Ο Daniel Sturridge θέλει 100 γκολ με την Λίβερπουλ μετά από τα 50 γκολ που πέτυχε σε παραλίγο χρόνο ρεκόρ

Ο επιθετικός έχει βάλει 50 γκολ σε μόλις 87 παιχνίδια - αλλά λέει ότι σε μια ομάδα το πιο σημαντικό είναι να κερδίζει.

Ο Daniel Sturridge βάζει στόχο τα 100 γκολ με την Λίβερπουλ - μετά την επίτευξη των 50 σε σχεδόν χρόνο ρεκόρ σε ένα μονόπλευρο ντέρμπι του Merseyside.

Ο 26-χρονος σκόραρε 50 γκολ σε μόλις 87 εμφανίσης με τους Κόκκινους, το τέταρτο γρηγορότερο στην μεταπολεμική ιστορία πίσω ακριβώς από τους Albert Stubbins (77), Rodger Hunt (79) και Fernando Torres (84).

Ο Sturridge πέτυχε το 50ο του γκολ μόλις 7 λεπτά μετά αφότου πήρε την θέση του τραυματία Divock Origi στο Anfield το βράδυ της Τετάρτης, παίρνοντας μια τέλεια πάσα από τον Lucas Leiva και με ένα τέλειο πρώτο άγγιγμα βάρεσε ένα αριστερό σουτ τέλεια στη γωνία Joel Robles.

Αλλά ενώ ο επιθετικός της Αγγλίας λέει ότι ήδη κοιτάζει προς τον επόμενο στόχο του, ο ίδιος επιμένει σκοράροντας γκολ είναι λιγότερο σημαντικό για αυτόν από το να είναι μέρος μιας νικήτριας ομάδας, όπως οι Reds ισοπέδωσαν με 4-0 τους γείτονές τους από την άλλη μεριά του Stanley Park .

Στο γεγονός πως σκόραρε 50 γκολ με τα κόκκινα, ο Sturridge, δήλωσε: «Ο πατέρας μου και ο αδελφός μου δίνουν προσοχή σε αυτά τα πράγματα. Εμένα απλά με νοιάζει να παίζω και να σκοράρω όσα περισσότερα γκολ μπορώ.

"Αλλά το να είναι σε μια ομάδα που κερδίζει είναι πιο σημαντικό γιατί όταν είσαι σε μια ομάδα που κερδίζει αυτό μετράει περισσότερο.

"Όταν σκοράρεις γκολ και η ομάδα σου δεν κερδίζει τα παιχνίδια είναι το χειρότερο συναίσθημα στον κόσμο. Παρόλο που εσύ νιώθεις καλά, έχετε χάσει, έτσι τα γκολ σου δεν σημαίνουν τίποτα.

«Είμαι ευλογημένος και ευγνώμων στο Θεό για όλα όσα μου έχει δώσει. Έχω περάσει πολύ καλά τα χρόνια μου εδώ  μια καλή στιγμή δεδομένου ότι έχω πάει εδώ και είναι μεγάλη επιτυχία που έχω πετύχει 50 γκολ.

«Δεν θα το υποβαθμίσω και να πω πως δεν είμαι χαρούμενος που τα έχω πάει τόσο καλά μέχρι τώρα με τον σύλλογο, αλλά συνεχίζω δυνατά.

"Είναι σημαντικό να κατανοήσουμε τώρα πως ο επόμενος στόχος είναι 100 γκολ. Τώρα τα 50 έχουν μπει, πάμε στο επόμενο παιχνίδι και ελπίζω να μπορώ να προσθέσω σε αυτό. Θα έπρεπε να είναι 51, γιατί το τέταρτο γκολ είναι δικό μου. "

Πράγματι η post-game συνέντευξη του Sturridge τον είδε να ψιλο-υποστηρίζει πως το τέταρτο γκολ του Philippe Coutinho μετά το σουτ του Βραζιλιάνου βρίσκει το πίσω μέρος του σορτς του στον δρόμο για τα δίχτυα του Anfield Road.

Αλλά με τη στάση τυπικού επιθετικού, αυτός ακόμα δεν είναι έτοιμος να το εγκαταλείψει εύκολα και λέει πως έχει πει στον συμπαίχτη του, πως το διεκδικεί.

"Φυσικά και του το έχω πει," δήλωσε ο Sturridge. "Αυτός θα μπορούσε να ισχυριστεί ότι είναι δικό του, αλλά με άγγιξε και έτσι είναι γκολ μου. Αν είχα σουτάρει και χτύπησε κάποιον δεν θα ήθελα να χάσω το γκολ μου, αλλά με χτύπησε και γι 'αυτό πρέπει να το διεκδικήσω.

"Αν σε αγγίξει, πρέπει να το διεκδικήσεις, όπου κι αν σε αγγίξει - βλεφαρίδες, οπουδήποτε. Το έκανε πραγματικά αγγίζουν εμένα. Δεν είμαι ο τύπος που θα διεκδικήσει ένα γκολ, αν δεν με αγγίξει.

"Ξέρω ότι υπάρχουν κάποια παιδιά εκεί έξω πεινασμένα για γκολ, αλλά δεν είμαι τόσο πεινασμένος. Υπήρξαν κάποιες αμφίβολες αποφάσεις, αλλά αυτή δεν είναι αμφίβολη, είναι εμφανές για όλους να το δουν. "

Δημήτρης Κουϊμτσίδης

Share on Google Plus

About Δημήτρης Κουϊμτσίδης

Αρθρογραφούμε για τo "LiverpoolFans.gr" με στόχο την έγκυρη και έγκαιρη ενημέρωσή σας γύρω από την αγαπημένη μας ομάδα.