Ο Jürgen Klopp μιλάει για την Λίβερπουλ, την βελτίωση της και τις προσδοκίες που έχει


Ο Jürgen Klopp μίλησε για πολλά θέματα κατά τη διάρκεια της ζωντανής παρουσίας του στο στούντιο του Sky Sports ως φιλοξενούμενος στο πρόγραμμα Monday Night Football, συμπεριλαμβανομένων τις σκέψεις του σχετικά με την καλή πορεία της Λίβερπουλ και γιατί ο ίδιος πιστεύει ότι υπάρχει ακόμα πολύς χώρος για βελτίωση.

Το αφεντικό συζήτησε με τον πρώην Κόκκινο Jamie Carragher στην εκπομπή για πολυάριθμα θέματα λεπτομερώς, όπως το ξεκίνημα της ομάδας την σεζόν 2016 - 17, το στυλ του παιχνιδιού της και την ανάπτυξη του ως προπονητής.

Την τρέχουσα θέση της Λίβερπουλ στο πρωτάθλημα...

Ίσως είναι η καλύτερο θέση από τότε που είμαι εδώ τους τελευταίους 11 μήνες; Είναι ωραίο, αλλά το πρόβλημα είναι ότι είναι έξι παιχνίδια, γι 'αυτό είναι ένα πρώορο στάδιο. Είμαι χαρούμενος γι 'αυτό, αλλά ξέρω ότι υπάρχει πολύς δρόμος να διανύσουμε.

Σχετικά με την ανταγωνιστικότητα της Premier League...

Είναι πολύ, πολύ ανταγωνιστική όπως πάντα, αλλά φέτος η μεγαλύτερη διαφορά είναι ότι ίσως κανείς δεν ήταν πραγματικά χαρούμενος  την περασμένη σεζόν, εκτός από την Λέστερ, με τις θέσεις τους, οπότε όλοι θέλουμε να τα πάμε καλά. Υπήρξε μια μεγάλη αλλαγή σε πολλά κλαμπ το καλοκαίρι με τους παίκτες και τους προπονητές, ώστε να υπάρχει πολλή ποιότητα στην Πρέμιερ Λιγκ - αυτό είναι σίγουρα το πιο ανταγωνιστικό πρωτάθλημα στον κόσμο του ποδοσφαίρου. Όλοι ρωτάνε ποια είναι η καλύτερη ομάδα στο πρωτάθλημα, δεν έχω ιδέα, αλλά υπάρχουν επτά, οκτώ ή εννέα ομάδες που πιστεύουν ότι θα πρέπει να είναι στην κορυφή του πρωταθλήματος και αυτό είναι αρκετά ενδιαφέρον. Πρέπει όλοι μας να το αντιμετωπίσουμε αυτό και αυτό είναι καλό για όλους που το παρακολουθούν. Πρέπει να αντέξουμε με την πίεση.

Στο γεγονός πως η Λίβερπουλ κατά μέσο όρο έχει περισσότερη κατοχή από οποιαδήποτε άλλη ομάδα στο πρωτάθλημα από τότε που ήρθε ο Klopp...

Το αναφέρω συνεχώς - λέω είμαστε μια ομάδα που κρατάει την κατοχή, έχουμε την μπάλα τις περισσότερες φορές, αλλά πάντα με ρωτάτε “μπορείτε να παίζετε με τόση ένταση όταν δεν έχετε την μπάλα;” Ξέρω ότι έχουμε την μπάλα πολύ και στα περισσότερα από τα παιχνίδια θα έχουμε πολύ περισσότερο, ακόμα και εναντίον της Μάντσεστερ Σίτι και όλες τις ομάδες που έχουν την μπάλα πολύ συχνά πάρα πολύ. Αυτό είναι καλό, είμαστε σε καλό δρόμο, αλλά μπορούμε να κάνουμε κάτι ακόμα καλύτερο.

Στο γεγονός πως η Λίβερπουλ είναι δεύτερο φαβορί για την κατάκτηση του τίτλου...

Δεν είναι πάρα πολύ σημαντικό για μένα. Είναι καλύτερο να έχουμε μια αισιόδοξη διάθεση γύρω μας. Νομίζω ότι σε αυτή τη στιγμή, η Λίβερπουλ αισθάνεται καλά. Μας είδαν να παίζουμε, είχαμε αυτό το πολύ, πολύ σημαντικό παιχνίδι με την Hull, όπου όλοι έλεγαν “ίσως αυτό είναι το τελευταίο πραγματικό ζήτημα που έχει - δεν μπορεί να παίξει κόντρα σε ομάδες που αμύνονται συνεχώς”, αλλά το κάναμε, κερδίσαμε με ένα πραγματικά εντυπωσιακό τρόπο. Αλλά, για μένα, πέρασε εδώ και δύο ημέρες τώρα. Το επόμενο παιχνίδι είναι απέναντι στην Swansea και μετά έχουμε το διάλειμμα για τις εθνικές - Δεν μου αρέσουν τα διαλείμματα για τις εθνικές, επειδή οι παίκτες δεν είναι εδώ, δεν τους έχουμε γύρω μας και θα πρέπει να περιμένω μέχρι να παίξουν σε διαφορετικές ομάδες και στυλ, αλλά στη συνέχεια εμείς πρέπει να συνεχίσουμε και να αρχίσουμε πάλι κατά κάποιο τρόπο εναντίον της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ. Τίποτα δεν έχει συμβεί - έχουμε κάνει τη δουλειά μας μέχρι τώρα. Βελτιωθήκαμε, φυσικά, αλλά αυτό ήταν σημαντικό. Είμαι μια χαρά με το παρόν, αλλά όχι τελείως χαρούμενος. Είναι όλα καλά, αλλά θα μπορούσε να είναι  και ακόμα καλύτερα.

Για το πως μπήκε στην προπονητική...

Όταν είσαι ένας παίκτης στην δεύτερη κατηγορία της Γερμανίας, δεν βγάζεις αρκετά χρήματα. Δεν είμαι ο εξυπνότερος άνθρωπος στον κόσμο, αλλά όχι πάρα πολύ χαζός, γι 'αυτό θα μπορούσα να είχα μια αξιοπρεπή καριέρα σε κάτι άλλο, δεν ξέρω τι. Αλλά μου αρέσει το παιχνίδι πάρα πολύ και θέλω πάντα να είμαι μέρος του. Πάντα ήξερα πως αν κάποιος μου έδινε την ευκαιρία να προπονήσω μια ομάδα, θα ήταν καλύτερα από εγώ να έπαιζα για αυτήν! Αυτό τελικά συνέβη στην ηλικία των 33.

Για τον προπονητή που τον επηρέασε περισσότερο στα πρώτα στάδια της προπονητικής...

Ο Wolfgang Frank ήταν το όνομά του και, δυστυχώς, πέθανε πολύ νωρίς. Έφερε το 4-4-2 στη Μάιντς και γίναμε μια πολύ καλύτερη ομάδα από εκείνη τη στιγμή. Ήμασταν μια πολύ μέτρια ομάδα, κανείς δεν ενδιαφερόταν για τον σύλλογο, αλλά από εκείνη την στιγμή μάθαμε ότι δεν είναι σημαντικό αν άλλοι παίκτες ήταν καλύτεροι από ό, τι ήμασταν εμείς, θα μπορούσαμε ακόμα να τους νικήσουμε. Για εμάς, άνοιξε τα μάτια μας. Όταν έγινα ένας προπονητής λίγα χρόνια αργότερα, χρησιμοποίησα πολλά από τα πράγματα που έμαθα από αυτόν. Ήταν το τέλειο πρότυπο και πολλοί από τους παίκτες του από την εν λόγω ομάδα είναι τώρα προπονητές σε όλο τον κόσμο και αυτό ήταν πάντα το όνειρό του.

Σχετικά με τη σημασία της τακτικής της πίεσης...

Αν κερδίσεις την μπάλα ψηλά στο γήπεδο και είσαι κοντά στην εστία του αντιπάλου, είσαι πολύ κοντά σε μια πολύ καλή ευκαιρία. Έτσι, γι 'αυτό είπα ότι κανείς πλέι μέικερ στον κόσμο δεν είναι τόσο καλός όσο μια καλή πίεση για να δείξω στους παίκτες γιατί είναι τόσο σημαντικό. Το είπα πριν το παιχνίδι με την  Hull και πάλι, και για αυτό το κάναμε πολύ καλά σε αυτό το παιχνίδι.

Στην ικανότητα του Roberto Firmino να ανακτήθει την κατοχή ψηλά στον αγωνιστικό χώρο...

Ο Roberto ​​είναι ένας παίκτης που πάντα συμμετέχει σε επιθετικές και αμυντικές ενέργειες. Του αρέσει να κάνουμε τα πράγματα έτσι κερδίζοντας την μπάλα πίσω, διότι είναι μια φυσική ικανότητα που ξέρει. Είναι μια ωραία ευκαιρία να κερδίσει την μπάλα και να είναι κοντά στα σέντερ μπακ, που είναι ο λόγος που το κάνει - δεν σκέφτεται πάρα πολύ, είναι ένας ενστικτώδης παίκτης και είναι πραγματικά, πραγματικά ισχυρός σε αυτές τις καταστάσεις. Αυτός είναι ο λόγος που μπορεί να παίξει σχεδόν όλες τις επιθετικές θέσεις.

Σχετικά με το γιατί υπάρχει ακόμα πολύς δρόμος ακόμα για την Λίβερπουλ...

Δεν μου αρέσει να στέκομαι εδώ με όλους αυτούς τους αριθμούς και να λέω “τέλεια, τέλεια”. Είμαστε τόσο καλοί όσο θα έπρεπε. Είμαστε μια καλή ομάδα ποδοσφαίρου, αλλά πρέπει να βελτιωθούμε - όχι μόνο εναντίον στημένων φάσεων, αλλά σε πολλά πράγματα. Τα πάμε καλά, αλλά η Swansea είναι η επόμενη πρόκληση και είναι μια μεγάλη πρόκληση. Ο καθένας αισθάνεται καλά και αυτό είναι καλό, είναι καλύτερα να είμαστε όλοι αισιόδοξοι, αλλά τίποτα δεν έχει συμβεί πραγματικά. Το ποδόσφαιρο είναι ένα ωραίο και απλό παιχνίδι τις καλές μέρες, αλλά κάποιες άλλες μέρες δεν μπορείς να βρείς μια λύση και αυτό είναι που το καθιστά ενδιαφέρον.


Δημήτρης Κουϊμτσίδης
Share on Google Plus

About Δημήτρης Κουϊμτσίδης

Αρθρογραφούμε για τo "LiverpoolFans.gr" με στόχο την έγκυρη και έγκαιρη ενημέρωσή σας γύρω από την αγαπημένη μας ομάδα.