Ο εκτελεστικός διευθυντής της Λίβερπουλ Ian Ayre αποκαλύπτει το κόστος για την επέκταση του Anfield Road πέταλου - λέει πως η ομάδα είναι ανοικτή σε συζητήσεις σχετικά με τις επενδύσεις φιλάθλων


Ο Ayre λέει πως η FSG αναζητεί μια λύση για τη χρηματοδότηση του πετάλου του Anfield Road

Ο εκτελεστικός διευθυντής της Λίβερπουλ Ian Ayre έχει βάλει ένα κόστος £60- £70 εκατομμύρια για την επέκταση του Anfield Road που θα φέρει την χωρητικότητα στις 60.000.

Αλλά o Ayre περιέγραψε τις πιθανές αποπληρωμές που απαιτούνται για τη χρηματοδότηση των επιπλέον 6.000 θέσεις και θα διηρκούσαν 15 χρόνια ως "όχι μια έξυπνη επένδυση για την επιχείρηση."

Ο Ayre είπε ότι η ομάδα χρειάζεται να βρει “μια ολοκληρωτική λύση”, αλλά άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο των οπαδών να επενδύουν στην επέκταση του πετάλου.

Το Anfield Road έχει γίνει ένα θέμα για τους φιλάθλους μετά την επιτυχημένη επέκταση του Main Stand νωρίτερα αυτή τη σεζόν η οποία έχει αυξήση την χωρητικότηα του Anfield στις 54.074.

Η οικοδομική άδεια βάσει προσχεδίου για την επέκταση του Anfield Road είναι ήδη σε ισχύ, αλλά ο Ayre είπε σε μια συνεδρίαση της επιτροπής των οπαδών της Liverpool ότι το Anfield Road έφερε οικονομικά περισσότερες προκλήσεις.

Ο Ayre, ο οποίος θα αφήσει το Anfield στο τέλος αυτής της σεζόν, είπε: “Το πέταλο πίσω από το γκολ δεν έχει το πλεονέκτημα των θέσεων φιλοξενίας (πιο ακριβές θέσεις στα κουτιά των VIP) που θα βοηθήσουν σε μεγάλο βαθμό να καλύψουν το κόστος επέκτασης.”

"Αν θεωρείτε την επέκταση του Anfield Road από μια καθαρά προοπτική για γενική είσοδο, 6.000 επιπλέον θέσεις θα πάνε την χωρητικότητα έως τις 60.000 και θα κοστίσει κάπου μεταξύ £60 και £70 εκατομμύρια.”

"Όταν κοστίζει £12.000-£13.000 ανά θέση, θα χρειαστούν περίπου 15 χρόνια για να εξοφληθεί αυτή η επένδυση, η οποία δεν είναι μια έξυπνη επένδυση για την επιχείρηση. Ως εκ τούτου, ο Σύλλογος πρέπει να βρει μια ολοκληρωμένη λύση που είναι προς το συμφέρον της ποδοσφαιρικής ομάδας."

Αυτές οι £12.000 ανά θέση ισοδυναμούν με το τρέχον κόστος των εισιτηρίων διαρκείας στις περίπου £800.

Κατά την διάρκεια της συνεδρίασης που πραγματοποιήθηκε μετά την επέκταση του Main Stand, o Ayre πρόσθεσε ότι “o στόχος της oμάδας ήταν πάντα να επεκτήνουμε και να ανοίξουμε το καινούργιο Main Stand. Από την αρχή, η ομάδα δεν ήθελε να ωρίσει προθεσμίες ή να κάνει υποσχέσεις που δεν θα μπορούσε να κρατήσει."

Ισχυρίστηκε ότι η Λίβερπουλ χρειάζεται τώρα ένα χρονικό διάστημα “για να διασφαλιστεί ότι αυτό που έχει τεθεί σε εφαρμογή θα δουλέψει σωστά, και παράλληλα να συνεχίσουν με τα σχέδια για το Anfield Road.”

"Ωστόσο, όπως και με το Main Stand, η ομάδα πρέπει να βρει το σωστό οικονομικό μοντέλο, και μόνο τότε θα είναι η κατάλληλη στιγμή για να προχωρήσουμε προς τα εμπρός", πρόσθεσε.

Η προοπτική της συμμετοχής φιλάθλων τέθηκε από τον Graham Smith, έναν εκπρόσωπο για των φιλάθλων από τη βάση του Merseyside στην επιτροπή.

Ο Smith είπε: «Υπάρχουν άνθρωποι που πιστεύουν πως η εξόφλυση στα 15 έτη θα είχε νόημα, και αυτοί είναι οι φίλαθλοι. Οι φίλαθλοι θα χρηματοδοτήσουν μια τέτοια εξέλιξη αν η ομάδα έκανε έκκληση για οικονομική ενίσχυση."

Πρόσθεσε ότι ο ίδιος ήταν της άποψης πως με τη σωστή σχέση με τους επενδυτές, τα £60 εκατομμύρια, ή όσα χρειαστούν, θα μπορούν να βρεθούν.

Σε απάντηση, ο Ayre είπε, πως ενώ ο ίδιος δεν ήταν σε θέση να μιλήσει για τους ιδιοκτήτες ή τα σχέδιά τους, ήταν μια ενδιαφέρουσα πρόταση και αξίζει να εξεταστεί.

“Θα πρέπει να έχουμε αυτή τη συνομιλία," πρόσθεσε.

Ο ιδιοκτήτης της Λίβερπουλ John Henry έγινε πρωτοσέλιδο στα τέλη του περασμένου μήνα μετά την από τα λόγια που φαίνεται πως είπε, πως η επιθυμία των φιλάθλων για φτηνά εισιτήρια δημιούργησε "ένα ζήτημα" για την περαιτέρω επέκταση του Anfield.

Μιλώντας στο AP στη Νέα Υόρκη, είπε - "Δεν ξέρω αν υπάρχει ένα επόμενο βήμα, επειδή οι τιμές των εισιτηρίων είναι ένα ζήτημα στην Αγγλία. Αυτό μπορεί να αποκλείσει περαιτέρω επέκταση. Θα πρέπει να δούμε."

Aυτό ελήφθη από ορισμένους φιλάθλους ως αναφορά στην διαμαρτυρία του Φεβρουαρίου, όταν 10.000 οπαδοί έφυγαν κατά τη διάρκεια του παιχνιδιού με την Sunderland και οδήγησε στην αλλαγή της απόφασης από την ιδιοκτησία να αυξήσει τις τιμές των εισητηρίων του νέου Main Stand.

Οι επιπλέον 8.500 θέσεις στο επεκτεταμένο Main Stand περιλαμβάνουν περίπου τις μισές ως θέσεις φιλοξενίας (πιο ακριβές θέσεις στα κουτιά των VIP), οι οποίες αξίζουν περισσότερο από οικονομική άποψη για τον σύλλογο.

Αναμένεται ότι το δάνειο των £120 εκατομμυρίων άτοκου δανείου που παρέχεται από την FSG για την επέκταση του Main Stand μπορεί να εξοφληθεί σε πέντε με έξι χρόνια.


Δημήτρης Κουϊμτσίδης
Share on Google Plus

About Δημήτρης Κουϊμτσίδης

Αρθρογραφούμε για τo "LiverpoolFans.gr" με στόχο την έγκυρη και έγκαιρη ενημέρωσή σας γύρω από την αγαπημένη μας ομάδα.