Χιόνισε... γκολ στο Άνφιλντ!

Επιμέλεια: Τάσος Ζαννής
21η αγων. Premier League

Τι ματσάρα ήταν αυτή! Σε ένα από τα πιο εκρηκτικά και πιο χορταστικά ντέρμπι της χρονιάς, Λίβερπουλ και Άρσεναλ μοιράστηκαν από έναν βαθμό στο (χιονισμένο) Άνφιλντ, με τον Άλεν να ισοφαρίζει για την ομάδα του Κλοπ στο 90'!

Επόμενος αγώνας για τους κόκκινους, με τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ (Κυριακή, 17/1, 16:05 - OTE Sport 1 HD), στο Άνφιλντ.



Ο Κλοπ είχε πλέξει το εγκώμιο του Βενγκέρ παραμονές του αγώνα με την Άρσεναλ. Στη διάρκεια του αγώνα, οι δυο προπονητές φάνηκαν να μένουν... έκπληκτοι από τη διακύμανση του σκορ και να συζητάνε σε φιλικό επίπεδο για τις ομάδες τους. Γεγονότα και εικόνες που σε ελληνικό γήπεδο δε θα δούμε ποτέ.

Λίβερπουλ και Άρσεναλ έδωσαν... ποδοσφαιρική παράσταση στο Άνφιλντ! Εκπληκτικός ο ρυθμός σε όλο το παιχνίδι! Δύο φορές προηγήθηκαν οι κόκκινοι, αντίστοιχες (και άμεσες) ήταν οι απαντήσεις της Άρσεναλ και το παιχνίδι στο 25' ήταν... 2-2! Μαγεία είσαι, Πρέμιερ Λιγκ!

Εξαιρετικός Φιρμίνο (το καλύτερο ματς με τη κόκκινη φανέλα), αρκετά δραστήριος ο Μορένο, ντεμπούτο για Στίβεν Κόκερ, ο οποίος αποκτήθηκε από την ΚΠΡ για να καλύψει τα αμυντικά κενά από τους πολλούς τραυματισμούς.

Το ματς


Οι κόκκινοι ξεκίνησαν δυνατά στο παιχνίδι και κατάφεραν να προηγηθούν μόλις στο 10', όταν ο Τσεχ απέκρουσε δύσκολα το σουτ του Τσαν και η μπάλα κατέληξε στον Φιρμίνο, ο οποίος πήρε το... ριμπάουντ και άνοιξε το σκορ. Οι πανηγυρισμοί των κόκκινων όμως, δεν κράτησαν για πολύ. Ο Κάμπελ βρήκε εξαιρετικά τον Ράμσεϊ και ο δεύτερος με ωραίο πλασέ, έφερε στα ίσα το ματς, 1-1.


Τα γκολ έμπαιναν... βροχή στο Άνφιλντ. Η Λίβερπουλ πίεσε μετά την ισοφάριση και κατάφερε να πάρει ξανά κεφάλι στο σκορ με ΤΡΟΜΕΡΟ γκολ του Φιρμίνο, ο οποίος έστειλε τη μπάλα εκεί που δε μπορούσε να κάνει τίποτα ο Τσεχ για το 2-1 στο 19'. Μα και πάλι... Οι ξέφρενοι πανηγυρισμοί δεν κράτησαν για περισσότερο από πέντε λεπτά...

Μετά την απίστευτη ευκαιρία του Ράμσεϊ (πρόλαβε ο γίγαντας Σακό πριν η μπάλα περάσει τη γραμμή!), οι κανονιέρηδες ισοφάρισαν εκ νέου με κοντινή προβολή του Ζιρού στο 25'. 4 γκολ σε 25'! Τι ματσάρα...

Λίγο έλειψε μάλιστα η Άρσεναλ να κάνει και την ανατροπή αλλά ο Ζιρού σε κενή εστία κατάφερε να χάσει την ευκαιρία της χρονιάς! Ακόμα και ο ίδιος απορεί τι συνέβη σ' εκείνη τη φάση και πως (και γιατί) δεν σκόραρε.

Σαφώς καλύτερα πατούσε η ομάδα του Βενγκέρ στον αγωνιστικό χώρο, καθώς, από το 2-1 κι έπειτα, η Λίβερπουλ μόνο προσπαθούσε να αμυνθεί. Στο 41', ο Τσεχ πρόλαβε το γύρισμα του Φιρμίνο πριν η μπάλα φτάσει στον Λαλάνα και στις καθυστερήσεις, ο Τσέχος τερματοφύλακας είδε με ανακούφιση το σουτ του Φιρμίνο να ακουμπάει ίσα-ίσα το οριζόντιο δοκάρι και η μπάλα να καταλήγει άουτ.

Τρομερός ο ρυθμός στο πρώτο μέρος! Πραγματικά, από τα καλύτερα πρώτα ημίχρονα της σεζόν!


Στην επανάληψη, η πρώτη καλή ευκαιρία για τους κόκκινους ανήκε στον Μορένο. Ο Φιρμίνο έστρωσε ωραία στον Ισπανό αλλά εκείνος με σουτ από πλάγια θέση έστειλε τη μπάλα άουτ. Η Άρσεναλ άρχισε να ανεβάζει ρυθμούς και, σε μια στιγμή (από τις πολλές...) αδράνειας της άμυνας των κόκκινων, έκαναν την ανατροπή. Ο Κάμπελ βρήκε τον Ζιρού, αυτός ξεμαρκαρίστηκε και με δυνατό αριστερό σουτ... σκότωσε τον Μινιολέ για το 2-3! Θύμισε παιδική χαρά η άμυνα της Λίβερπουλ στη φάση του γκολ...



Οι κόκκινοι προσπάθησαν να πιέσουν μετά το πικρό τρίτο γκολ της Άρσεναλ, πατούσαν αρκετές φορές τη περιοχή αλλά μάταια. Δεν γινόταν τίποτα. Ο Κλοπ πέρασε στο παιχνίδι Μπεντέκε, Άλεν και Στίβεν Κόκερ (ήρθε Τρίτη, έπαιξε Τετάρτη), ποντάροντας στο ψηλό παιχνίδι.



Ο χρόνος περνούσε, καθώς το χιόνι έκανε την εμφάνισή του. Η Λίβερπουλ είχε κλείσει την Άρσεναλ στη περιοχή της και με... γιώμες προσπαθούσε να βάλει αυτό το πολυπόθητο γκολ της ισοφάρισης. Σε μια τέτοια περίπτωση... γιώμας, ο Μπεντέκε πήρε τη κεφαλιά και ο Άλεν ήταν στη κατάλληλη θέση για να νικήσει τον Τσεχ και να κάνει το τελικό (και τρομερό σε διακύμανση) 3-3 στο 90'!

Σχόλιο


Απίστευτο ματς, απίστευτος και ο ρυθμός του παιχνιδιού. 4 γκολ σε διάστημα 25', ένταση, πάθος, νεύρα. Όλα αυτά τα στοιχεία που χαρακτηρίζουν ένα ντέρμπι, το οποίο ικανοποιημένους θα πρέπει να αφήνει τους κόκκινους ουσιαστικά, διότι κατάφεραν να παίξουν αρκετά καλά, παρά τους πολλούς τραυματισμούς που τους βασάνιζαν.


Άρσεναλ και Λέστερ συγκατοικούν στη κορυφή (43 β.) ενώ από κάτω περιμένει στραβοπάτημα κάποιου εκ των δυο πρωτοπόρων, ενώ η Λίβερπουλ με νίκη επί της Γιουνάιτεντ τη Κυριακή, τη φτάνει στους 34 β. Ο κακός χαμός στη βαθμολογία.

Οι συνθέσεις

Λίβερπουλ: Μινιολέ, Κλάιν, Τουρέ, Σακό, Μορένο, Χέντερσον, Μίλνερ (Μπεντέκε 66'), Τσαν (Άλεν 82'), Λαλάνα, Άιμπ, Φιρμίνο (Κόκερ 88')
Άρσεναλ: Τσεχ, Μπεγερίν, Μερτεσάκερ, Μονρεάλ, Φλαμινί, Ράμσεϊ, Κάμπελ, Οζίλ, Γουόλκοτ, Ζιρού


The Reds have arrived at Anfield and the home dressing room is set for our clash with Arsenal...
Posted by Liverpool FC on Wednesday, 13 January 2016




"What a screamer!" Relive the Reds' 3-3 draw with Arsenal through our official club commentary in Match in a Minute...
Posted by Liverpool FC on Wednesday, 13 January 2016

Reaction from the manager after late drama saw #LFC claim a point from a 3-3 draw with Arsenal at Anfield.
Posted by Liverpool FC on Wednesday, 13 January 2016


Η κάμερα συνέλαβε τους προπονητές της Liverpool FC και της Arsenal να συζητάνε σε φιλική διάθεση την ώρα του αγώνα. Δεν ...
Posted by Έλληνες Υποστηρικτές Αγγλικού Ποδοσφαίρου on Wednesday, 13 January 2016
Share on Google Plus

About Τάσος Ζαννής

Αρθρογραφούμε για τo "LiverpoolFans.gr" με στόχο την έγκυρη και έγκαιρη ενημέρωσή σας γύρω από την αγαπημένη μας ομάδα.