.
Posted by Liverpool FC on Wednesday, 28 October 2015


Δείτε πως έζησε το γκολ ο Κλοπ..αλλά και όταν μπήκε.....απολαύστε τον,ξέρω ζείτε και αναπνέετε γι αυτόν,χαχα..(Δήμος)
Posted by Liverpool Fans.gr on Wednesday, 28 October 2015

Αυτές είναι στιγμές,αυτός είναι προπονητής ακόμα και στις νίκες να μπαίνει μέσα να αγκαλιάζει τους παίχτες#Klopp(Δήμος)

Posted by Liverpool Fans.gr on Wednesday, 28 October 2015

Happy with my debut tonight with a win ⚽️󾠅󾮟〽️

Posted by João Vilaça Teixeira on Wednesday, 28 October 2015

In an exclusive video for our Facebook fans, #LFC debutant Connor Randall declared it a 'dream come true' after his first senior start for the Reds against AFC Bournemouth.

Posted by Liverpool FC on Wednesday, 28 October 2015
Share on Google Plus

About Τάσος Ζαννής

Αρθρογραφούμε για τo "LiverpoolFans.gr" με στόχο την έγκυρη και έγκαιρη ενημέρωσή σας γύρω από την αγαπημένη μας ομάδα.