Η αξία του Sakho (επιτέλους) αναγνωρίζεται

O Mamadou Sakho διανύει ίσως τη καλύτερη περίοδο της καριέρας του, και τα media τον έχουν (επιτέλους) αποθεώσει.


Δεν έχει περάσει πολύς καιρός από τότε που ο Γάλλος stopper καθόταν στον πάγκο, και τη θέση του έπαιρνε ο, ομολογουμένως, ασταθής Dejan Lovren. Ο Sakho πήρε την ευκαιρία του στη πρώτη αγωνιστική του Europa League, όταν και η Liverpool αρκέστηκε σε ισοπαλία στην έδρα της Bordeaux. Και έκτοτε, δεν έχασε ποτέ τη θέση του βασικού.

Από τις πρώτες του μέρες στο Anfield, υπήρξε μεγάλη κουβέντα για τις καταστάσεις που έχει τη μπάλα στα πόδια του. Πολλοί τον χαρακτήρισαν κακό σε αυτό τον τομέα, υποστηρίζοντας ότι είναι μεν εξαιρετικός στο physical game, αλλά αρκετά άτεχνος. Αυτός ο... «μύθος» όμως όσο περνάει ο καιρός, φαίνεται να μην έχει καμία λογική. Ο «Mama» είναι απολαυστικά ψύχραιμος με τη μπάλα στα πόδια, διαβάζει εξαιρετικά το παιχνίδι και εμπνέει μια σιγουριά με την ηγετική του, πλέον, παρουσία στον αγωνιστικό χώρο.  Είναι γεγονός. Ο Sakho ήταν (ευτυχώς) μέχρι πρότινος, ο πιο υποτιμημένος παίκτης της Liverpool.


Μετά τη νέα τρομερή εμφάνιση του Mamadou Sakho, αυτή τη φορά απέναντι στη Chelsea, πολλοί δημοσιογράφοι αποφάσισαν να δώσουν στον Γάλλο τα εύσημα που του αξίζουν, αναφερόμενοι με πολύ κολακευτικά λόγια σε αυτόν. Ο John Cross της Mirror, γνωστός οπαδός της Arsenal, που σπάνια παρακολουθεί παιχνίδια της Liverpool, έμεινε εντυπωσιασμένος από την εμφάνισή του στο ντέρμπι του Stamford Bridge.

«Ψηλός, δυνατός και αποφασιστικός. Αρχίζει να διαφαίνεται ο λόγος για τον οποίο επένδυσε πάνω του η Liverpool. Ακόμα και οι πάσες του ήταν καλές

Για την ακρίβεια οι πάσες του ήταν παραπάνω από καλές. Θέλετε και παράδειγμα; Ιδού...





Όπως μπορείτε να διακρίνετε στις φωτογραφίες με χρονική σειρά, ο Sakho έχει εξ' αρχής πολλές επιλογές για πάσα. Ο ίδιος όμως αποφασίζει να κουβαλήσει τη μπάλα, ωσότου τη φέρει σε σημείο που μπορεί να δημιουργήσει ευκαιρία για την ομάδα του να γίνει επικίνδυνη. Ναι, μάλλον δεν είναι καλός μόνο στο Physical Game.

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ


Πολλές φορές ακούμε ότι οι αριθμοί λένε την αλήθεια. Αρκετοί μπορεί να διαφωνήσουν, όμως ο «Μama» βάσει αυτών, είναι το κορυφαίο center back της Premier League. Πιο συγκεκριμένα, ο Γάλλος είναι πρώτος σε δύο πολύ σημαντικότατες κατηγορίες για τη θέση του, δηλαδή τις εύστοχες πάσες, (91%) και τα επιτυχημένα μαρκαρίσματα, ενώ δεύτερος είναι στα λιγότερα λάθη, πίσω μόνο από τον John Stones. Η αλήθεια είναι ότι έχει παίξει πολύ λιγότερο από τους περισσότερους, όμως το γεγονός ότι τόσο πέρσι, όσο και φέτος κατέχει τη πρώτη θέση στα επιτυχημένα μαρκαρίσματα, είναι εντυπωσιακό.

Και τα καλύτερα... έρχονται!


Η αλήθεια είναι ότι λίγο πολύ όλοι χαρήκαμε μετά την απόλυση του Brendan Rodgers και τη πρόσληψη του Jurgen Klopp. Αν υπάρχει όμως ένας άνθρωπος που το έκανε λίγο παραπάνω, αυτός πρέπει να είναι ο Mamadou Sakho. Απέναντι σε έναν προπονητή που είχε ως προτεραιότητα να προβάλλει τις... δικές του αγορές, ο Γάλλος ένιωθε ότι δε τον εμπιστεύονταν, και όπως ο ίδιος δήλωσε άλλωστε, ήταν σαν θηρίο σε κλουβί. Με έναν νέο προπονητή, ο οποίος του έδειξε από τη πρώτη μέρα πόσο τον υπολογίζει, που δε χάνει ευκαιρία να τον αγκαλιάζει, να τον εμψυχώνει και να του δίνει συγχαρητήρια, έχουμε αρκετούς λόγους να πιστεύουμε ότι ο Sakho θα εξελίξει ακόμα περισσότερο το παιχνίδι του. Και η ελπίδα ότι όλοι θα τον αναγνωρίζουν όπως εμείς, δηλαδή ως world class παίκτη, είναι πιο εφικτή από ποτέ.

Δε χρειαζόμασταν μερικούς δημοσιογράφους, εφημερίδες ή σκάουτερς να αποθεώσουν τον Mamadou Sakho για να συνειδητοποιήσουμε ότι ο 25χρονος είναι πλέον παγκόσμιας κλάσης παίκτης. Κάθε οπαδός της Liverpool το γνωρίζει από καιρό. Άλλα σίγουρα το να δέχεσαι αυτή την αναγνώριση μετά από τόση αμφισβήτηση είναι μια ανακούφιση. Ο αγαπημένος μας «Mama» είναι στη φόρμα της ζωής του και έχει τώρα την κατάλληλη ψυχολογία για να συνεχίσει έτσι. Θα το κάνει; Ρητορική ερώτηση...

Επιμέλεια: Γιώργος Δρογγίτης
Share on Google Plus

About George Drogg

Αρθρογραφούμε για τo "LiverpoolFans.gr" με στόχο την έγκυρη και έγκαιρη ενημέρωσή σας γύρω από την αγαπημένη μας ομάδα.