DALGLISH:«Η πίστη και η αφοσίωση των οικογενειών των θυμάτων έφερε τη δικαίωσή τους»

Μετά τη δικαίωση των θυμάτων του Hillsborough στο δικαστήριο, που έλαβε χώρα στις 26 Απριλίου 2016, o Kenny Dalglish προσέφερε την αντίδρασή του σε μία συνέντευξη με τη Liverpoolfc.com.















LFC:Kenny, αρχικά, ποιες είναι οι σκέψεις σου για αυτές τις παράνομες δολοφονίες, όπως τελικά απεφάνθη και στο δικαστήριο η ετυμηγορία?

Μπορεί να είναι μόνο χαρά για τις οικογένειες που έχουν υπομείνει τόσα 27 χρόνια προσπαθώντας να φτάσουν στο σημείο που ήξεραν ότι θα έπρεπε να ήταν εκεί πριν από 27 χρόνια. Ο τρόπος που έχουν πάει για να φτάσουν σε αυτό το σημείο ήταν απίστευτος - η ταπεινοφροσύνη τους, ο τρόπος που έχουν επικοινωνήσει οι ίδιοι, η αξιοπρέπειά τους και η αποφασιστικότητα για να πάρουν αυτό που σκέφτηκαν ήταν η δικαιοσύνη και η πίστη από αυτούς ότι οι συνοπαδοί τους δεν ήταν με κανένα τρόπο, σχήμα ή μορφή, οι υπαίτιοι. Είμαι ευχαριστημένος που το έχουν κερδίσει αυτό, αλλά από την άλλη πλευρά, έχει πάρει 27 χρόνια από τη ζωή τους,και το τι έδωσαν για τη ζωή τους και τη ζωή των οικογενειών τους. Είναι φανταστική είδηση για αυτούς και αυτό είναι είδηση απόλυτα άξια. Δεν ξέρω ποιες λέξεις θα χρησιμοποιούσατε για να περιγράψετε τα συναισθήματά σας - σίγουρα «γιορτή» δεν είναι η σωστή λέξη. Πλήρως και εντελώς σωστό, οι οπαδοί της Λίβερπουλ Football Club έχουν πλήρως δικαιωθεί και θα υπάρξουν πολλοί άνθρωποι εκεί που έχουν ακούσει την ετυμηγορία και θα μπορούσαν να κουνήσουν τις μπότες τους λίγο επειδή, προφανώς, θα περίμενε κανείς να υπάρχει σωστή αντιμετώπιση σε όποιον προσπάθησε να αλλάξει ή να επηρεάσει την αλήθεια που προέρχεται μέσα από εδώ και στο βαθμό που επηρεάζει το αποτέλεσμα. Αν αυτή είναι η περίπτωση, τότε σίγουρα αν υπάρχει κάποιος σαν αυτό, τότε είναι αυτοί που πρόκειται να κληθούν για απαντήσεις.

LFC:Ως άνθρωπος που τους ξέρει πολύ καλά, τι νομίζεις ότι κράτησε τις οικογένειες ενωμένες για να συνεχίσουν τον αγώνα τους?

Η πεποίθηση ότι έλεγαν την αλήθεια όλο αυτό το διάστημα. Και η πεποίθηση ότι οι άνθρωποι που ήταν κοντά στη Liverpool Football Club και οι άνθρωποι που στήριξαν την ομάδα που ήταν εκεί εκείνη την ημέρα, [ότι] ήξεραν την αλήθεια. Ήξεραν ότι δεν ήταν δικό τους σφάλμα. Ήξεραν ότι ήταν αθώοι και ότι είναι απολύτως φανταστικό ότι έχουν κάνει για να πάρει την ετυμηγορία για παράνομη δολοφονία, το οποίο είναι αυτό που θέλουν. Δεν θα μπορούσαν να ζητήσουν κάτι παραπάνω. Όταν ο Andy Burnham ήρθε και είπε ότι θα πάρει τα χαρτιά που είχαν εκδοθεί σε πιο πρώιμη ημερομηνία από ότι τα 30 χρόνια που είχε διευκρινίσει η κυβέρνηση, έκανε φανταστική δουλειά. Είναι εύκολο για μας να μιλήσουμε γι 'αυτό και αν σκέφτεστε πολύ έντονα τις οικογένειες και τι έχουν περάσει, θα δείτε ότι έχουν υπάρξει πολλοί άνθρωποι που στάθηκαν μαζί τους που δεν παίρνουν την πίστωση που τους αξίζει. Υπήρξαν φανταστικοί άνθρωπο εκεί, όπως ο Phil Scraton που ήταν απλά απίστευτοι στην υποστήριξη των οικογενειών. Όλα όσα έκανε η Marina, και εγώ, στην αρχή είναι να κάνουμε για τις οικογένειες ό, τι έκαναν για μας και αυτό ήταν να δίνουμε την υποστήριξή μας, εβδομάδα με την εβδομάδα όπως έκαναν και αυτοί.














LFC:Αύριο(σ.σ. χθες) θα γίνει μία εκδήλωση στα σκαλιά του St George Hall - πόσο ικανοποιητικό είναι που οι άνθρωποι του Liverpool θα έχουν την ευκαιρία να δείξουν την εκτίμησή τους προς τις οικογένειες?

Νομίζω ότι όλοι γνωρίζουν ότι δείχνουν την εκτίμησή τους. Νομίζω ότι αυτό ήταν ένας από τους πιο σημαντικούς λόγους που ήταν σε θέση για να συνεχίσουν για 27 χρόνια, η υποστήριξη που είχαν από τους ανθρώπους της Λίβερπουλ και αλλού. Χωρίς αυτή την υποστήριξη, και υπήρξαν δύσκολα χρόνια - είναι εύκολο όταν πηγαίνεις πίσω στο χρόνο, και λες:' 27 χρόνια πριν ', αλλά στην πραγματικότητα πέρασαν 27 χρόνια της ζωής τους αγωνιζόμενοι για αυτό και υπήρχαν πραγματικά, πραγματικά δύσκολες μέρες. Ήταν φανταστικό που ήταν εκεί και είναι φανταστικό που έχουν μείνει δίπλα σε όλους με κάθε απόφαση υπέρ τους.

LFC:Η κριτική επιτροπή απάλλαξε τελείως τους οπαδούς της ευθύνης - ποιο είναι το μήνυμά σας στους επιζώντες που περίμεναν μία μέρα σαν αυτή?

Για πολλούς ανθρώπους που επέζησαν, ήταν και για εκείνους τραυματική εμπειρία. Έζησαν με αυτό το γεγονός, έκαναν ότι καλύτερο μπορούσαν για να βοηθήσουν ανθρώπους, που εκείνη την ημέρα αγωνίζονταν για τη ζωή τους. Αν οι οπαδοί έπαιρναν λίγη βοήθεια από τους ανθρώπους που υποτίθεται θα έπρεπε να ήταν εκεί για να βοηθήσουν, τότε ίσως να μην υπήρχαν τόσο πολλοί θάνατοι εκείνη την ημέρα. Οι άνθρωποι που ήταν εκεί θα νιώθουν την ευχαρίστηση ότι οι οικογένειες πήραν αυτό που άξιζαν από τη δικαίωση που επήλθε στο δικαστήριο, αλλά δεν υπάρχει κανένας που να ξέρει τι τράβηξαν αυτές οι οικογένειες, αυτό αντηχεί πραγματικά σε ότι πέρασαν - δεν ξέρουμε, δεν έχουμε κάποιο στοιχείο για να ξέρουμε τι τράβηξαν, ξέρουμε όμως ότι ήταν οδυνηρό όλο αυτό. Αλλά αυτό που ξέρουμε είναι ότι ήταν φανταστικοί για ότι κατάφεραν να επιτύχουν και απλά αξίζουν συγχαρητήρια σε κάθε έναν τους ξεχωριστά αν αυτή είναι η σωστή λέξη, που κέρδισαν τη δικαιοσύνη για τους ίδιους που τόσο σκληρά πάλεψαν για να κερδίσουν. Η ετυμηγορία για παράνομη δολοφονία, για κάθε οπαδό που ήταν εκεί, του δίνει την ελευθερία πλέον. Και είμαι σίγουρος ότι πλέον όσοι ήταν υπεύθυνοι θα διαβάσουν την έκθεση του ιατροδικαστή και αν χρειαστεί όσοι προσπάθησαν να καλύψουν τα ίχνη τους, να βρεθούν μπροστά στο εδώλιο. Αλλά για τις οικογένειες, ότι έκαναν ήταν ηρωικό. Οπότε συγχαρητήρια σε όλες τις οικογένειες του Hillsborough και τους ανθρώπους που τους βοήθησαν να πάρουν ότι αξίζουν, δηλαδή τη δικαιοσύνη. Δεν υπάρχουν αρκετοί έπαινοι, αλλά ούτε κι εγώ είμαι αρκετά έξυπνος για να περιγράψω με λέξεις το πόσο ηρωικοί ήταν!!!


Πηγή:Liverpoolfc.com
Επιμέλεια:Χρήστος Τσακαλέρης 





































































































































Share on Google Plus

About Chris Tsak

Αρθρογραφούμε για τo "LiverpoolFans.gr" με στόχο την έγκυρη και έγκαιρη ενημέρωσή σας γύρω από την αγαπημένη μας ομάδα.