Έβερτον- Λίβερπουλ... κάτι παραπάνω από ένα ντέρμπι!


Κυριακή μεσημέρι στο Γκούντισον Παρκ λαμβάνει χώρα ένα από τα ιστορικότερα ντέρμπι ανά την Ευρώπη, αυτό ανάμεσα στην Έβερτον και τη Λίβερπουλ! Ένα ντέρμπι που χωρίζει στα δυο μια ολόκληρη πόλη, ένα ντέρμπι που το αποτέλεσμά του στιγματίζει για καιρό και τις δυο ομάδες, ένα ντέρμπι στους ρυθμούς του οποίου κινείται όλη η πόλη όλη την εβδομάδα, ένα ντέρμπι μίσους, δυναμισμού και κύρους, ένα ντέρμπι ζωής ή θανάτου!

Η Λίβερπουλ αποκαμωμένη και καταπτοημένη από τις συνεχείς μέτριες εμφανίσεις και με έναν προπονητή του οποίου η καρέκλα τρίζει κάθε βδομάδα και περισσότερο. Το ξεκίνημα ήταν ελπιδοφόρο, όμως η κατρακύλα ήρθε και δεν έχει τελειωμό. ΩΣΤΟΣΟ, όση κατρακύλα και να υπάρχει, όση κατήφεια, απογοήτευση, απελπισία, σε ένα τέτοιο ντέρμπι όλα ξεχνιούνται και ξεκινούν από το 0. Όσο φορμαρισμένη ή μη κι αν είναι κάποια ομάδα, μέσα από αυτό το ματς είναι ικανή να ορθώσει το ανάστημά της σαν να είναι το πρώτο ματς της σεζόν!

Η Έβερτον πιο μεστή, πιο ουσιαστική, έχει δείξει καλύτερα δείγματα ομάδας από τη Λίβερπουλ και έχει πάρει και δυνατά αποτελέσματα, όπως το 0-3 μέσα στο Σεντ Μέρις, αλλά και το 3-1 επί της Τσέλσι στο Γκούντισον! Λουκάκου σε φόρμα, Μπάρκλεϊ σε φόρμα, Στόουνς σε φόρμα αλλά τι να το κάνεις? Για αύριο τίποτα από όλα αυτά δεν παίζει ρόλο! Ο καλύτερος παίχτης της σεζόν μπορεί να είναι ο χειρότερος αύριο ή και το ανάποδο! Η ομάδα με το μεγαλύτερο πάθος, με τη μεγαλύτερη θέληση και φυσικά την σωστότερη τακτική προσέγγιση θα είναι αυτή που θα έχει τον πρώτο λόγο!

Τον αέρα στα μεταξύ τους τον έχει και τον είχε πάντα η Λίβερπουλ! Τα Ζαχαρωτά έχουν να σταυρώσουν νίκη απέναντι στους Ρεντς από το 2010, όταν επί εποχής Χότζον η Λίβερπουλ είχε παρουσιαστεί τραγική στην έδρα της Έβερτον δεχόμενη την εύκολη ήττα με 2-0 από τους μισητούς αντιπάλους! Πιο συνηθισμένη έκβαση στις μεταξύ των δυο αναμετρήσεις είναι η ισοπαλία τα τελευταία χρόνια! Τα τελευταία 33 χρόνια, δηλαδή από την ίδρυση της Πρέμιερ Λιγκ και μετά, σε συνολικά 49 παιχνίδια η Έβερτον έχει μόνο 6(!!) νίκες, ενώ αντίθετα η Λίβερπουλ μετράει 20, με 23 ματς να έχουν λήξει ισόπαλα!

Επομένως, νίκη της Έβερτον σε ντέρμπι του Μερσεϊσάιντ αποτελεί είδηση και με το παραπάνω! Με τα τωρινά δεδομένα βέβαια οι δυο ομάδες μοιάζουν πολύ πιο ισορροπημένες, αλλά η φανέλα λέει άλλα... 15.30 λοιπόν αύριο το μεσημέρι όλοι καθηλωμένοι για να δούμε ένα ακόμη μοναδικό παιχνίδι ανάμεσα στους "Εφοπλιστές" και τους "φτωχούς του Λιμανιού", που θα μας προσφέρει για μια ακόμη φορά πολλές συγκινήσεις!

Επιμέλεια: Απόστολος Παπανικολόπουλος


Share on Google Plus

About Tolis Papanikolopoulos

Αρθρογραφούμε για τo "LiverpoolFans.gr" με στόχο την έγκυρη και έγκαιρη ενημέρωσή σας γύρω από την αγαπημένη μας ομάδα.