Ποιοι παίχτες θέλετε να μείνουν και την επόμενη σεζόν στην ομάδα μας; - ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ



Στα πλαίσια της διακοπής για το international break, και μιας και οι φήμες γύρω από αφίξεις και αποχωρήσεις έχουν ήδη ξεκινήσει, ζητήσαμε τη γνώμη σας, για το ποιους παίχτες θέλετε να δείτε και την επόμενη χρονιά στην ομάδα μας, και ποιους, αντίθετα, θέλετε να τους δείτε να κουνούν μαντήλι.

Πραγματοποιήσαμε λοιπόν την τρίτη μεγάλη έρευνα του liverpoolfans.gr. Η έρευνα ξεκίνησε το πρωί της Τετάρτης, 30/3/2016, και τελείωσε την Πέμπτη, 31/3/2016 το απόγευμα.


ΔΟΜΗ ΤΗΣ ΕΡΕΥΝΑΣ ΚΑΙ ΤΡΟΠΟΣ ΣΥΛΛΟΓΗΣ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΩΝ

Η έρευνα αποτελούνταν από δύο σκέλη. 

Στο πρώτο σκέλος καλούσασταν να μας πείτε -για τον κάθε παίχτη της ομάδας μας ξεχωριστά- αν επιθυμείτε να "Παραμείνει" ή να "Αποχωρήσει" ο παίχτης μετά το πέρας του καλοκαιριού. Επίσης, υπήρχαν δύο διαθέσιμες επιλογές ακόμα, "Δεν είμαι σίγουρος" και "Δεν έχω δει αρκετά τον παίχτη". Στην έρευνα συμπεριλήφθηκαν όλοι οι παίχτες της Liverpool που έχουν υπογράψει επαγγελματικό συμβόλαιο, αλλά και οι δανεικοί.

Στο δεύτερο σκέλος, επιλέξατε σε ποιες θέσεις πιστεύετε ότι χρειάζεται περισσότερο να ενισχυθεί το καλοκαίρι. Οι επιλογές σας, ήταν όλες οι θέσεις εντός γηπέδου.

Η έρευνα πραγματοποιήθηκε ανώνυμα, μέσω φόρμας Google. Απάντησαν 423 Liverpoudians, δηλαδή 95% περισσότεροι απ'όσοι απάντησαν στην προηγούμενη έρευνα που διοργανώσαμε. Το δείγμα των 423 ατόμων, θεωρείτε άκρως ικανοποιητικό για την ασφαλή εξαγωγή συμπερασμάτων.

ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΕΡΕΥΝΑΣ

Σκέλος πρώτο: Ποιοι παίχτες της Liverpool θα θέλατε να παραμείνουν στην ομάδα και την επόμενη σεζόν; Ποιοι πιστεύετε ότι πρέπει να αποχωρήσουν;

Σε αυτό το σκέλος, μας απαντήσατε ποιοι παίχτες πιστεύετε ότι πρέπει να παραμείνουν στην ομάδα και την επόμενη χρονιά. 

Coutinho και Firmino, Clyne, Lallana και Origi, είναι οι 5 παίχτες που πιστεύετε ότι πρέπει ΠΑΣΕΙ ΘΥΣΙΑ να παραμείνουν στην ομάδα μας. Ειδικά, ο Roberto Firmino, δε συγκέντρωσε καμία ψήφο προς αποχώρηση, με μόλις 3 οι οποίοι δεν ήταν σίγουροι, ενώ για τον Coutinho, μόλις ένας, ψήφισε πως δεν κάνει για την ομάδα μας.

Οι 20 παίχτες που θέλετε περισσότερο να παραμείνουν στην ομάδα και την επόμενη χρονιά, παρουσιάζονται στο παρακάτω γράφημα. Ο άξονας Χ, αναφέρεται σε ποσοστό % επί των συνολικών απαντήσεων που δώσατε, μεταξύ των επιλογών "Παραμένει", "Αποχωρεί" και "Δεν είμαι σίγουρος":










Να σημειωθεί, πως για τα ποσοστά των παιχτών, συμπεριλήφθηκαν μόνο οι απαντήσεις "Παραμένει", "Αποχωρεί" και "Δεν είμαι σίγουρος". Δε συμπεριλήφθηκαν οι απαντήσεις "Δεν έχω δει αρκετά τον παίχτη". Ωστόσο, φροντίσαμε ώστε και στους 20 παίχτες, το πλήθος της απάντησης "Δεν έχω δει αρκετά τον παίχτη", να μην ξεπερνάει το άθροισμα των απαντήσεων των υπολοίπων.

Οι 20 παίχτες που επιθυμείτε περισσότερο να αποχωρήσουν από την ομάδα το καλοκαίρι, παρουσιάζονται στο ακόλουθο γράφημα.Ο άξονας Χ, αναφέρεται σε ποσοστό % επί των συνολικών απαντήσεων που δώσατε, μεταξύ των επιλογών "Παραμένει", "Αποχωρεί" και "Δεν είμαι σίγουρος":










Να σημειωθεί πως και εδώ, οι παίχτες που είχαν απαντήσεις "Δεν έχω δει αρκετά τον παίχτη" περισσότερες από το άθροισμα των υπολοίπων, δε συμπεριλήφθηκαν στις μετρήσεις. Επίσης, για την εξαγωγή του αποτελέσματος, συμπεριλήφθηκαν μόνο οι απαντήσεις "Παραμένει", "Αποχωρεί" και "Δεν είμαι σίγουρος".

Eπίσης, βλέποντας τα αποτελέσματα, παρατηρήσαμε πως το ποσοστό κάποιων παιχτών για την επιλογή "Δεν είμαι σίγουρος", ήταν υψηλό. Σας παρουσιάζουμε τους 10 παίχτες για τους οποίους έχετε τη μεγαλύτερη αμφιβολία αν θα πρέπει να φορούν τη φανέλα των κόκκινων και την επόμενη χρονιά. Ο άξονας Χ, αναφέρεται σε ποσοστό % επί των συνολικών απαντήσεων που δώσατε, μεταξύ των επιλογών "Παραμένει", "Αποχωρεί" και "Δεν είμαι σίγουρος":










Και γι'αυτά τα αποτελέσματα, ισχυούν οι παραπάνω σημειώσεις.

Να σημειωθεί επίσης, πως οι ακόλουθοι παίχτες: Jack Dunn, Ryan McLaughlin, Joe Maguire, Daniel Cleary, Conor Masterson, Ryan Fulton, Lloyd Jones και Taiwo Awoniyi, είχαν πολύ μεγάλο πλήθος απαντήσεων "Δεν έχω δει αρκετά τον παίχτη", το οποίο ξεπερνούσε το άθροισμα των τριών προηγούμενων επιλογών. Έτσι, δε συμπεριλήφθηκαν στα αποτελέσματα, καθώς θα ήταν άδικο να κριθούν.


Σκέλος δεύτερο: Σε ποια/ποιες θέση/θέσεις πιστεύετε ότι η ομάδα μας χρειάζεται ενίσχυση το καλοκαίρι;

Σε αυτό το section, μας απαντήσατε σε ποια ή ποιες θέσεις πιστεύετε ότι η ομάδα μας χρειάζεται ενίσχυση το καλοκαίρι. Οι επιλογές που είχατε, ήταν όλες οι διαθέσιμες θέσεις, και μπορούσατε να επιλέξετε παραπάνω από μία. Τα αποτελέσματα, δίνονται στο παρακάτω γράφημα:






ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑΤΑ ΕΡΕΥΝΑΣ


Σκελος Πρώτο

Όπως είπαμε και στην αρχή, o Philippe Coutinho, αναμφισβήτητα το μεγάλο αστέρι της ομάδας, συγκέντρωσε μόνο μία αρνητική ψήφο -όποιος την έδωσε αυτή την ψήφο να βγει να μας το πει-, ενώ ο Roberto Firmino, καμία. Adam Lallana, Mamadou Sakho και Nathaniel Clyne, είχαν μονοψήφιο αριθμό αρνητικών απαντήσεων. Divock Origi, Emre Can, Jon Flanagan και Sheyi Ojo (!), μαζί με τους προηγούμενους, συγκέντρωσαν ποσοστό πάνω από 90%.



Danny Ings, Dejan Lovren, Jordan Henderson, Daniel Sturridge, Alberto Moreno, Joe Gomez, James Milner και Jordan Rossiter, συγκεντρώνουν και αυτοί, ένα διόλου ευκαταφρόνητο ποσοστό, πάνω από 80%.

Tέλος, Brad Smith, Allan και Markovic, συμπληρώνουν την 20αδα με ποσοστό πάνω από 70%.

Ειδικά, για τους Danny Ings και Joe Gomez, οι οποίοι από την αρχή της χρονιάς έχουν ταλαιπωρηθεί από ρίξη χιαστών, το ποσοστό είναι εντυπωσιακό. Εντυπωσιακό όμως είναι και το ποσοστό των Flanagan, Rossiter και Ojo. Και αν ο Ojo είναι εξαιρετικά ταλαντούχος και το δικαιολογεί, οι Flanagan και Rossiter μάλλον περισσότερο λόγω καταγωγής -Scousers- πήραν ένα τέτοιο ποσοστό.

O Adam Lallana, ο οποίος στην προηγούμενη έρευνα είχε βαθμολογηθεί περίπου στο 6, από εσάς, πλέον φαίνεται να είναι αναντικατάστατο κομμάτι του παζλ του Jurgen Klopp. Σε αυτό λογικά, βοήθησαν οι τελευταίες εμφανίσεις του, οι οποίες έπεισαν ακόμα και τους πιο σκληρούς επικριτές του. 

Το ίδιο ισχυεί και για το Roberto Firmino, ο οποίος στην προηγούμενη έρευνα είχε πάρει βαθμολογία κάτω από 6. Τα πράγματα απ'ότι φαίνεται όμως αλλάζουν γρήγορα, και έτσι, οι 2 αυτοί παίχτες είναι στις κορυφαίες -πλέον- προτιμήσεις σας.

Τα πράγματα είναι πιο ξεκάθαρα, όσο αναφορά τους παίχτες προς αποχώρηση. Για το Jose Enrique, δε χρειάζεται να πούμε και πολλά. O Adam Bogdan πληρώνει τις κακές εμφανίσεις του, ενώ απ΄ότι φαίνεται δε θέλετε να δώσετε δεύτερη ευκαιρία στο Mario Balotelli. O Tiago Ilori δεν έπεισε, ο Luis Alberto δεν έπεισε ποτέ, ενώ ο Samed Yesil -παλαίμαχος ετών 22- δεν κάνει σύμφωνα με εσάς για τη Liverpool. Επίσης, δε θέλετε την επιστροφή του Andre Wisdom. 



Όλοι οι προαναφερθέντες, συγκεντρώνουν ποσοστό αποχώρησης πάνω από 60%, και είναι οι πρώτοι που θέλετε να αποχωρήσουν. Πάμε τώρα επόμενους. Christian Benteke, υπήρχε από την αρχή αρνητική προκατάληψη, και ο Βέλγος δεν κατάφερε να ανατρέψει αυτή την εικόνα που υπήρχε εναντίον του. Οι τελευταίες του δηλώσεις δε βοήθησαν, και πάνω από 50% από εσάς, θέλετε να αποχωρήσει το καλοκαίρι. Για το Jerome Sinclair μάλλον υπάρχει αρνητική εικόνα λόγω του manager του, ενώ ο Martin Skrtel πληρώνει τα λάθη του στον αγώνα με τη Southampton. Για το μεγάλο Kolo Toure δεν έχω να πω κάτι, μάλλον υπάρχει φόβος πως η ηλικία του δε θα τον αφήσει να συνεχίσει να αγωνίζεται σε τοπ επίπεδο. Αυτοί συγκεντρώνουν ποσοστό αποχώρησης πάνω από 30%.

Τέλος, υπάρχει ένα γκρουπ από παίχτες που συγκεντρώνουν ποσοστό αποχώρησης 15%-30%, για τους οποίους απ'ότι φαίνεται δεν είστε σίγουροι αν θέλετε να παραμείνουν ή όχι. Αυτοί είναι: Joao Teixeira, Lucas Leiva, Danny Ward, Simon Mignolet, Jordon Ibe, Connor Randall, Joe Allen, Kevin Stewart και Cameron Brannagan.

Όπως βλέπουμε και στο επόμενο γράφημα, αυτοί, μαζί με τον Christian Benteke, τον Kolo Toure και τον Martin Skrtel, συγκεντρώνουν το μεγαλύτερο ποσοστό αμφιβολίας για την παραμονή τους στην ομάδα.

Σκέλος Δεύτερο

Από το τελευταίο γράφημα, στο δεύτερο σκέλος της έρευνας, βλέπουμε πως η συντριπτική πλειοψηφία απαιτεί ενίσχυση στη θέση του Τερματοφύλακα. Ο Simon Mignolet δεν έχει πείσει για #1, και με τη δεδομένη αποχώρηση του Bogdan, αυτό είναι απολύτως λογικό.



Από εκεί και κάτω το χάος. Εκτός από τις θέσεις του επιθετικού μέσου (η τριάδα Coutinho, Firmino, Lallana φαίνεται ότι σας καλύπτει πλήρως) και του δεξιού μπακ (Clyne, Flanagan), όλες οι υπόλοιπες θέσεις έχουν συγκεντρώσει ποσοστό άνω του 45%.  Ειδικότερα, στη θέση του κεντρικού επιθετικού, μάλλον δεν πιστεύετε πως μπορεί η ομάδα να βασιστεί στον Daniel Sturridge, λόγω των πολλών τραυματισμών του. Επίσης στη θέση του Κεντρικού Αμυντικού, σύμφωνα και με τα προηγούμενα δεδομένα, θέλετε αντικατάσταση του Skrtel, ενώ πιστεύετε πως πρέπει να ενισχυθούμε σημαντικά και στο κέντρο. 

Ακόμα, ένα ποσοστό γύρω στο 50%, θέλει ενίσχυση στη θέση του αριστερού μπακ. Αυτό βέβαια, έρχεται σε αντίθεση με το προηγούμενο σκέλος, καθώς Moreno και Smith, έχουν ποσοστό παραμονής 84% και 73% αντίστοιχα. Τέλος, δεδομένη είναι η απουσία ακραίων μέσων, οπότε το αυξημένο ποσοστό σε αυτές τις θέσεις, δικαιολογείται πλήρως.

Επίλογος-Ευχαριστήρια

Θα θέλαμε να σας ευχαριστήσουμε για τη συμμετοχή σας στην έρευνα, η οποία ήταν πολύτιμη για την εξαγωγή χρήσιμων συμπερασμάτων. Ελπίζουμε να βρήκατε την έρευνα εξίσου ενδιαφέρουσα. Μείνετε συντονισμένοι στη σελίδα μας, για όλα τα νέα της Liverpool! You Will Never Walk Alone, Reds!













Επιμέλεια Έρευνας: Θοδωρής Σπανός
Share on Google Plus

About Teo H. Caulfield

Αρθρογραφούμε για τo "LiverpoolFans.gr" με στόχο την έγκυρη και έγκαιρη ενημέρωσή σας γύρω από την αγαπημένη μας ομάδα.