Σε δηλώσεις πριν το παιχνίδι με την Σάντερλαντ προχώρησε το απόγευμα της Παρασκευής ο Γιούργκεν Κλοπ, ο οποίος μίλησε για τον Ντάνιελ Στάριτζ, τις Μαυρόγατες αλλά και την βελτίωση στο επιθετικό παιχνίδι των Κόκκινων. Ας δούμε τι είπε...

Για τον Ντάνιελ Στάριτζ...

Αν κάποιος θέλει να με ρωτήσει για κάτι που άκουσε σχετικά με τον Στάριτζ μπορεί να το κάνει, όμως όχι υποδείξεις - δεν ενδιαφέρομαι για κάτι τέτοιο. Απολύτως τίποτα. Ο Ντάνιελ είναι πίσω στις προπονήσεις εδώ και δυο μέρες και αυτό είναι τέλειο. Όλα δείχνουν καλά για την ώρα. Τώρα είναι κανονική ποδοσφαιρική προπόνηση, που είναι πολύ καλό και για εμάς και αυτόν. Προφανώς και υπήρχαν διάφορα προβλήματα τραυματισμών από πριν έρθω εδώ, οπότε είναι αυτή η αλήθεια. Τώρα όμως αυτό ανήκει στο παρελθόν και θα ήταν πολύ θετικό αν το αφήναμε στο παρελθόν και ξαναξεκινούσαμε από εδώ και στο εξής. Δεν θυμάμαι πότε ήταν, όμως αυτό που είχα πε για τον Ντάνιελ είναι ότι χρειάζεται συνεχή προπόνηση - προπόνηση, προπόνηση, προπόνηση. Αυτό είναι το φυσιολογικό για να είσαι έτοιμος για επίπεδο Πρέμιερ Λιγκ. Κάναμε ότι μπορούσαμε για να τον φέρουμε πάλι σε καλή κατάσταση και πλέον είμαστε έτοιμοι να επωφεληθούμε από αυτήν τη δουλειά και αυτό είναι όλο. Δεν είναι ιστορία. Πώς θα μπορούσε να είναι ιστορία; Δεν μπορείτε να φτιάχνετε ιστορίες και μετά να με ρωτάτε. Αν κάποιος θέλει να ρωτήσει κάτι τότε παρακαλώ να γράψει από κάτω το όνομά του και να μην υπονοεί τίποτα - δεν είναι καθόλου ωραίο. Δεν υπάρχει καμία ιστορία κι αυτό είναι εκνευριστικό. Δεν είναι ενδιαφέρον. 

Για την Σάντερλαντ...

Έχουν κάποιες αλλαγές στο ρόστερ τους, έκαναν κάποιες μεταγραφές - και καλές μεταγραφές για να είμαι ειλικρινής. Θα είναι μια διαφορετική ομάδα. Έπαιξαν πολύ εντάξει απέναντι στην Μάντσεστερ Σίτι, αυτό δεν είναι ιδιαίτερα εύκολο και όλοι στο πρωτάθλημα το γνωρίζουν. Πήραν μια καλή μερίδα αυτοπεποίθησης από αυτό το ματς, κι αυτό είναι που θα εκλάβουμε κι εμείς πιστεύω. Αλλά θελουμε και πρέπει να είμαστε καλύτεροι από ότι ήμασταν στην Λέστερ, γιατί δεν ήμασταν καθόλου ικανοποιημένοι με την εμφάνισή μας. Πρέπει να ανταποδώσουμε - δεν έχει σημασία ποιος είναι ο αντίπαλος. Παίζουμε εντός έδρας και πρέπει να πάρουμε τους βαθμούς. Αυτό είναι που πρέπει να ξέρουν όλοι. Η Σάντερλαντ μπορεί να είναι καλύτεροι από ότι πριν, αλλά το ίδιο θα είμαστε κι εμείς. 

Για την βελτίωση στο επιθετικό παιχνίδι...

Πρώτα από όλα, το κυριότερο είναι πως είχαμε χρόνο να το συζητήσουμε γιατί δεν προλάβαμε να προπονηθούμε - πώς θα μπορούσαμε αφού παίζουμε κάθε τρεις μέρες; Δεν θέλω να παραπονεθώ για αυτό, είναι όπως είναι και δεν γίνεται σε αυτή τη φάση να πεις "έλα τώρα, πάρε πέντε προπονήσεις να βελτιωθείς", γιατί έχουμε παιχνίδι μετά από σχεδόν κάθε δυο προπονήσεις. Συνήθως αυτές οι δυο προπονήσεις είναι ανάρρωσης. Το αίσθημά μου μετά την Λέστερ ήταν πως με μερικές διαφορετικές αποφάσεις το αποτέλεσμα θα μπορούσε να είναι διαφορετικό. Σήμερα στην προπόνηση προσπαθήσαμε να δουλέψουμε πάνω σε αυτό και το βασικό είναι πως όλοι - κυρίως οι παίχτες - γνωρίζουν πως μπορούν να τα πάνε καλύτερα. Δεν είναι θέμα ποιότητας, είναι θέμα του να ανοίγεις τα μάτια και να ξέρεις ποια είναι η σωστή επιλογή. Αυτό είναι που δεν κάναμε απέναντι στην Λέστερ αφού σουτάραμε σε κάποιες στιγμές που δεν ήταν η σωστή επιλογή και κάποιες σέντρες μας δεν ήταν αρκετά καλές για να δημιουργηθεί κάτι. Το καλό με το ποδόσφαιρο είναι πως μπορείς να τα πας καλύτερα χωρίς προπόνηση εξαιτίας της ποιότητας των παιχτών - και αυτό θα προσπαθήσουμε να κάνουμε.

Για την ομάδα του που πρέπει να είναι πιο σκληρή...

Δεν είναι μόνο η ομάδα μου που είναι έτσι. Πριν δυο βδομάδες μιλήσαμε για τη Νόριτς και τον χαρακτήρα και το πνεύμα να ανταποκριθούμε. Μετά παίξαμε με την Λέστερ, πρωτοπόροι και δεν ήταν καλύτεροι από εμάς εκείνο το βράδυ. Νομιζω όλοι μπορούσαν να το δουν. Αλλά τελικά ήρθε το γκολ του Βάρντι που δεν ήταν καν ευκαιρία, ήταν δικό του γκολ. Το δεύτερο γκολ δεν μου άρεσε. Το είδα μετά περίπου 20 φορές, με γλιστρήματα και τέτοια πράγματα. Ήταν μια άτυχης κατάσταση, δεν ήταν η καλύτερή μας μέρα και αυτό που μπορείς να δεις είναι ότι καμία φορά η αυτοπεποίθηση κάνει την διαφορά. Εκείνοι δεν ενδιαφέρονταν πολύ για αυτά που κάναμε εμείς, δεν άλλαξαν τίποτα γιατί φέτος έχουν την εμπειρία να ξέρουν ότι ο αντίπαλος θα τους κάνει φάσεις, αλλά όταν αυτοί βρουν μια θα την αξιοποιήσουν. Αυτή είναι η διαφορά πολλών ομάδων με την Λέστερ φέτος. Δεν ήταν το παιχνίδι που θα ήθελα να δω, αλλά έτσι ήταν και πλέον έχουμε την επόμενη ευκαιρία και αυτό είναι το σημαντικότερο. Νομίζω πως δεν χρειάζεται να μιλάμε για διαφορετικά πράγματα κάθε εβδομάδα. Μετά το παιχνίδι ερωτήθηκα αν θα ήθελα να δω την ένταση της Λέστερ στην ομάδα μου αλλά η αλήθεια είναι πως τρέξαμε 4 χιλιόμετρα παραπάνω από αυτούς - ίσως αυτοί τα κατάφεραν με διαφορετικούς τρόπους. Δεν έχει πάντα να κάνει με το να κάνεις περισσότερα, αλλά με την λήψη αποφάσεων, αλλά δεν μπορείς πάντα να μιλάς για αυτό. Πρέπει να το κάνουμε και το ξέρουμε. Νομίζω πως ειναι από τα τελευταία βήματα που πρέπει να κάνουμε, αλλά είναι μεγάλο βήμα. Αν το κάνουμε, τότε τα αποτελέσματα θα αλλάξουν. 

Για τον Τζο Άλλεν...

Είναι πολύ κοντά να ξεκινήσει βασικός. Είχε μια ενόχληση στον ώμο με την Λέστερ - μικρό πρόβλημα όχι μεγάλο. Ελπίζουμε όλα να είναι καλά. Πρέπει να δούμε πως νιώθει σήμερα. Αλλά είναι πολύ κοντά, σε καλή κατάσταση προφανώς και αυτό είναι πολύ σημαντικό για εμάς. 

Για την δήλωση του Γιουρόπα Λιγκ...

Ο Τζον (Φλάναγκαν) ήταν 18 μήνες τραυματίας, οπότε το καλύτερο είναι το ότι συμμετέχει στην ομάδα, πίσω στον αγώνα και στο γήπεδο. Αυτό είναι πολύ καλό. Αλλά αυτή τη στιγμή είναι ακόμη πολύ νωρίς από τον τραυματισμό του και άρα πρέπει να είμαστε προσεκτικοί όταν θα παίζει. Πάντα παίρνω την ιατρική συμβουλή και ο Φλάνο χρειάζεται ακόμα δυο τρεις μέρες ανάρρωσης μετά από κάθε ματς - όχι επειδή το χρειάζεται αλλά λόγω της σοβαρότητας του τραυματισμού. Κι έτσι έπρεπε να πάρω τις αποφάσεις για το Γιουρόπα Λιγκ. Δεν είναι χόμπι μου να δυσαρεστώ του παίχτες, πόσο μάλλον τον Φλάνο που τίποτα κακό δεν έχει κάνει μέχρι τώρα. Αλλά είναι τρία ματς την εβδομάδα. Θα έχουμε σίγουρα δυο ακόμη παιχνίδια στο Γιουρόπα, αλλά ελπίζουμε πολύ περισσότερα, όμως θα υπάρχουν πάντα κι άλλα παιχνίδια. Είχαμε ένα πρόβλημα με τον νέο τραυματισμό του Μάρτιν Σκρτελ, θα χρειαστεί 2-3 εβδομάδες ακόμη και μεσοεπιθετικά είχαμε προβλήματα και εν τέλει ήταν πολύ δύσκολο να επιλέξεις ποιους θα δηλώσεις στην Ευρώπη. Είναι πάντα δύσκολο γιατί σκέφτεσαι και αυτόν τον παίχτη και τον επόμενο, όμως για τον Φλάνο φέτος η απόφαση ήταν έτσι.

Επιμέλεια: Απόστολος Παπανικολόπουλος
Πηγή: liverpoolfc.com