Οι Κόκκινοι ταξιδεύουν στο Λονδίνο μετά από μια εμφατική νίκη με 4-1 επί της Λέστερ στο Άνφιλντ. Η τελευταία τους επίσκεψη στο Μπριτζ είχε σημαδευτεί από την εξαιρετική εμφάνιση του Φιλίπε Κουτίνιο και την σπουδαία νίκη με 1-3 χάρη σε δυο γκολ του Βραζιλιάνου και ένα του Κρίστιαν Μπεντέκε. 

Πλέον στο τιμόνι των Μπλε βρίσκεται ο Αντόνιο Κόντε, που έχει κάνει εξαιρετική αρχή στην Πρέμιερ Λιγκ με 3 νίκες και 1 ισοπαλία στα πρώτα 4 ματς.

Ο Κλοπ ωστόσο γνωρίζει τι έχει να αντιμετωπίσει και νιώθει σίγουρος για την ικανότητα της ομάδας του να δώσει συνέχεια στην τελευταία μεγάλη νίκη επί της Λέστερ.
"Είμαι πολύ ενθουσιασμένος, παιχνίδια όπως απέναντι στην Τσέλσι είναι σπουδαίες περιστάσεις στην Πρέμιερ Λιγκ. Είναι μια δυνατή ομάδα και σε καλή φάση. Είδα το 90λεπτο απέναντι στην Σουόνσι και όποιος άλλος το είδε κατάλαβε πως έπρεπε να νικήσουν."
"Είναι ανταγωνιστικοί, δυνατοί σωματικά, με την περσινή εμπειρία -πρωταθλητές πριν δυο χρόνια, μετά μια δύσκολη χρονιά- αλλαγή προπονητή, όλα αυτά."
"Η περσινή χρονιά δεν ήταν μια πραγματική Τσέλσι χρονιά, αλλά τώρα επέστρεψαν. Πρέπει να είμαστε έτοιμοι για μια πραγματική δοκιμασία. Αμύνονται καλά και επιτίθενται γρήγορα και δυνατά, οπότε δεν είναι και η ευκολότερη δουλειά στο παγκόσμιο ποδόσφαιρο το να τους αντιμετωπίζεις, όμως ακόμη αισθανόμαστε πολύ σίγουροι ότι θα πετύχουμε κάτι εκεί."
Ο Κλοπ κλήθηκε να σχολιάσει και την παρόμοια συνήθεια που έχουν με τον Αντόνιο Κόντε να πανηγυρίζουν παθιασμένα τα γκολ των ομάδων τους, αλλά προτίμησε να επικεντρωθεί στα διαπιστευτήρια του αντιπάλου του και να τονίσει πως το παιχνίδι της Παρασκευής θα κριθεί στο γήπεδο και όχι στον πάγκο. 
"Δεν ξέρω αρκετά καλά τον Αντόνιο για να πω γιατί πανηγυρίζει έτσι, όμως είναι αρκετά εκφραστικός κι όταν η ομάδα του δεν σκοράρει."
 "Προφανώς, συμμετέχει στο παιχνίδι, αλλά αυτό δεν είναι το σημαντικότερο. Το σημαντικότερο είναι ότι είναι ένας σπουδαίος, επιτυχημένος προπονητής, κάτι σαν τον Πεπ Γκουαρντιόλα του Τορίνου αν θέλετε - δημιούργησε την Γιουβέντους και τον τρόπο παιχνιδιού της και πέτυχε πολλά εκεί."
"Ήταν αρκετά επιτυχημένος και με την Εθνική Ιταλίας και είναι πολύ εντυπωσιακό το τι έχει καταφέρει μέχρι τώρα. Αλλά δεν παίζω απέναντι στον Αντόνιο Κόντε και χαίρομαι για αυτό διότι ήταν και πολύ καλός παίκτης."
"Γνωρίζω για τον σεβασμό μας απέναντι στην Τσέλσι και είμαι απόλυτα βέβαιος πως το ίδιο ισχύει και από την πλευρά τους. Μας έχουν δει και ξέρουν πως δεν είμαστε εύκολα αντιμετωπίσιμοι."
"Αυτά έχω σκεφτεί για αυτήν την εβδομάδα. Πάντα υπάρχει τρόπος να φτιάξεις ευκαιρίες που δεν θα περιμένουν. Είναι ενθουσιώδες- είναι ένα παιχνίδι που ανυπομονείς να αρχίσει. Παρασκευή βραδυ, Τσέλσι... Ακούγεται καλό."
"Θα πάμε εκεί και θα δοκιμάσουμε τα πάντα. Έχουμε μια πρόκληση και θέλουμε να πάμε εκεί και να τους δημιουργήσουμε προβλήματα. Θέλουμε να είμαστε δυνατοί και να πάρουμε αποτέλεσμα."
"Αισθάνομαι καλά όταν το σκέφτομαι - αυτό δεν σημαίνει τίποτα δυστυχώς- αλλά ανυπομονώ για αυτό."
Επίσης, ο Κλοπ αναφέρθηκε και επευφήμησε την συνεισφορά του Ντάνιελ Στάριτζ στο παιχνίδι της ομάδας και μίλησε αναλυτικότερα και για το ματς της περασμένης εβδομάδας:
"Ο Ντάνιελ είχε συμμετοχή σε τρία ή τέσσερα γκολ. Στο πρώτο, ήταν μια εξαιρετική κούρσα. Θα μπορούσε να την είχε κάνει ο Φιρμίνο αλλά αν δεν την είχε κάνει ο Ντάνιελ δεν θα ήταν ελεύθερος ο Φιρμίνο να σκοράρει. Το να είσαι ευέλικτος είναι το κλειδί σε όλα τα ματς."
"Υπήρχαν άλλες στιγμές που η Λέστερ είχε 6-7 παίκτες γύρω από την περιοχή και παρολ'αυτά καταφέρναμε να βρούμε λύσεις. Αυτό είναι που πρέπει να δημιουργείς."
"Όλα τα παιχνίδια είναι διαφορετικά. Η Λέστερ σου θέτει πολλές ερωτήσεις και οι αντεπιθέσεις του είναι εκπληκτικές. Πρέπει να είσαι γρηγορότερος στην σκέψη από ότι στην πράξη."
"Αμύνονται πολύ βαθιά και προσπαθούν να εμποδίσουν την ανάπτυξή σου. Είναι σημαντικό που βρήκαμε τις ευκαιρίες μας."
Τέλος, τόνισε πως η ομάδα δεν πρέπει να επαναλάβει λάθη όπως αυτά του προηγούμενου αγώνα, τα οποία η Λέστερ απέτυχε να τιμωρήσει:
"Είχαμε ένα δεκάλεπτο όπου παίρναμε όλο λάθος αποφάσεις. Μιλάω για αυτό τώρα επειδή απέναντι στην Τσέλσι θα είναι πολύ σημαντικό. Δεν αντιμετωπίσαμε καλά το εξάρι τους και οι τοποθετήσεις μας ήταν λάθος."
"Υπήρχαν πολλά που θα μπορούσαμε να κάνουμε καλύτερα. Όχι να πετύχουμε περισσότερα γκολ αλλά να νιώθουμε ασφαλείς σε όλη τη διάρκεια. Αυτή είναι η πρόκληση για μας."
Επιμέλεια: Απόστολος Παπανικολόπουλος