Γι' αυτούς τους λόγους ο Klopp είναι η σωστή επιλογή

Μετά την (αναπόφευκτη) απόλυση του Brendan Rodgers, η Liverpool βρήκε, όπως όλα δείχνουν, τον προπονητή που θα την καθοδηγήσει σε επιτυχίες στο πρόσωπο του φημισμένου Γερμανού, Jurgen Klopp. Η απόφαση των «κόκκινων» δε θα μπορούσε να είναι πιο σωστή.


Ο Brendan Rodgers παρότι παρουσίασε το πιο διασκεδαστικό ποδόσφαιρο των τελευταίων ετών στο Anfield τη σεζόν 2013-2014, δε κατάφερε να οδηγήσει τη Liverpool σε κάποιο τίτλο και μετά τα συνεχή ανεπιτυχή αποτελέσματα την περασμένη, καθώς και στην αρχή της φετινής σεζόν, αποτέλεσε (ορθά) παρελθόν από την ομάδα του Merseyside.

 Ο Jurgen Klopp είναι πιο κοντά από ποτέ στο να αναλάβει το project της FSG και εμείς αναλύουμε τους λόγους για τους οποίους το γεγονός αυτό είναι μια «χρυσή» ευκαιρία για να επιστρέψει η Liverpool στην ελίτ του Ευρωπαϊκού ποδοσφαίρου.

Εξέλιξη παικτών



Την 7ετία που ο Γερμανός έμεινε στον πάγκο της Borrusia Dortmund εκτιμήθηκε όσο λίγοι κυρίως για ένα λόγο. Ότι εξέλιξε μέτριους παίκτες σε top class. Ο Klopp αρέσκεται στο να δουλεύει με νεαρούς, άσημους παίκτες, στους οποίους έχει τον δικό του, ξεχωριστό τρόπο να μεταδίδει τη νοοτροπία του νικητή. Σε μια Liverpool όπου η πλειοψηφία του ρόστερ της είναι αρκετά νεαροί ποδοσφαιριστές, ο Klopp είναι ο πλέον καταλληλότερος για να τους κάνει γνωστούς στο ευρύ κοινό. Μη ξεχνάμε άλλωστε ότι παίκτες όπως οι Reus, Hummels κόστισαν λιγότερα από 3 εκατομμύρια ευρώ στην Dortmund και σήμερα η αξία τους ξεπερνά τα 40 εκατομμύρια.

Σύγχρονο, επιθετικό ποδόσφαιρο

Το να σχολιάσουμε το πόσο έχει λείψει το καλό ποδόσφαιρο στο κοινό του Anfield είναι περιττό. Η αισιοδοξία μας όμως ότι αυτό θα επιστρέψει σιγά σιγά με τη παρουσία του Klopp δε κρύβεται! Ο 48χρονος τεχνικός παρουσίασε ένα άκρως επιθετικό, με ασταμάτητο πρέσινγκ παιχνίδι, που θυμίζει λίγο τα επιτεύγματα του Rodgers στη δεύτερη σεζόν του στη Liverpool. Τα 85 γκολ που πέτυχε η Dortmund το 2011 στη Bundesliga είναι η απόδειξη των όσων έχουν λεχθεί.

Νοοτροπία


Το μόνο σίγουρο με τον Γερμανό είναι ότι δε θα κρυφτεί πίσω από τα λόγια του, ούτε θα ψάξει δικαιολογίες αν κάτι πάει στραβά. Έχει τη νοοτροπία του νικητή και δε συμβιβάζεται με τίποτα λιγότερο από τη νίκη και μόνο τη νίκη.

Προπονητικές ικανότητες

Το να «βραχυκυκλώνεις» προπονητές όπως ο Mourinho ή ο Guardiola δεν είναι τυχαίο. Ο Jurgen Klopp φημίζεται για την ικανότητά του να διαβάζει το παιχνίδι του αντιπάλου, χωρίς αυτό να συνεπάγεται με αρνητικό θέαμα ή αμυντικό ποδόσφαιρο. Επιπλέον, οι σχέσεις του με τους ποδοσφαιριστές του θυμίζουν σχέση πατέρα-γιου ! Όσοι έχουν παίξει για αυτόν έχουν να λένε τα καλύτερα.

Πάθος

 
Από το Signal Iduna Park έφυγε ως πραγματικός ήρωας. Όχι μόνο για τις επιτυχίες που έδωσε στο λαό της Βεστφαλίας, αλλά και για το πάθος, τις αντιδράσεις του και την αγάπη που έδειξε προς την ομάδα και τους οπαδούς της. Καμιά φορά ζει τον αγώνα πιο έντονα από τους παίκτες του και δε χωρά αμφιβολία ότι το KOP θα τον λατρέψει. Η ψυχολογία θα είναι μετά από καιρό σε πολύ καλά επίπεδα.

Μεταγραφές



Κακά τα ψέμματα καταξιωμένος προπονητής ο Brendan Rodgers δεν ήταν. Ας αρκεστούμε στο ότι μέχρι πρόπερσι θεωρούταν το next big thing της δουλειάς του. Αν κάναμε ερώτηση με θέμα ποιος δε θα ήθελε να παίξει για τον Klopp, θα ήταν μάλλον ρητορική. Ο Γερμανός κόουτς μπορεί και θα προσελκύσει μεγάλα ονόματα, που μέχρι πριν λίγο καιρό έμοιαζαν μακρινό όνειρο για τους «κόκκινους». Η Liverpool θα γίνει ξανά ομάδα Ευρώπης και σιγά σιγά θα ανακτά την αίγλη του παρελθόντος. Ναι, όλα αυτά μοιάζουν μακρινά, όμως θεωρητικά είναι εφικτά!

Είναι η απόλυση του Rodgers και ταυτόχρονα η πρόσληψη του Jurgen Klopp ο,τι καλύτερο έχει συμβεί στη Liverpool τα τελευταία χρόνια; Αυτό θα το μάθουμε στη πορεία, όμως το σημαντικό είναι ότι μια ελπίδα έρχεται από το πουθενά στον διψασμένο λαό του Anfield.

Eπιμέλεια: Γιώργος Δρογγίτης

Share on Google Plus

About George Drogg

Αρθρογραφούμε για τo "LiverpoolFans.gr" με στόχο την έγκυρη και έγκαιρη ενημέρωσή σας γύρω από την αγαπημένη μας ομάδα.