Klopp: "Θα ξαναπάω σε τελικό, ακόμα κι αν τον χάσω"


Ο Jurgen Klopp μίλησε στην συνέντευξη τύπου μετά την ήττα από την Σεβίλλη με 3-1 στον τελικό του Europa League για...

...την συνολική εικόνα του παιχνιδιού...

Είναι προφανές ότι το πρώτο γκολ της Σεβίλλης είχε μεγάλη επιρροή στο παιχνίδι μας. Εκείνη τη στιγμή χάσαμε την πίστη μας στο στυλ παιχνιδιού μας. Αλλάξαμε από γρήγορες και απλές πάσες σε περίπλοκες. Χάσαμε την διάταξή μας και δεν ήταν πλέον συμπαγής. Αυτό έγινε μια-δυο φορές και πριν. Όπως είπα και στο ματς με την Τσέλσι, ήμασταν χαρούμενοι που είχαμε το πρόβλημα εκεί. Ήταν μια καλή στιγμή να το αλλάξουμε. Το πρώτο ημίχρονο ήταν καλό και αξίζαμε το προβάδισμα. Η Σεβίλλη έκανε πολλές μακρινές μπαλιές για να αποφύγει την πίεσή μας. Τα πήγαμε καλά, αλλά όχι όσο μπορούσαμε. Αυτή είναι η συνέντευξη νούμερο 10 ή 12 που είχα και κάποιος μου είπε για δύο χέρια στο πρώτο ημίχρονο. Σήμερα υπήρχαν τέσσερις, ίσως και λίγες παραπάνω, προφανείς αποφάσεις εναντίον μας. Σε έναν τελικό χρειάζεσαι και τύχη. Αλλά όχι. Δεν έχουμε επιρροή σε αυτό, αλλά εκεί που έχουμε είναι στο παιχνίδι μας, οπότε τώρα είμαστε απογοητευμένοι, 100%.

Αύριο, σε μια βδομάδα ή δεν ξέρω, θα το δούμε πιο καθαρά και θα χρησιμοποιήσουμε την εμπειρία. Αυτό πρέπει να κάνουμε. Τώρα είναι ξεκάθαρο ότι δεν θα είμαστε στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις του χρόνου, που σημαίνει καθόλου ποδόσφαιρο τις Πέμπτες και σημαίνει ότι έχουμε χρόνο να προπονηθούμε. Θα τον χρησιμοποιήσουμε και θα επιστρέψουμε δυνατότερο, αυτό είναι σίγουρο. Είδατε στον δρόμο προς τον τελικό είχαμε μερικές στιγμές όπου ήμασταν εκπληκτικοί και τα παιδιά έδειξαν τι είναι ικανά να κάνουν, αλλά για να έχεις συνέπεια χρειάζεσαι περισσότερο χρόνο. Είναι ακόμα νέοι και αυτός ήταν ο πρώτος τους μεγάλος τελικός, δυστυχώς ο δεύτερος χαμένος τους τελικός την φετινή σεζόν, αλλά ήταν ένας μεγάλος τελικός και θα χρησιμοποιήσουμε αυτή την εμπειρία. Tότε μια μέρα όλοι θα λένε ότι η Βασιλεία ήταν μια σημαντική στιγμή για το υπέροχο μέλλον της Λίβερπουλ.

...την εμφάνιση της Λίβερπουλ στο δεύτερο ημίχρονο...

Το είδα και προσπάθησα να το αλλάξω αλλά μπορούσατε να δείτε ότι δεν ήταν μόνο η ομάδα σοκαρισμένη, ίσως το ίδιο συνέβη και με το κοινό. Όλα άλλαξαν εκείνη τη στιγμή. Είχαμε μια υπέροχη ατμόσφαιρα μέχρι το 1-1, αλλά μετά η Σεβίλλη πήρε τον έλεγχο κι εμείς δεν αμυνθήκαμε καλά. Όσον αφορά το πρώτο γκολ, συνήθως δεν είναι καλό να δεχτείς γκολ αμέσως μετά την ανάπαυλα, αλλά έχει 44 λεπτά να αντιδράσεις, οπότε ποιο είναι το πρόβλημα; Η αντίδραση είναι το πρόβλημα. Πρέπει να μάθουμε να αντιδράμε καλύτερα σε τέτοιες καταστάσεις. Αυτό το παιχνίδι, ειδικά από την θέση μου ως προπονητής, πρέπει να κάνεις αυτοκριτική. Τίποτα άλλο. Όλα έχουν να κάνουν με εμάς, με μένα. Είναι δουλειά μου να βοηθήσω τους παίκτες να αντιδρούν καλύτερα σε διάφορες καταστάσεις, ώστε να βελτιωθώ πολύ.

...το τι πρέπει να κάνει η Λίβερπουλ για να βελτιωθεί την δεύτερη χρονιά του...

Να χρησιμοποιήσουμε τον χρόνο και την εμπειρία, αυτό πρέπει να κάνουμε. Ώρα να προπονηθούμε. Θα χρησιμοποιήσουμε την διακοπή και ελπίζω ότι όλοι θα γυρίσουν υγιείς και δεν θα έχουμε προβλήματα τραυματισμών από την πρώτη μέρα της προετοιμασίας. Θα είναι ένα μακρύ τουρνουά για πολλούς παίκτες μου, τους Βέλγους, τους Άγγλους και τον Γερμανό. Μπορεί να μείνουν στη διοργάνωση αρκετά, μετά θα έχουν μια μικρή διακοπή και θα ξαναρχίσουν. Να χρησιμοποιήσουμε το χρόνο, αυτό. Φυσικά, η ομάδα θα είναι λίγο διαφορετική του χρόνου, αυτό είναι σίγουρο. Θα κάνουμε κάτι με μεταγραφές, αυτό είναι ξεκάθαρο. Αλλά, πρώτα από όλα, πρέπει να χρησιμοποιήσουμε την εμπειρία, γιατί είμαι σίγουρος ότι θα είμαστε σε έναν τελικό ξανά και θα έχουμε έντονες στιγμές ξανά. Και αν έχουμε τέτοιες στιγμές τότε πρέπει να αντιδράσουμε καλύτερα.

...το πως θα μπορούσαν να αντιδράσουν οι «κόκκινοι» στο δεύτερο μέρος...

Είχαμε πολλές στιγμές, αν μας είδατε πολύ, όπου πραγματικά μπορούσατε να δείτε ότι παίζαμε πολύ καλό ποδόσφαιρο. Ξέραμε που να τρέξουμε, που να κινηθούμε, που να πασάρουμε και πως να προστατέψουμε την κατάσταση. Αν είδατε μετά το 1-1 όταν πασάραμε και χάναμε τη μπάλα, δεν μπορείς να προστατέψεις τέτοιες καταστάσεις γιατί μένεις έκπληκτος όταν χάνεις τη μπάλα. Πρέπει να τρέξεις αντίθετα, βλέποντας το τέρμα σου και δεν είναι το ίδιο με την αντίθετη κατεύθυνση. Πρέπει να το κάνουμε πιο συχνά, πρέπει να το δουλέψουμε.

...για το αν το ποδόσφαιρο του έχει φερθεί άδικα...

Άδικα δεν ξέρω. Υπάρχουν πιο σημαντικά πράγματα από το ποδόσφαιρο στη ζωή. Δεν πιστεύω ότι ο Θεός έχει σχέδιο για μένα να πηγαίνω στον τελικό και να κερδίζω πάντα. Μερικές φορές ο δρόμος είναι λίγο πιο δύσκολος. Έχω πολλή τύχη στη ζωή μου που κάθομαι εδώ και είμαι προπονητής της Λίβερπουλ. Δεν πιστεύω ότι είμαι άτυχος ή ότι η ζωή μου έχει φερθεί άδικα. Σήμερα δεν ήμουν τυχερός, αυτό είναι αλήθεια, και οι άλλοι τελικοί δεν ήταν, είναι αλήθεια. Αλλά θα προχωρήσουμε και θα υπάρξει κι άλλος τελικός και θα μου πείτε ότι έχασα τους πέντε τελευταίους τελικούς. Θα είμαι έτοιμος γι' αυτό. Δεν είμαι σίγουρος ότι αυτή είναι καλή απάντηση αλλά πρέπει να πιστεύετε ότι θα προσπαθήσω με ό,τι έχω για να φτάσω στον επόμενο τελικό ακόμα κι αν ξέρω πως θα το χάσω. Έτσι είναι. Υπάρχουν μεγαλύτερα προβλήματα στην ζωή, αλλά αυτή τη στιγμή δεν νιώθω έτσι, είναι δύσκολο.

Επιμέλεια: Δημήτρης Κουντύρης
Πηγή: Liverpoolfc.com
Share on Google Plus

About Dimitris Kountouris

Αρθρογραφούμε για τo "LiverpoolFans.gr" με στόχο την έγκυρη και έγκαιρη ενημέρωσή σας γύρω από την αγαπημένη μας ομάδα.