Δηλώσεις Rodgers για τον αποψινό αγώνα, τον Origi, τον Rossiter, και το δίδυμο Ings - Sturridge























O Brendan Rodgers επιβεβαίωσε πως ο αποψινός αγώνας με τη Sion στο Anfield για το Europa League θα είναι ευκαιρία γι αυτόν, ώστε να χρησιμοποιήσει εις βάθος την ομάδα.

Όπως και με τη Bordeaux πριν 15 μέρες, ο προπονητής παραδέχτηκε πως θα δώσει ευκαιρίες σε παίκτες που δεν έχουν παίξει αρκετά τη φετινή σεζόν, καθώς και σε νεαρούς ηλικιακά παίκτες.

Ο Rodgers είπε στη συνέντευξη στο Melwood:  “Αυτό το παιχνίδι είναι μια ευκαιρία για τους νέους παίκτες, καθώς και για τους παίκτες που δεν έχουν παίξει πολύ φέτος.

“Αλλά επίσης θα χρειαστούν και παίκτες που έχουν ήδη παίξει. Στόχος μας είναι να κερδίσουμε το παιχνίδι.

“Αναγνωρίζουμε πως να εντός έδρας παιχνίδια μας σε αυτή τη διοργάνωση είναι πολύ σημαντικά, και μπαίνουμε στο παιχνίδι έχοντας αυτό στο νου μας. Μετέπειτα θα αφοσιωθούμε στον αγώνα της Κυριακής.”

Ένας παίκτης που πιθανότατα θα πάρει ευκαιρία είναι ο Divock Origi.

Ο 20χρονος ξεκίνησε στην ισοπαλία με την Bordeaux πριν 2 βδομάδες, και ήταν μια απ’ τις 3 εμφανίσεις του ως βασικός από τότε που μετακόμισε στο Anfield, μετά τον δανεισμό του στη Lille.

O Rodgers αισθάνεται πως ο Origi ακόμα προσαρμόζεται στην νέα του ομάδα, αλλά επιμένει πως ο παίκτης δουλεύει πολύ σκληρά.

Ο προπονητής είπε: “Παίρνει χρόνο να προσαρμοστείς. Είναι ένας νεαρός παίκτης που έχει τρομερές ικανότητες.

“Το ενδιαφέρον του Divock εστιάζεται στα γκολ στα παιχνίδια, πάνω σε αυτό θα κριθεί. Προφανώς δεν έχει παίξει πολύ ακόμα, αλλά καταλαβαίνει που βρίσκεται – έχει έρθει σε μια τόσο μεγάλη ομάδα, ξέρει πως υπάρχει ανταγωνισμός για την 11άδα.

“Για μας, όλα έχουν να κάνουν με το να καλλιεργήσουμε αυτό το ταλέντο, και ο ίδιος ανυπομονεί να βελτιώσει το ρεκόρ σκοραρίσματός του. Αυτό ευελπιστούμε πως θα έρθει με τον καιρό.

“Είναι ένα ταπεινό παιδί. Ξέρει που πατάει και πως είναι εδώ για να βελτιωθεί. Είναι μεγάλο βήμα να έρχεσαι σε μια ομάδα με τόσο μεγάλο κύρος.

“Ξέρει πως θα παίρνει ευκαιρίες αν δουλεύει σκληρά καθημερινά στην προπόνηση. Έχει ξεκινήσει πολύ καλά.”

Ο Rodgers ξεκαθάρισε πως σε αυτή τη φάση ο Origi δεν πρόκειται να ξαναφύγει δανεικός.

“Όχι, όχι σε αυτό το σημείο,” είπε ο προπονητής. “Πέρασε πέρυσι την περίοδο δανεισμού στη Lille, και φέτος ήταν η στιγμή του να έρθει στην ομάδα, να προσαρμοστεί, και στο τέλος της χρονιάς να αναλογιστούμε την πρόοδό του.”

Ένας ακόμα υποψήφιος για τη βασική 11άδα είναι ο Jordan Rossiter, ο οποίος τα πήγε περίφημα στον αγώνα με την Bordeaux.

O Rodgers επιβεβαίωσε: “Είναι ένας νέος παίκτης που αναπτύσσεται πολύ καλά. Έχει έντονη προσωπικότητα. Αυτός και οι υπόλοιποι νεαροί παίκτες τα πήγαν πολύ καλά στο προηγούμενο παιχνίδι. Θα είναι σίγουρα υποψήφιος για τον αγώνα με την Sion.”

O Rossiter δεν ήταν ο μόνος από τις Ακαδημίες που έπαιξε στον αγώνα με τη Bordeaux.

Ο Pedro Chirivella ήρθε από τον πάγκο στο 1ο ημίχρονο, και αποδείχτηκε βέβαια προσθήκη στο κέντρο, ενώ ο Connor Randall, ο Cameron Brannagan και ο Daniel Cleary ήταν ανάμεσα στους αναπληρωματικούς.

Ένας δημοσιογράφος ρώτησε συγκεκριμένα για την πρόοδο του Cleary, και αν θα είναι ξανά στα σχέδια της ομάδας.

“Ο Daniel θα είναι μέσα και τριγύρω από την ομάδα,” απάντησε ο Rodgers. “Εννοείται πως θα βάζουμε τους νέους παίκτες να παίζουν, αλλά σέβομαι επίσης το γεγονός πως υπάρχουν και άλλοι παίκτες που χρειάζονται παιχνίδια – και είναι μια διοργάνωση στην οποία θέλουμε να κερδίζουμε.

“Ο Daniel είναι ένας πολύ καλός παίκτης. Πρόκειται να έχει μια πολύ καλή καριέρα στην ομάδα. Είναι πολύ αφοσιωμένος, και έχω δει πρόοδο.  

“Όσο καιρό είμαι εδώ, τον έχω δει να βελτιώνεται, οπότε είμαι σίγουρος πως αν δεν πάρει πολλά παιχνίδια αυτή τη στιγμή, ίσως υπάρξει μια περίοδος δανεισμού για τον ίδιο. Στο μεσοδιάστημα παίζει στους U21 και τα πάει πολύ καλά.”

Ο Rodgers επίσης αναφέρθηκε στην άψογη συνεργασία του διδύμου Ings Sturridge, και πόσο βοήθησε την ομάδα να επιστρέψει στις νίκες το περασμένο σαββατοκύριακο.

Ο Sturridge σκόραρε τα 2 από τα 3 γκολ της ομάδας, μπροστά στο Kop, σημαδεύοντας και πάλι την επίστροφή του με γκολ.

Παρότι ο Ings δεν κατάφερε να σκοράρει όπως στα 2 προηγούμενά του ματς, έκανε άλλη μια τρομερή εμφάνιση, με εξαιρετική απόδοση, δίνοντας ενέργεια στην ομάδα.

“Θεωρώ πως ο συνδυασμός ήταν πολύ καλός,” είπε ο προπονητής. “Συγκεκριμένα, οι 2 τους μπροστά ήταν πραγματική απειλή.

“Προφανώς σκοράραμε 3 γκολ, αλλά ίσως να μπορούσαμε μερικά ακόμα. Ο Danny Ings ήταν εξαιρετικός, μας δίνει ένταση και πίεση στο παιχνίδι, και έχει και ποιότητα.

“Πάντα ένιωθα, και αυτός ήταν ένας από τους λόγους που τον φέραμε στην ομάδα, ότι ακόμα και 25 μέτρα από το γκολ, φαίνεται ότι μπορεί να σκοράρει, γιατί είτε μπορεί να τα καταφέρει μόνος του με τη μπάλα, είτε να παίξει με τον Daniel, όπως και είδατε ότι έκανε.
“Ο Daniel έχει βελτιώσει ακόμα περισσότερο τις ικανότητές του. Αν μπορέσουμε να τον κρατήσουμε σε φόρμα – έχει ακόμα δρόμο, αλλά οδεύει σε εξαιρετικά επίπεδα φόρμας – τότε αυτοί οι 2 θα είναι ένας τρομερός συνδυασμός.”

Επιμέλεια: Μαρία Αλεξανδροπούλου
Πηγή: liverpoolfc.com
Share on Google Plus

About Maria Alexandropoulou

Αρθρογραφούμε για τo "LiverpoolFans.gr" με στόχο την έγκυρη και έγκαιρη ενημέρωσή σας γύρω από την αγαπημένη μας ομάδα.