Η Celtic σε μια κίνηση άξια σεβασμού

Celtic welcome Hillsborough Justice Campaign to Paradise

Οι δεσμοί της ομάδας μας με τη Celtic είναι γνωστοί. Πώς θα μπορούσε λοιπόν ο Σκοτσέζικος σύλλογος να απέχει από τις εκδηλώσεις για την απόδοση δικαιοσύνης στα θύματα του Hillsborough;

Σε μια άκρως τιμητική κίνηση, η Celtic φιλοξένησε πριν την έναρξη του σημερινού της αγώνα στις 14.30 ώρα Ελλάδος, μέλη της εκστρατείας του JFT96.

Ο σύλλογος, εξέδωσε την ακόλουθη ανακοίνωση:

"Ο Ποδοσφαιρικός Σύλλογος της CELTIC, θα καλωσορίσει μέλη της Εκστρατείας για την Απόδοση Δικαιοσύνης του Hillsborough, στο Celtic Park, την Κυριακή, 8 Μαϊου του 2016. Είμαστε ενθουσιασμένοι που θα φιλοξενήσουμε μέλη της ομάδας, που θα κάνουν το γύρο του γηπέδου, πριν τη σέντρα, από τις 14.15 μ.μ., με ένα πανό της εκστρατείας, το οποίο σηματοδοτεί την αλληλεγγύη μεταξύ των φιλάθλων της Celtic και της Liverpool.

Aυτό θα γίνει στη μνήμη των 96 ανθρώπων που έχασαν τραγικά τη ζωή τους στο Hillsborough, στις 15 Απριλίου του 1989, όταν η Liverpool αγωνίστηκε εναντίων της Nottingham Forest στο στάδιο του Sheffield. Στις 30 Απριλίου του 1989, η Celtic φιλοξένησε έναν αγώνα κόντρα στη Liverpool, στο Celtic Park, ως μνημόσυνο στο τραγικό περιστατικό του Hillsborough. Αυτό ήταν επίσης το πρώτο ματς που έπαιξε η Liverpool, μετά από εκείνον το μοιραίο ημιτελικό κόντρα στη Nottingham Forest.

Από εκείνη τη μέρα, η Celtic έχει υπάρξει σταθερή υποστηρικτής της εκστρατείας για δικαιοσύνη. Έχουμε καλωσορίσει σε μια προηγούμενη περίσταση τα μέλη της εκστρατείας αυτής, και είμαστε πολύ χαρούμενοι που θα το ξανακάνουμε. Για περισσότερα από 27, μακρά, χρόνια, οι οικογένειες αυτών που μας άφησαν σε εκείνη τη μοιραία μέρα έχουν εκστρατεύσει στο όνομα της δικαιοσύνης των αγαπημένων τους. Γι'αυτό το λόγο, σας καλούμε να έρθετε νωρίς για τον αγώνα, για την παρέλαση των μελών της Εκστρατείας για την Απόδοση Δικαιοσύνης του Hillsborough, και να τους δώσετε μια παραδοσιακή υποδοχή.

Η Celtic και η Liverpool μοιράζονται έναν πολύ δυνατό δεσμό, που ξεκινάει πολλά χρόνια πίσω, και ο σύλλογος στέλνει τις σκέψεις του σε όσους είναι μέσα σε αυτή την εκστρατεία. They will never walk alone."


Eπιμέλεια: Θοδωρής Σπανός

Share on Google Plus

About Teo H. Caulfield

Αρθρογραφούμε για τo "LiverpoolFans.gr" με στόχο την έγκυρη και έγκαιρη ενημέρωσή σας γύρω από την αγαπημένη μας ομάδα.