Δηλώσεις Klopp για γενναιότητα, την πρώτη του βδομάδα, και την αρχική 11άδα του Σαββάτου.



O Jürgen Klopp συζήτησε σχετικά με την πρώτη του βδομάδα στο Melwood, την εμπιστοσύνη που αρχίζει να εμπνέει στην ομάδα, και τα πιθανά άτομα ενόψει του αγώνα με την Tottenham το Σάββατο.

Την πρώτη του βδομάδα...

"Είχαμε 3 πολύ καλές πρώτες προπονήσεις – τα αγόρια είναι πραγματικά πρόθυμα να ακούσουν, να καταλάβουν τι θέλουμε. Δεν είναι η στιγμή να αλλάξουμε πολλά πράγματα, αλλά να γυρίσουμε τους τροχούς προς τη σωστή κατεύθυνση, και αυτό προσπαθούμε να κάνουμε. Τον περισσότερο χρόνο αυτή τη βδομάδα τον πέρασα δουλεύοντας με όλο το προσωπικό της ομάδας."

Διαλέγοντας τους παίκτες για τον αγώνα με τους Spurs

"Παρακολουθώ όλη την ώρα ποδόσφαιρο, οπότε ξέρω πολλά πράγματα για τους νέους μου παίκτες, δεν είναι αυτό το μεγαλύτερο πρόβλημα. Για μένα δεν είναι τόσο σημαντικό αυτό που έκαναν την προηγούμενη εβδομάδα, ή πριν 2 εβδομάδες. Για μένα αυτό που έχει σημασία είναι το τι είναι ικανοί να κάνουν την καλύτερή τους μέρα. Αυτό ψάχνω, και έτσι προσπαθώ να φτιάξω την αρχική 11αδα για τον αγώνα του Σαββάτου. Όλα θα ήταν καλύτερα αν είχαμε τη δυνατότητα να δουλέψουμε μαζί για 6 εβδομάδες, αλλά ο κόσμος δεν είναι τέλειος, επομένως πρέπει να προσαρμοστούμε στα δεδομένα."

Αναφορικά με τις προσδοκίες...

"Τώρα πρέπει να προπονούμαστε όσο πιο συχνά και για όσο περισσότερο χρόνο γίνεται, και να μην σκεφτόμαστε τις προσδοκίες από τους έξω. Δεν διαβάζω όσα γράφονται, γι’ αυτό δεν έχω ιδέα για τις προσδοκίες. Η πίεση που ασκώ εγώ ο ίδιος στον εαυτό μου μου αρκεί. Δεν χρειάζομαι κανέναν να μου πει ότι πρέπει να πετύχω, το ξέρω ήδη."

Για την Tottenham..

"Πρέπει να είμαστε έτοιμοι να δουλέψουμε, έτοιμοι να απολαύσουμε τον αγώνα. Παίζουμε ενάντια σε μια πολύ, πολύ καλή ομάδα, που έχουν δουλέψει όλοι μεταξύ τους για πολύ καιρό τώρα. Δείχνουν καλοκουρδισμένοι, δουλεύουν καλά μεταξύ τους. Ίσως έχουν κάποια προβλήματα, κάποιους τραυματισμούς ή άλλα θέματα, αλλά είναι μια πολύ καλή ομάδα. Νομίζω πως ξέρουμε πώς θέλουν να παίξουν, αυτό είναι σημαντικό να το γνωρίζουμε, αλλά είναι πιο σημαντικό να αναλύσουμε τη δική μας κατάσταση. Νομίζω πως αν δεν αλλάξει τίποτα στην επόμενη προπόνηση, ξέρω το πως θέλουμε να παίξουμε. Πρέπει να δούμε τις επόμενες 2 προπονήσεις για να καταλάβουμε καλύτερα. Αλλά εν τέλει, είναι απλά ποδόσφαιρο!"

Για τις ελπίδες του για την ομάδα...

"Όλα αυτά τα παιδιά μπορούν να παίξουν πολύ καλό ποδόσφαιρο, και αυτό έχουν κάνει στο παρελθόν, γι’ αυτό είναι εδώ. Τώρα πρέπει να τρέξουμε, να παλέψουμε, να κάνουμε τα πάντα, να αμυνθούμε μαζί, να επιτεθούμε μαζί, όπως ακριβώς είναι το ποδόσφαιρο των ονείρων μας. Θέλω να δω περισσότερη γενναιότητα. Θέλω να δω περισσότερη χαρά στα μάτια τους. Θέλω να δω ότι τους αρέσει αυτό που κάνουν. Όλα αυτά τα είδα αυτή την εβδομάδα, και είναι πολύ καλό αυτό, γιατί είναι πραγματικά πολύ καλά παιδιά. Τους είπα πως είμαι εδώ επειδή η Liverpool είναι μια μεγάλη ομάδα, αλλά είμαι επίσης εδώ εξαιτίας τους, επειδή νιώθω ότι μπορώ να τους βοηθήσω. Αν ονειρευόμαστε μόνο την επιτυχία σε κάθε κατάσταση, αν είμαστε προετοιμασμένοι για προβλήματα στο παιχνίδι, αν είμαστε αρκετά δυνατοί για να χειριστούμε την κατάσταση, τότε μπορούμε να μείνουμε στο παιχνίδι. Κι αν μπορείς να μείνεις στο παιχνίδι, μπορείς και να το κερδίσεις."

Για την οργάνωση...

"Ίσως μπορέσουμε να είμαστε πολύ καλά οργανωμένοι, όσο καλοί γίνεται σε ένα τόσο σύντομο χρονικό διάστημα, επειδή αυτό είναι κάτι που πρέπει να διορθώσουμε στις προπονήσεις αυτή τη στιγμή. Δεν επιτρέπεται να σκέφτεσαι μόνο επιθετικά, ξέρω πως μέχρι τώρα δεν έχουμε αρκετά γκολ. Αλλά πρέπει να αρχίσεις την ανάπτυξη στην άλλη μεριά, πρέπει να νιώσεις σταθερότητα, και τότε είσαι ελεύθερος να επιτεθείς και να αναπτυχθείς, έτσι δουλεύει το ποδόσφαιρο."

Για την εμπιστοσύνη...

"Κάποια πράγματα μπορείς να τα αλλάξεις στο δευτερόλεπτο, σίγουρα. Μπορείς να αλλάξεις την ψυχολογία, την ετοιμότητα. Αυτά μόνο μπορείς να τα αλλάξεις. Αλλά για να συντονιστείς πλήρως σαν ομάδα θέλει σίγουρα χρόνο. Δεν με ενδιαφέρουν τα προβλήματα που μπορεί να έχουμε το Σάββατο. Είναι οπωσδήποτε ένας σημαντικός αγώνας για εμάς, επειδή μετά από αυτόν θα ξέρουμε περισσότερα. Έχω γνωρίσει 2 ειδών ανθρώπους την τελευταία βδομάδα, αυτούς που λένε «Θα πάρουμε πρωτάθλημα» και αυτούς που λένε «Τι έκανες; Γιατί είσαι εδώ;». Θέλουμε να επανακτήσουμε την εμπιστοσύνη του κόσμου, θέλουμε να έχουμε περισσότερη εμπιστοσύνη στις ικανότητές μας, στην ποιότητά μας. Αυτό χρειάζεται κάποιες φορές περισσότερο χρόνο απ’ ό,τι μπορεί να χρειάζεται κάποιες άλλες φορές. Ένα καλό παράδειγμα είναι ο αγώνας με την Aston Villa, όταν ο Milner πέτυχε γκολ στο 1ο λεπτό και εκείνη τη στιγμή όλα άλλαξαν. Είναι σημαντικό να μην είναι μόνο αυτός ο τρόπος να νιώθουμε ελέυθεροι σε έναν αγώνα, να σκοράρουμε δηλαδή στο 1ο λεπτό, γιατί το 0-0 είναι ένα απόλυτα φυσιολογικό αποτέλεσμα. Πάντα ξεκινάει από το 0-0, οπότε είναι εντελώς οκ. Θα βρεις τρόπο, αν είσαι αρκετά υπομονετικός, να βρεις την επόμενη ευκαιρία και να μην σκέφτεσαι «Ω θεέ μου, είναι όπως την προηγούμενη βδομάδα», ή οτιδήποτε. Αυτό είναι το συναίσθημα που θέλω να περάσω στους παίκτες, να πιστεύουν στον εαυτό τους."

Για την ανάγκη για γενναιότητα...


"Το ποδόσφαιρο είναι ένα φανταστικό άθλημα, όλοι μας το αγαπάμε. Μπορεί να είναι θεαματικό, είναι γρήγορο, δύσκολο, τα πάντα. Αλλά δεν δουλεύει χωρίς λάθη – ποτέ στην ισττορία. Ως άνθρωποι, σκεφτόμαστε πάντα τα λάθη, δεν σκεφτόμαστε τα θετικά. Αυτό είναι που πρέπει να αποβάλλουμε: δεν έχει σημασία πόσα λάθη κάνεις σε ένα παιχνίδι, το σημαντικό είναι κανείς να μην τα θυμάται στο τέλος. Αν κερδίσεις 4-0 και κάνεις 4 μεγάλα λάθη, κανείς δε θα τα θυμάται. Τα συζητάτε στην Αγγλία, συζητάτε τα πάντα, αλλά δεν είναι σημαντικό. Μπορείς πάντα να βελτιωθείς. Αποδέξου ότι πήρες μια λάθος απόφαση, το ποδόσφαιρο δουλεύει μόνο αν είσαι προετοιμασμένος πως αν ο συμπαίκτης σου κάνει λάθος, θα τον βοηθήσεις. Έτσι δουλεύει – πρέπει να είμαστε κοντά ο ένας στον άλλον στο παιχνίδι, από άποψη τακτικής. Αν είσαι πάντα κοντά, έχεις επιλογές να παίξεις. Με επιλογές, μπορείς να βοηθήσεις. Δεν χρειάζεται πάντα να παίζεις ριψοκίνδυνα. Πρέπει να μάθεις να τρέχεις και να παλεύεις και να κάνεις τα πάντα μέχρι να έρθει η στιγμή – και όταν έρθει, πάρτην."

Επιμέλεια: Μαρία Αλεξανδροπούλου
Πηγή: liverpoolfc.com
Share on Google Plus

About Maria Alexandropoulou

Αρθρογραφούμε για τo "LiverpoolFans.gr" με στόχο την έγκυρη και έγκαιρη ενημέρωσή σας γύρω από την αγαπημένη μας ομάδα.