Ήθελε μα δε μπορούσε...

Επιμέλεια: Τάσος Ζαννής.
Europa League, Φάση των 32

Προσπάθησε όσο μπορούσε η Λίβερπουλ στην SLG Arena αλλά το τελικό 0-0 με την Άουγκσμπουργκ, αφήνει ανοιχτούς λογαριασμούς για την υπόθεση πρόκριση στην επόμενη φάση του Europa League.

Το ερχόμενο Σαββατοκύριακο δεν υπάρχει αγωνιστική δράση στο πρωτάθλημα (υπάρχει το Λιγκ Καπ), οπότε ο επόμενος αγώνας για τους κόκκινους είναι η ρεβάνς με τους Γερμανούς στο Άνφιλντ (Πέμπτη 25/2, 20:00).



Ο Κλοπ ήξερε ότι θα επέστρεφε σε γνώριμα λημέρια, αλλά ήξερε και τη σημαντικότητα του συγκεκριμένου ματς.

Έβαλε τη μπάλα κάτω, έκανε ευκαιρίες, προσπάθησε να βάλει αυτό το πολυπόθητο εκτός έδρας γκολ που θα έδινε σύνθημα πρόκρισης αλλά μάταια. 

Όλα ανοιχτά για τη πρόκριση στους 16 του θεσμού.

Το ματς

Οι κόκκινοι παρατάχθηκαν με... άρωμα Premier League στη Γερμανία, ξεκίνησαν δυνατά στο παιχνίδι, έχοντας τη κατοχή υπέρ τους αλλά έπεσαν πάνω στην πολύ καλή αμυντική γραμμή των γηπεδούχων.


Το πρώτο μέρος κύλησε χωρίς πολλές φάσεις. Φιρμίνο (11') και Στάριτζ (22') προσπάθησαν χωρίς επιτυχία να σκοράρουν, ο Κουτίνιο δημιούργησε κάποιες καλές προϋποθέσεις για γκολ, την ώρα που στο απέναντι στρατόπεδο, οι οπαδοί της Άουγκσμπουργκ έβλεπαν τον πρώτο σκόρερ της διοργάνωσης, Μπομπαντίγια, να αποχωρεί λόγω τραυματισμού.


Οι γηπεδούχοι ισορρόπησαν στη συνέχεια και ανάγκασαν την ομάδα του Κλοπ να τραβηχτεί πίσω για να διαφυλάξει τα μετόπισθεν. Στη τελευταία φάση του ημιχρόνου μάλιστα, λίγο έλειψαν να προηγηθούν όταν ο Καϊουμπί βρήκε ωραία τον Έσβαϊν, ο οποίος απέφυγε τον Τουρέ και βγήκε τετ-α-τετ με τον Μινιολέ αλλά ο Βέλγος με εξαιρετική απόκρουση κράτησε το μηδέν για τη Λίβερπουλ.

Στην επανάληψη, η πρόθεση των κόκκινων ήταν φανερή: το γκολ. Να γίνει μια κάθετη, μια σέντρα, από φάουλ, από κόρνερ, από οπουδήποτε, αρκεί να μπει η μπάλα στα δίχτυα. Οι γηπεδούχοι δεν είχαν άλλη λύση παρά να οπισθοχωρήσουν και να δώσουν χώρο στη Λίβερπουλ.

Στο 54', ο Μίλνερ έκανε τη σέντρα από τα δεξιά αλλά ο Στάριτζ δε μπόρεσε να την εκμεταλλευτεί, ενώ πέντε λεπτά αργότερα, ο Κορ λίγο έλειψε να σημειώσει αυτογκόλ. Η πίεση συνεχιζόταν από πλευράς κόκκινων, οι οποίοι κυριαρχούσαν στο γήπεδο χωρίς όμως να μπορούν να απειλήσουν ιδιαίτερα την εστία του Χιτζ.


Το δυνατό σουτ του Μορένο απομάκρυνε με δυσκολία ο Χιτζ στο 70', ο (δραστήριος) Σταφυλίδης έχασε τρομερή ευκαιρία στο 74' ενώ, λίγο πριν το φινάλε της αναμέτρησης, ο Γουον πήγε να... κλέψει τη νίκη για την Άουγκσμπουργκ, αλλά το σουτ που επιχείρησε στο 85', κατέληξε στο δεξί δοκάρι του Μινιολέ! Αυτή ήταν και η μεγαλύτερη φάση στο παιχνίδι.

Σχόλιο


Ένα παιχνίδι που είναι για 0-0, λήγει 0-0. Χωρίς τις κραυγαλέες ευκαιρίες (εκτός από το δοκάρι της Άουγκσμπουργκ στο 85'), η Λίβερπουλ δεν κατάφερε να σκοράρει και να πάει πιο... ήσυχη στη ρεβάνς αλλά θα πρέπει να νιώθει και τυχερή καθώς της είχαν τις ευκαιρίες τους και οι γηπεδούχοι.

Οι συνθέσεις

Άουγκσμπουργκ: Χιτζ, Βερέγκ, Σταφυλίδης, Κλαβάν, Γιάνκερ, Φέλνερ, Βέρνερ, Κορ, Άλτιντοπ, Έσβαϊν, Μπομπαντίγια
Λίβερπουλ: Μινιολέ, Κλάιν, Τουρέ, Σακό, Μορένο, Χέντερσον, Τσαν, Μίλνερ (Άιμπ 81'), Κουτίνιο, Φιρμίνο, Στάριτζ (Οριζί 68')

Wonderful support for the Reds!

Posted by Liverpool FC on Thursday, 18 February 2016

The stage is set!

Posted by Liverpool FC on Thursday, 18 February 2016
Share on Google Plus

About Τάσος Ζαννής

Αρθρογραφούμε για τo "LiverpoolFans.gr" με στόχο την έγκυρη και έγκαιρη ενημέρωσή σας γύρω από την αγαπημένη μας ομάδα.