Liverpool 4 - 3 Borussia Dortmund - Βαθμολογίες παιχτών: Ναι Reds, καλά βλέπετε! Τρεις παίχτες μας βαθμολογούνται με 8.5!



Μετά από αυτό το συγκλονιστικό ματς, ήρθε η ώρα να ηρεμήσουμε και να χαλαρώσουμε. Η ομάδα μας κέρδισε με 4-3 την Borussia Dortmund μετά από ένα εκπληκτικό παιχνίδι, και αφού βρέθηκε να χάνει με 0-2 στο 10', και 1-3 στο 65'. Έτσι, η Liverpool, βρίσκεται πλέον στα ημιτελικά του Europa League.

Ας πάμε να δούμε όμως τις βαθμολογίες των παιχτών μας:

Simon Mignolet: Έκανε μια εξαιρετική απόκρουση σε πολύ κοντινό σουτ του Aubameyang, πριν πάρει το rebound o Mkhitaryan και γράψει το 0-1. Ανύμπορος να αντιδράσει στο γκολ του Aubameyang, ενώ δε φέρει καμία ευθύνη στο γκολ του Reus. Δεν απειλήθηκε ιδιαίτερα κατά τα άλλα, καθώς οι περισσότερες προσπάθειες της Dortmund κατέληξαν άουτ, ενώ όπου χρειάστηκε, ήταν εκεί.

Βαθμολογία: 6.5/10

Nathaniel Clyne: Αντιμετώπισε αρκετά προβλήματα στη δεξιά μεριά από τον πολύ καλό Reus, κάτι που δεν τον άφησε να ανέβει αρκετά. Φέρει ευθύνη στο τρίτο γκολ που δέχτηκε η ομάδα μας, καθώς ο Reus έκοψε στην πλάτη του. Μας έχει συνηθίσει σε καλύτερες εμφανίσεις.

Βαθμολογία: 6/10




Mamadou Sakho: Ξεκίνησε πολύ άσχημα το παιχνίδι, καθώς κάλυπτε και στα δύο γκολ της Dortmund τον Aubameyang, ενώ στο τρίτο γκολ της Dortmund κάλυπτε τον Reus. Έκανε ένα κρίσιμο τάκλιν στον Aubameyang, αποσοβώντας το 0-3 -για την ώρα-, ενώ στο δεύτερο ημίχρονο ανέβασε την απόδοσή του. Πέτυχε με κεφαλιά από κοντά το κρίσιμο γκολ του 3-3.

Βαθμολογία: 7.5/10




Dejan Lovren: Ταλαιπωρήθηκε πολύ από την ταχύτητα του Aubameyang, σε όλη τη διάρκεια του παιχνιδιού. Έβγαλε μια ωραία σέντρα στον Origi στο τέλος του πρώτου ημιχρόνου, που δεν μπόρεσε να εκμεταλλευτεί ο Βέλγος. Στο δεύτερο ημίχρονο ανέβασε την απόδοσή του και δεν αντιμετώπισε ιδιαίτερο πρόβλημα. Κέρδισε αρκετές μονομαχίες στο δεύτερο μισό του γηπέδου, ενώ φυσικά πέτυχε και το νικητήριο γκολ της ομάδας μας σε νεκρό -σχεδόν- χρόνο. Άλλη μια Man of the Match εμφάνιση από τον Κροάτη.

Βαθμολογία: 8.5/10 (MOTM)




Alberto Moreno: Mkhitaryan ήταν μια συνεχής πηγή κινδύνου, από την αριστερή πλευρά της ομάδας μας, και υπεύθυνος γι'αυτό είναι ο Moreno. O Ισπανός ήταν συνεχώς εκτός θέσης αμυντικά, χωρίς να προσφέρει κάτι ουσιαστικό επιθετικά. Ναι, έτρεξε πολύ, χωρίς ουσία όμως.

Βαθμολογία: 5.5/10




Emre Can: Ήταν μόνος του στο κέντρο του γηπέδου, καθώς ο Klopp δεν ξεκίνησε κάποιον δίπλα του, και η δύναμή του ήταν κλειδί για μια καλή εμφάνιση. Με σωστές μεταβιβάσεις έδειξε την απαραίτητη σιγουριά, ωστόσο αμυντικά είχε ελλείψεις. Φέρει εν μέρει ευθύνη για το 3ο γκολ της Dortmund, καθώς δεν κάλυψε τον Hummels. Έδωσε μια πολύ ωραία κάθετη πάσα στον Origi, την οποία ο Βέλγος μετέτρεψε σε γκολ. Αντικαταστάθηκε λόγω τραυματισμού.

Βαθμολογία: 7.5/10




James Milner: Στο πρώτο ημίχρονο έπαιξε ως κεντρικός μέσος, αλλά δεν κατάφερε να κάνει καλή εμφάνιση. Έτρεξε πάρα πολύ, όπως συνήθως, ενώ όταν ο Klopp του άλλαξε θέση, στο πλάι, και ειδικά μετά την είσοδο του Allen, απελευθερώθηκε. Υπάρχει πρόβλημα στα κόρνερ, όπου συνήθως δεν μπορεί να περάσει το πρώτο δοκάρι. Πραγματοποίησε εξαιρετικές σέντρες, μια από αυτές μάλιστα ήταν αυτή που έδωσε την ασίστ για την κεφαλιά του Lovren, η οποία έκρινε το παιχνίδι. Πολύ ωραία συνεργασία με τον Coutinho για το γκολ του 2-3.

Βαθμολογία: 7.5/10




Adam Lallana: Γι'αλλη μια φορά εξαιρετική δουλειά και πίεση χωρίς την μπάλα. Έβγαλε μια πολύ ωραία κάθετη στον Origi, την οποία ο Βέλγος δεν μπόρεσε να αξιοποιήσει. Σε πολύ ωραία συνεργασία Milner-Firmino, κλώτσησε αέρα και σπατάλησε μια καλή ευκαιρία. Αντικαταστάθηκε, καθώς ο Klopp κυνηγούσε το ματς και ήθελε άλλα πράγματα από αυτά που προσφέρει ο Lallana. Δεν μπήκε ποτέ στο ρυθμό του παιχνιδιού.

Βαθμολογία: 6/10




Roberto Firmino: Ήταν αυτός που έχασε την μπάλα στο δεύτερο γκολ της Dortmund. Όπως και ο Lallana, και αυτός δεν μπόρεσε ποτέ να μπει στο ρυθμό του παιχνιδιού, και δίκαια αντικαταστάθηκε.

Βαθμολογία: 6/10




Philippe Coutinho: Έχασε την μπάλα στο χώρο του κέντρου στο πρώτο γκολ της Dortmund, ενώ στο πρώτο ημίχρονο ήταν από τους χειρότερους παίχτες της ομάδας μας. Πέτυχε ένα πολύ ωραίο γκολ, με φανταστικό τελείωμα πάνω στην κίνηση, ενώ έδωσε και την ασίστ για το γκολ του Sakho. Λίγα πράγματα κατά τα άλλα, ωστόσο έκανε εν μέρει τη δουλειά του.

Βαθμολογία: 7.5/10




Divock Origi: Δυνατός και ταχύς ο Βέλγος, μόνιμη πηγή κινδύνων για την άμυνα της Dortmund. Φαίνεται πως μπορεί και να κρατήσει την μπάλα πλέον, ενώ έχει και εξαιρετικό έλεγχο της μπάλας. Ό,τι καλύτερο δημιούργησε η ομάδα μας στο πρώτο ημίχρονο, είχε αυτόν ως αποδέκτη, ωστόσο δεν κατάφερε να σκοράρει σε τρεις μεγάλες ευκαιρίες. Εξαιρετικό τελείωμα στο 1-2, σε τετ-α-τετ μετά από πάσα του Can. Πολύ καλή και πάλι η συνεργασία του με τον Sturridge, ίσως ο Klopp πρέπει να δει λίγο παραπάνω τα συστήματα με 2 επιθετικούς. Η ομάδα μας αγωνίζεται καλύτερα όταν και ο Origi και ο Sturridge είναι στο χορτάρι.

Βαθμολογία: 8.5/10

Joe Allen (στη θέση του Lallana στο 62'): Έπρεπε ξεκάθαρα να είχε ξεκινήσει το ματς. Μπαίνοντας, έδωσε μια νέα πνοή στην ομάδα μας, απελευθέρωσε τον Coutinho και τον Milner, και οι σίγουρες πάσες του ήταν αυτό που η ομάδα μας χρειαζόταν στο χώρο του κέντρου. Γι'άλλη μια φορά, εξαιρετικός, ήταν εκεί όταν χρειάστηκε.

Βαθμολογία: 8.5/10

Daniel Sturridge (στη θέση του Firmino στο 62'): Με την κίνησή του, δημιουργεί πολλά προβλήματα στις αντίπαλες άμυνες, ακόμα και όταν δεν έχει την μπάλα. Μπήκε γρήγορα στο ρυθμό του παιχνιδιού δίνοντας μια ωραία ασίστ στον Coutinho. Έπαιξε ρόλο στο γκολ του Sakho, καθώς παρόλο που δεν ακούμπησε την μπάλα, αναστάτωσε την άμυνα της Dortmund. 

Βαθμολογία: 7/10

Lucas (στη θέση του Can sto 80'): Δεν είχε χρόνο να δείξει κάτι, κέρδισε ωστόσο κάποιες μονομαχίες στο χώρο του κέντρου.

Βαθμολογία: -




Jurgen Klopp: Ένα μεικτό βράδυ για το Γερμανό. Από θέμα τακτικής, στο πρώτο ημίχρονο ο Tuchel τον κέρδισε ξεκάθαρα, καθώς το επιθετικό σχήμα που διάλεξε να κατεβάσει -Firmino αντί Allen- δεν απέδωσε, και η ομάδα μας βρέθηκε να χάνει με 0-2 στο 10'. Έστω και αργά, άλλαξε το σύστημα σε 4-4-2, πέρασε Allen και Sturridge στο παιχνίδι στη θέση των κακών Firmino και Lallana, και το παιχνίδι έγειρε υπέρ του. Μια ανατροπή βγαλμένη από το 2005, και τον τελικό της Κωνσταντινούπολης. Μια ανατροπή που θα μείνει στην ιστορία.

Βαθμολογία: 6/10


Επιμέλεια: Θοδωρής Σπανός
Share on Google Plus

About Teo H. Caulfield

Αρθρογραφούμε για τo "LiverpoolFans.gr" με στόχο την έγκυρη και έγκαιρη ενημέρωσή σας γύρω από την αγαπημένη μας ομάδα.