Liverpool- Sion (preview)


Ξεκινάει απόψε η δεύτερη αγωνιστική των ομίλων του Γιουρόπα Λιγκ με τη Λίβερπουλ να αντιμετωπίζει εντός έδρας την ελβετική Σιόν, στο θεωρητικά πιο εύκολο ματς του ομίλου!

Στην πρώτη αγωνιστική οι Ελβετοί επικράτησαν με 2-1 της Ρούμπιν Καζάν στην έδρα τους, ενώ η Λίβερπουλ έμεινε στο 1-1 στη Γαλλία απέναντι στην Μπορντό! Φυσικά δεν υπάρχει τίποτα άλλο πέραν της νίκης ως επιλογή για το συγκεκριμένο ματς, αποτέλεσμα που θα φέρει τους Ρεντς σε θέση ισχύος στον όμιλο!

Ιστορικά οι Ρεντς έχουν αντιμετωπίσει ελβετική ομάδα 12 φορές, έχοντας 6 νίκες, 4 ισοπαλίες και 2 ήττες. Στο Άνφιλντ έχουν 3 νίκες και 3 ισοπαλίες σκοράροντας 15 γκολ συνολικά! Συγκεκριμένα απέναντι στη Σιόν τελευταία συνάντηση ήταν τη σεζόν 1996-1997 όταν οι Ρεντς επικράτησαν με 2-1 στην Ελβετία με τέρματα των Φάουλερ και Μπαρνς, ενώ στο Άνφιλντ με το εμφατικό 6-3 και τους Μακμάναμαν, Φάουλερ (2), Μπαρνς, Μπιορνμπάι και Μπέργκερ να σκοράρουν!

Επίσης, σε 22 αναμετρήσεις στο Άνφιλντ στη συγκεκριμένη διοργάνωση (από όταν ακόμη ήταν ΟΥΕΦΑ Καπ), η Λίβερπουλ έχει δεχθεί μόλις 1 ήττα, αυτήν από την Ουντινέζε το 2012 με 2-3! Σε αυτές τις 22 αναμετρήσεις οι Ρεντς έχουν αποτύχει να βρουν δίχτυα μόλις σε 2, στις δυο λευκές ισοπαλίες απέναντι σε Μπράγκα και Ουτρέχτη!

Τέλος, η Σιόν είναι η μόνη ευρωπαϊκή ομάδα που επισκέπτεται το Άνφιλντ και χάνει, παρά το γεγονός ότι σκοράρει κάθε φορά! Εκτός έδρας σε όλες τις διοργανώσεις, οι Ελβετοί μετρούν 3 νίκες, 2 ισοπαλίες και 2 ήττες!

Στα αγωνιστικά τώρα εκτός αποστολής έμειναν πολλά βασικά πρόσωπα, όπως οι Στάριτζ, Σκρτελ, Κουτίνιο, Μίλνερ, Σακχό, Λούκας, Κλάιν και φυσικά οι ανέτοιμοι Μπεντέκε και Φιρμίνο!

Η εντεκάδα αναμένεται να είναι ως εξής:

Μπόγκνταν, Τζαν, Τουρέ, Γκόμεζ, Άιμπ, Μορένο, Ρόσιτερ, Άλλεν, Λαλάνα, Ορίγκι, Ινγκς

Επιμέλεια: Απόστολος Παπανικολόπουλος
Share on Google Plus

About Tolis Papanikolopoulos

Αρθρογραφούμε για τo "LiverpoolFans.gr" με στόχο την έγκυρη και έγκαιρη ενημέρωσή σας γύρω από την αγαπημένη μας ομάδα.