Μπρένταν, να ανοίξω τα μάτια; Τελείωσε;

Επιμέλεια: Τάσος Ζαννής

8η αγων. Premier League


Αυτή είναι η Premier League!


Σε ένα ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ παιχνίδι με 4 γκολ στα τελευταία 9', η Λίβερπουλ κατάφερε να υπερκεράσει το εμπόδιο της ΚΠΡ νικώντας την με 3-2 στο "Loftus Road" πετυχαίνοντας την δεύτερη συνεχόμενη νίκη της στην Premier League. Τρελή εξέλιξη στο ματς με τους γηπεδούχους να έχουν 2 δοκάρια και τον Κόκερ να γίνεται ο μοιραίος για την ομάδα του. Το Άνφιλντ φοράει τα... καλά του και υποδέχεται την Ρεάλ (Τετάρτη, 22 Οκτωβρίου) για την 3η αγωνιστική του Champions League.



Είναι από τα παιχνίδια που δεν πρόκειται να ξεχαστούν. Από αυτά που λέμε ότι δεν θα τα σκηνοθετούσε ούτε ο Χίτσκοκ. ΚΠΡ και Λίβερπουλ χάρισαν στο κοινό του "Loftus Road" ένα απίθανο ποδοσφαιρικό θέαμα με τους κόκκινους να κλέβουν το τρίποντο στο 95' έπειτα από αυτογκόλ του Κόκερ! Ακόμα μια απογοητευτική εμφάνιση του Μπαλοτέλι.

2 δοκάρια είχε η ομάδα του Ρέντναπ που στάθηκε πολύ καλά απέναντι στην Λίβερπουλ, η οποία, αν και παρουσίασε αρκετά προβλήματα στη μεσαία γραμμή, κατάφερε να πάρει μια απίθανη νίκη και να την τοποθετήσει στην πρώτη πεντάδα του βαθμολογικού πίνακα.

Το ματς


Γρήγορος ρυθμός από την αρχή στο παιχνίδι. Καλύτερα πατούσε η ΚΠΡ στα πρώτα λεπτά με τον Όστιν να αποτελεί πηγή μόνιμου κινδύνου για τους γηπεδούχους. Οι κόκκινοι έδειχναν να ισορροπούν στη συνέχεια αλλά τα προβλήματα στη μεσαία και αμυντική γραμμή είναι φανερά.

Η Λίβερπουλ κατάφερε να σπάσει τον ρυθμό. Βγήκε από το καβούκι της και είχε προϋποθέσεις επιθετικά αλλά χωρίς ιδιαίτερη απειλή για τα καρέ του ΜακΚάρθι.


Στο 28' η ΚΠΡ έχασε ανεπανάληπτη ευκαιρία για να ανοίξει το σκορ όταν ο Ζαμόρα γύρισε από τα δεξιά και ο Φερ λίγο έξω από τη μικρή περιοχή έκανε το σουτ και η μπάλα κατέληξε στο οριζόντιο δοκάρι και άουτ, ενώ πάλι ο Φερ στο 34' πέτυχε ξανά οριζόντιο με κεφαλιά με τον Σκρτέλ να διώχνει πριν η μπάλα περάσει τη γραμμή.

Το ένα λάθος μετά το άλλο στην άμυνα των κόκκινων έδωσαν την δυνατότητα στους γηπεδούχους να συνεχίσουν την ασφυκτική πίεση την ώρα που οι παίκτες του Ρότζερς δεν μπορούσαν να κρατήσουν την μπάλα στα πόδια τους. Όπερ σημαίνει ότι οι επιθετικοί δεν είχαν ευκαιρίες για κάποια ενέργεια.


Λίγο πριν την ανάπαυλα του ημιχρόνου, ο Τζέραρντ με ωραίο πλασέ προσπάθησε να νικήσει τον ΜακΚάρθι αλλά η μπάλα πέρασε άουτ, ενώ στην αμέσως επόμενη - και τελευταία φάση - ο Μπαλοτέλι δεν σημάδεψε σωστά με τις δύο ομάδες να παίρνουν την άγουσα για τα αποδυτήρια ισόπαλες δίχως τέρματα.

Στην επανάληψη πάλι οι οι γηπεδούχοι μπήκαν πιο επιθετικά και λίγο έλειψαν να προηγηθούν αλλά ο Μινιολέ έδιωξε εντυπωσιακά το σουτ του Σάντρο στο 47'. Η συνεχής πίεση στα καρέ του Μινιολέ συνεχίστηκε με τα αμυντικά κενά των κόκκινων να κάνουν την εμφάνισή τους σε ένα ακόμη παιχνίδι.


Απίθανη ευκαιρία για την Λίβερπουλ στο 61' με τον Μπαλοτέλι να αστοχεί προ κενής εστίας, μετά από ανεπιτυχή προσπάθεια του Λαλάνα να νικήσει τον ΜακΚάρθι! Απίστευτα πράγματα από τον Ιταλό, που εκτός της κριτικής που δέχεται από τα διεθνή μέσα, έχει δεχτεί και τις παρατηρήσεις του Μπρένταν Ρότζερς, ο οποίος του τόνισε να συμμορφωθεί και να βοηθήσει στην ομάδα.

Λίγα δευτερόλεπτα μετά την διπλή αλλαγή (Κουτίνιο αντί Λαλάνα και Άλεν αντί Τσαν), η Λίβερπουλ έσπασε τον γόρδιο δεσμό και πήρε κεφάλι στο σκορ! Ο Στέρλινγκ εκτέλεσε γρήγορα το φάουλ, ο Τζόνσον γύρισε από δεξιά και στη πορεία της μπάλας βρέθηκε ο Νταν, ο οποίος έσπρωξε άθελά του την μπάλα στα δίχτυα δίνοντας έτσι το προβάδισμα στους κόκκινους.

Το γκολ ηρέμησε κάπως την κατάσταση στο κόκκινο στρατόπεδο, ωστόσο η ΚΠΡ συνέχισε την ασφυκτική πίεση και τα δυνατά μαρκαρίσματα στην προσπάθειά της για ισοφάριση. Ο Μινιολέ όποτε χρειάστηκε δήλωσε παρών και δεν άφηνε τους γηπεδούχους να σκοράρουν.


Η συνεχής πίεση της ΚΠΡ όμως απέφερε καρπούς. Ο νεοεισελθών στο παιχνίδι Βάργκας έδωσε νέα πνοή στην επίθεση των γηπεδούχων και στο 87' κατάφερε να κάνει το 1-1 με κοντινή προβολή. Το τι ακολούθησε της ισοφάρισης δεν περιγράφεται. Το ματς γίνεται απόλυτο ροντέο και έχουμε 4 γκολ σε 9 λεπτά!


Στο 90', οι κόκκινοι ξεχύθηκαν στην αντεπίθεση και με ωραία κίνηση και τελική ενέργεια του Κουτίνιο (που βελτίωσε κατά πολύ την εμφάνιση της ομάδας του με την είσοδό του) πήραν κεφάλι στο σκορ. Όμως οι παίκτες της ΚΠΡ δεν το πήραν... κατάκαρδα και απάντησαν στην αμέσως επόμενη φάση. Πρωταγωνιστής για τους γηπεδούχους ξανά ο Βάργκας, ο οποίος με κεφαλιά στο δεύτερο λεπτό των καθυστερήσεων έκανε το 2-2!


Η ροή του παιχνιδιού ήταν απίστευτη. Η μπάλα είχε αρπάξει... φωτιά και πήγαινε πάνω-κάτω κι εκεί που νομίζεις ότι τα έχεις δει όλα, έρχεται και το κερασάκι στην τούρτα της πιο αναπάντεχης αναμέτρησης στην φετινή Premier League.


Η Λίβερπουλ βγήκε ξανά στην αντεπίθεση, σε μια ύστατη προσπάθεια για μια ακόμα ανατροπή στο σκορ, με τον Κουτίνιο να περνάει πανέμορφη μπαλιά στον Στέρλινγκ, εκείνος να προσπαθεί να βρει τον Μπαλοτέλι αλλά ο Κόκερ βρέθηκε στη πορεία και στον βηματισμό του έστειλε την μπάλα στα δίχτυα της ομάδας του δίνοντας τέλος στο απίστευτο ματς που βρήκε νικήτρια την ομάδα του Ρότζερς με 3-2!

Σχόλιο

Τέλος καλό, όλα καλά για την Λίβερπουλ που κατάφερε να αποδράσει από την έδρα της ΚΠΡ με 3-2 σε ένα πραγματικά παρανοϊκό παιχνίδι. Παρά την νίκη, δεν μπορείς να πεις ότι τα κενά στη μεσαία γραμμή και - κυρίως - στην άμυνα περνούν απαρατήρητα.


Αν δεν υπήρχε ο Μινιολέ κάτω από τα γκολπόστ, θα χάναμε το μέτρημα σήμερα. Ωστόσο, φάνηκε επίσης η καρδιά και το μέταλλο της ομάδας βγάζοντας ψυχή και πάθος. Έστω και στην ύστατη στιγμή.

Από την άλλη, αυτή που δικαιούται (πέραν των άξιων συγχαρητηρίων) να νιώθει αδικημένη από την έκβαση του αγώνα είναι η ΚΠΡ που έκανε τα πάντα να ξεφύγει από τον πάτο της βαθμολογίας αλλά δεν τα κατάφερε. Πολύ καλά στημένη η ομάδα από τον Ρέντναπ, εγκλώβισε τους κόκκινους για μεγάλο διάστημα. Στο τέλος βέβαια, η τύχη γύρισε την πλάτη στους γηπεδούχους που παραμένουν ουραγοί με μόλις 4 βαθμούς.

Οι συνθέσεις

ΚΠΡ: ΜακΚάρθι, Ίσλα, Ονουόχα, Νταν, Κόκερ, Γιάνγκ, Χένρι, Φερ, Σάντρο, Όστιν, Ζαμόρα
Λίβερπουλ: Μινιολέ, Τζόνσον, Λόβρεν, Σκρτέλ, Ενρίκε, Τζέραρντ, Τσαν (Άλεν), Χέντερσον, Λαλάνα (Κουτίνιο), Στέρλινγκ, Μπαλοτέλι
Share on Google Plus

About Τάσος Ζαννής

Αρθρογραφούμε για τo "LiverpoolFans.gr" με στόχο την έγκυρη και έγκαιρη ενημέρωσή σας γύρω από την αγαπημένη μας ομάδα.