Πόρνη μπάλα...

Επιμέλεια: Τάσος Ζαννής.
22η αγων. Premier League

Είχε (φλύαρη) κατοχή, είχε ευκαιρίες η Λίβερπουλ, αλλά η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ είχε το γκολ (Ρούνεϊ, 78') που της χάρισε σπουδαίο διπλό στο Άνφιλντ (0-1) και την άφησε 6 βαθμούς πίσω στη βαθμολογία.

Επόμενος αγώνας για τους κόκκινους ο επαναληπτικός με την Έξετερ (Τετάρτη, 20/1, 22:00), στο Άνφιλντ για το FA Cup.



Είναι κάτι παραπάνω από ένα ντέρμπι. Πάντα ήταν. Ένα βαθύ μίσος χώριζε τους κατοίκους των δύο γειτονικών πόλεων. Βαθύ, άσπονδο μίσος, τεράστια έχθρα και απίστευτη υποτίμηση ο ένας για τον άλλον. Οι μεν, περήφανοι για το λιμάνι τους - οι δε, για τις βιομηχανικές τους εγκαταστάσεις.


Οι δύο γειτονικές πόλεις δε θα ζούσαν ποτέ... ειρηνικά. Οι διαφορές είναι βαθύτερες από τίτλους, παίκτες και ιστορία, και έχουν τις ρίζες τους στη βιομηχανική επανάσταση.



Η Λίβερπουλ δεν κατάφερε (για πολλοστή φορά) να μετουσιώσει σε γκολ τις (πολλές) ευκαιρίες της και ο Ρούνεϊ την τιμώρησε στο 78', δίνοντας στη Γιουνάιτεντ τη τεράστια νίκη με 1-0 στο Άνφιλντ. Στο 80'(!) έβαλε τον Μπεντέκε ο Κλοπ στον αγώνα.

Το ματς

Η Γιουνάιτεντ ξεκίνησε δυναμικά στο παιχνίδι, όμως οι κόκκινοι ισορρόπησαν την αρχική υπεροχή των φιλοξενούμενων.


Στο 10', το Άνφιλντ σηκώθηκε στο πόδι όταν ο Φιρμίνο βρήκε με μακρινή μπαλιά τον Λαλάνα, αυτός έκανε τη κεφαλιά αλλά ο Ντε Χέα απέκρουσε από το ημικύκλιο της περιοχής, ενώ στην επαναφορά, ο Φιρμίνο που είχε ακολουθήσει τη φάση, έκανε το διαγώνιο σουτ με τη μπάλα να περνά μόλις άουτ. Δύο λεπτά αργότερα, ο Φιρμίνο με μπαλιά... μοιρογνωμόνιο βρήκε τον Μίλνερ στην άλλη πλευρά του γηπέδου, ο οποίος πάτησε περιοχή, έκανε το σουτ αλλά αστόχησε.


Η ένταση δεν έλειψε από τα πρώτα λεπτά (Λούκας και Φελαϊνί... ξέφυγαν), και η Λίβερπουλ συνέχιζε να πιέζει την ώρα που η Γιουνάιτεντ προσπαθούσε να χτυπήσεις στις αντεπιθέσεις. Η καλύτερη φάση του πρώτου μέρους έγινε στο 30', όταν Λαλάνα και Φιρμίνο συνεργάστηκαν υπέροχα, η μπάλα στρώθηκε στον Χέντερσον αλλά το σουτ του αρχηγού των κόκκινων πέρασε ελάχιστα άουτ!


Οι κόκκινοι μπήκαν... ορεξάτοι στην επανάληψη και συνέχισαν να πιέζουν την -αδύναμη να απειλήσει- Γιουνάιτεντ. Νωρίς στο δεύτερο μέρος (51'), ο Λαλάνα συνεργάστηκε ωραία με τον Τσαν αλλά το σουτ του δεύτερου έδιωξε εντυπωσιακά ο Ντε Χέα!



Από το 50' κι έπειτα το παιχνίδι... άναψε επικίνδυνα. Οι φιλοξενούμενοι ανέβασαν την απόδοσή τους. Άρχιζαν να βρίσκουν χώρους στα άκρα και να ξεχύνονταν στην αντεπίθεση, με αποτέλεσμα, στο 56', να χάνουν μεγάλη ευκαιρία για να ανοίξουν το σκορ στο ντέρμπι, καθώς το σουτ του Μαρσιάλ... έγλειψε το αριστερό δοκάρι του Μινιολέ!


Η μπάλα, πλέον, άλλαζε συνεχώς κατοχή. Το ντέρμπι είχε γίνει... ροντέο. Η Γιουνάιτεντ ήταν αυτή που πατούσε καλύτερα στο δεύτερο μέρος, ωστόσο, λίγο έλειψε η Λίβερπουλ να πάρει το προβάδισμα, όταν ο Τσαν (αρχικά) και ο Φιρμίνο (στη συνέχεια) προσπαθούν να σκοράρουν αλλά ο Ντε Χέα δήλωσε και πάλι παρών, κρατώντας έτσι το μηδέν για την ομάδα του. Πολύ καλή στιγμή αυτή για τη Λίβερπουλ, στο 67'.

Κι ενώ ο χρόνος κυλούσε (και ο Κλοπ δεν φαινόταν να κάνει κάποια κίνηση από τον πάγκο), σε μια απειροελάχιστη στιγμή αδράνειας της άμυνας των κόκκινων, η Γιουνάιτεντ κατάφερε να πάρει το προβάδισμα.



Ο Μάτα εκτέλεσε το κόρνερ από αριστερά, ο Φελαϊνί έπιασε τη κεφαλιά, η μπάλα βρήκε στο οριζόντιο δοκάρι και στρώθηκε στον Ρούνεϊ, ο οποίος με γυριστό σουτ, έκανε το 0-1 στο Άνφιλντ.





Ο Κλοπ έβαλε μέσα τον Μπεντέκε στο 80'(!) χωρίς αυτός να καταφέρει να αλλάξει τα δεδομένα στον αγώνα, με το 0-1 να μένει ως το τέλος.

Σχόλιο


Μεγάλη η νίκη της Γιουνάιτεντ, μεγάλη και η ανάσα που πήρε ο Φαν Χάαλ, το δίχως άλλο. Οι κόκκινοι, παρά τη κατοχή και την υπεροχή που είχαν στο μεγαλύτερο μέρος του αγώνα, σε μια στιγμή αδράνειας σάστισαν και έμειναν, πια, 6 βαθμούς πίσω από τη Γιουνάιτεντ, στην 9η θέση της βαθμολογίας.

Οι συνθέσεις

Λίβερπουλ: Μινιολέ, Κλάιν, Τουρέ (Μπεντέκε 80'), Σακό, Μορένο, Λούκας, Χέντερσον, Τσαν, Μίλνερ (Κόλκερ 89'), Λαλάνα (Άιμπ 75'), Φιρμίνο
Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ: Ντε Χέα, Γιανγκ, Σμόλινγκ, Μπλιντ, Νταρμιάν, Σνάιντερλιν, Φελαϊνί, Λίνγκαρντ, Ερέρα, Μαρσιάλ, Ρούνεϊ

Just 24 hours to go...
Posted by Liverpool FC on Saturday, 16 January 2016

The #LFC squad have arrived at Anfield ahead of today's clash with Manchester United.
Posted by Liverpool FC on Sunday, 17 January 2016

The lads have arrived, and the home dressing room is set ahead of our clash with Manchester United.
Posted by Liverpool FC on Sunday, 17 January 2016



Share on Google Plus

About Τάσος Ζαννής

Αρθρογραφούμε για τo "LiverpoolFans.gr" με στόχο την έγκυρη και έγκαιρη ενημέρωσή σας γύρω από την αγαπημένη μας ομάδα.