"Η απόδοσή μας ήταν ευχάριστη μέχρι τα τελευταία 10 λεπτά"


O Pepijn Lijnders ένιωσε πως η Liverpool με την απόδοσή της άξιζε περισσότερα, με την Sunderland να "αρπάζει" την ισοπαλία στο Anfield χθες το απόγευμα, με 2 γκολ στο τελευταίο 10λεπτο.
Ο Roberto Firmino ήταν ο σκόρερ του 1ου γκολ, καθώς και ο δημιουργός του 2ου για τον Adam Lallana, δίνοντας έτσι στους Κόκκινους ένα μαξιλάρι στον αγώνα της Premier League, με τους φιλοξενούμενος να απαντούν λίγο αργότερα.
Ο Adam Johnson μετέτρεψε σε γκολ ένα χαμηλό φάουλ, για να δώσει ελπίδα στην ομάδα του Sam Allardyce, που ολοκλήρωσε με ένα απροσδόκητο comeback, όταν ο Jermain Defoe σκόραρε για 2η φορά, ένα λεπτό πριν τη λήξη του αγώνα.
Ο Jürgen Klopp ήταν απών από το παιχνίδι, καθώς βρίσκεται σε ανάρρωση μετά την επιτυχημένη εγχείρηση σκωληκοειδίτιδας.
Έτσι, ο Ljinders απάντησε στις ερωτήσεις στη συνέντευξη τύπου μετά τον αγώνα, και υπογράμμισε γιατί η εικόνα της ομάδας είχε ικανοποιήσει το προπονητικό προσωπικό, μέχρι τα τελευταία στάδια του αγώνα.
Είπε: “Συνήθως, ο πίνακας του σκορ δε λέει ψέματα. Σήμερα έλεγε, κατά τη γνώμη μου. Για 82 λεπτά, παίξαμε πολύ καλά και βελτιωθήκαμε κατά τη διάρκεια του παιχνιδιού, ειδικά μετά το γκολ μας.
“Ένιωθες πως χρειαζόμασταν ένα γκολ για να κάνουμε πιο γρήγορα τους συνδυασμούς και να φέρουμε τη μπάλα στο τελευταίο τρίτο του γηπέδου. Ήμασταν καλοί και κυριαρχούσαμε στο παιχνίδι, μπορούσαμε πάντα να βρούμε τον ελεύθερο παίκτη και να μετακινήσουμε τη μπάλα από αριστερά στα δεξιά, να τους ανοίξουμε, και να δημιουργήσουμε κενά ανάμεσα στις γραμμές.
Συνήθως, όταν σκοράρεις νωρίς, τότε το παιχνίδι γίνεται ευκολότερο. Τα τελευταία 10 λεπτά πέσαμε πολύ και τους αφήσαμε να κάνουν πιο μακρινές μπαλιές.
“Με αυτές τις μακρινές μπαλιές, είναι πιο κοντά στην εστία μας, και γι' αυτό το πρώτο τους γκολ είναι σε αυτή τη θέση, αντί για 20 μέτρα πιο ψηλά στο γήπεδο.
“Νιώσαμε πως είχαμε τον έλεγχο του παιχνιδιού, και βλέπεις ότι σε μια στιγμή αλλάζουν όλα. Υπήρχαν ακόμα 8 με 10 λεπτά στα οποία έπρεπε να ήμασταν ήρεμοι και να παίξουμε, μετακινώντας τη μπάλα στο τελευταίο τρίτο, οπότε όταν τη χάσεις μπορείς να κάνεις πιέσεις και να μείνεις ψηλά στο χορτάρι.”
Η Liverpool ανάγκασε τον τερματοφύλακα των Μαύρων Γάτων, Vito Mannone, να σώσει αρκετές φορές ανάμεσα στα γκολ των Firmino και Lallana, καθώς είχε πολλές ευκαιρίες στο πρώτο ημίχρονο.
Και ο Lijnders παρα΄δεχτηκε πως η ηρεμία σε τέτοιες καταστάσεις είναι ένα πεδίο που χρειάζεται βελτίωση.
“Κυριαρχήσαμε στο δικό τους μισό, και ο τρόπος με τον οποίο μπορούσαμε να κερδίσουμε πίσω τη μπάλα σε τόσο σύντομο χρονικό διάστημα μετά από κάθε φορά που χάναμε την κατοχή, μετά ξανά να βρούμε έναν ελεύθερο παίκτη και να κρατήσουμε τη μπάλα για μεγαλύτερες περιόδους,” είπε ο προπονητής.
“Αν θέλετε να σημειώσετε κάτι, ο αριθμός των στιγμών που είχαμε ανάμεσα στις γραμμές και στο τελευταίο τρίτο, πρέπει να μείνουμε πιο ψύχραιμοι και να χρησιμοποιήσουμε περισσότερο τις δυνατότητές μας για να αντιμετωπίσουμε τους αντιπάλους, να ρισκάρουμε και να κάνουμε πάσες. Αν μιλάτε για άγχος, πιθανότατα για μένα δεν είναι τα τελευταία 10 λεπτά, είναι το τελευταίο τρίτο.
“Σε γενικές γραμμές, αν κοιτάξετε από άποψη απόδοσης και πώς αναλύουμε διαφορετικές γραμμές, τομείς, κλπ, ήταν οκ - το πρόβλημα ήταν πως το παιχνίδι δεν ήταν 82 λεπτά, ήταν 95.”
Οι Κόκκινοι έπρεπε να κάνουν 2 αλλαγές στο πρώτο ημίχρονο, καθώς οι Lovren και Allen αντικαταστάθηκαν από τους Toure και Ibe αντίστοιχα, εξαιτίας τραυματισμών.
Ο Lijnders είπε: “Ο Lovren έπαθε κράμπα 2 ή 3 φορές στην ίδια θέση. Ήταν πολύ ελαφρύ, οπότε βγήκε έξω προληπτικά, επειδή το έπαθε στο ίδιο σημείο.
“Ο Allen είχε κουραστεί πριν το ημίχρονο, και το αποτέλεσμα της ακτινογραφίας θα βγει αύριο.”
Επιμέλεια: Μαρία Αλεξανδροπούλου
Πηγή: liverpoolfc.com
Share on Google Plus

About Maria Alexandropoulou

Αρθρογραφούμε για τo "LiverpoolFans.gr" με στόχο την έγκυρη και έγκαιρη ενημέρωσή σας γύρω από την αγαπημένη μας ομάδα.