Swansea 1 - 2 Liverpool - Βαθμολογίες Παιχτών: O Firmino σώζει την κατάσταση!



Επιμέλεια: Θοδωρής Σπανός

Δύσκολο απόγευμα για την ομάδα μας, που μπόρεσε όμως και πέρασε με επιτυχία από μια έδρα που παραδοσιακά μας δυσκολεύει, επικρατώντας με 1-2. Τα τέρματα σημείωσαν οι Firmino και Milner με εύστοχη εκτέλεση πέναλτι. Το liverpoolfans.gr είναι εδώ, όπως πάντα, για να σας παρουσιάσει τις βαθμολογίες των παιχτών μας:



Loris Karius: Αν κάποιος στο πρόσωπο του Karius έβλεπε μια αναβάθμιση του Mignolet, θα αποθαρρυνόταν πλήρως από το σημερινό παιχνίδι. Κακές έξοδοι που παραλίγο να στοιχίσουν, σημάδεψαν το παιχνίδι του Γερμανού. Άνετος με την μπάλα στα πόδια, επενέβησε σωστά όταν έπρεπε, ωστόσο δεν έπεισε. Αναμένεται να δούμε ποιον θα εμπιστευτεί ο Klopp για τη συνέχεια της σεζόν.

Βαθμολογία: 6/10

Nathaniel Clyne: Αλάνθαστος. Τρομερός αμυντικά, δεν πέρασε ούτε μια μπαλιά από τη δεξιά μεριά, με πολύ ωραία overlaps βοήθησε και στο επιθετικό κομμάτι. του παιχνιδιού. Μερικές λανθασμένες μεταβιβάσεις και ασυνεννοησίες με τον Matip, του κόστισαν το τέλειο παιχνίδι και τον άτυπο τίτλο του MOTM.

Βαθμολογία: 8.5/10

Joel Matip: Ξεκίνησε νευρικά το 1ο ημίχρονο, ωστόσο ανέβασε απόδοση και ήταν εκεί όποτε η ομάδα τον χρειάστηκε. Είχε 1-2 κακές στιγμές όπως είπαμε και παραπάνω, αλλά όχι κάτι το ιδιαίτερο.

Βαθμολογία: 7/10



Dejan Lovren: Όπως και ο Matip, ετσι και ο Κροάτης φάνηκε λίγο αγχωμένος στην αρχή, όμως βελτιώθηκε με το πέρασμα των λεπτών. Είναι ορισμένες φορές που τα τάκλιν του είναι για σεμινάριο ποδοσφαίρου, πραγματική απόλαυση να τον βλέπεις. Αποτελεί κομμάτι του προβλήματος στα στημένα, καθώς αρκετές φορές χάνεται, κάτι το οποίο σίγουρα ο Lovren πρέπει να δει στο μέλλον.

Βαθμολογία: 7/10



James Milner: Τα έχουμε ξαναπεί και στις προηγούμενες βαθμολογίες, ο Milner αυτή τη στιγμή στη συγκεκριμένη θέση, είναι από τους πιο φορμαρισμένους παίχτες της ομάδας μας. Άλλη μια εξαιρετική εμφάνιση για τον 30χρονο Άγγλο που πέτυχε το 4ο του γκολ στη χρονιά, όλα από την άσπρη βούλα. Και αυτός είχε κάποια προβληματάκια στο πρώτο ημίχρονο αμυντικά, κυρίως λόγω του γεγονότος πως η Swansea είχε σημαδέψει την αριστερή πλευρά. 

Βαθμολογία: 8/10



Jordan Henderson: Δύο πρόσωπα μας παρουσίασε ο Henderson στο σημερινό παιχνίδι. Στο πρώτο ημίχρονο, κυλίστηκε στη μετριότητα. Δεν μπόρεσε να επιβάλει το ρυθμό που ήθελε στο χώρο του κέντρου, έκανε αρκετές λάθος πάσες και σίγουρα αποσυντονίστηκε από τον τραυματισμό του Lallana. Στο δεύτερο ημίχρονο είδαμε έναν δυναμικό αρχηγό, με σωστές μεταβιβάσεις, να οργανώνει μαεστρικά τη Liverpool και να την οδηγεί -εν τέλει- στη νίκη.

Βαθμολογία: 7/10



Αdam Lallana: Άτυχος ο Άγγλος μέσος, καθώς μετά από τον καλύτερό του μήνα με τη φανέλα της ομάδας μας, τραυματίστηκε στον προσαγωγό και αποχώρησε μετά από 18 λεπτά παιχνιδιού. 

Βαθμολογία: -

Georginio Wijnaldum: Στο πρώτο ημίχρονο, δεν καταλάβαμε καν ότι αγωνιζόταν. Νωχελικός, χωρίς να μπορεί να έρθει σε επαφή με την μπάλα, αλλά και όταν το κατάφερνε αυτό, την έχανε γρήγορα. Το ότι ανέβασε κατακόρυφα την απόδοσή του στο δεύτερο ημίχρονο, ήταν από τα σημεία κλειδιά της νίκης μας. Βοήθησε σε αυτό βέβαια και ότι η Liverpool κράτησε περισσότερο την μπάλα και έτσι ο Gini μπόρεσε να ανοίξει διαδρόμους για τους υπόλοιπους. Οι υποδειγματικές συνεργασίες μεταξύ αυτού και του Henderson, προσέφεραν ευχάριστο θέαμα. Ακόμα περιμένουμε το πρώτο του γκολ.

Βαθμολογία: 6.5/10

Philippe Coutinho: Όπως και η υπόλοιπη ομάδα, έτσι και ο Coutinho δεν έπεισε με την εμφάνισή του στο πρώτο μέρος. Ωστόσο ο Βραζιλιάνος δεν κρύφτηκε, ζήτησε μπάλα, δημιούργησε καταστάσεις, και πολύ περισσότερο στην επανάληψη. Λίγο έλειψε να χρηστεί και σκόρερ, ωστόσο ένα σουτ που επιχείρησε, πέρασε λίγα εκατοστά έξω από το αριστερό δοκάρι του Fabianski.

Βαθμολογία: 6.5/10



Sadio Mane: Ίσως ο πιο ενεργητικός παίχτης του πρώτου ημιχρόνου. Οι υποψίες ευκαιριών ήρθαν από τα δικά του πόδια, με ατομικές ενέργειες και πάσες. Στο δεύτερο ημίχρονο έχασε δύο αρκετά καλές ευκαιρίες για γκολ, και αποτελούσε διαρκή πηγή κινδύνου για την άμυνα της Swansea. Το κλειστό παιχνίδι όμως, δεν του έδωσε τους χώρους που και ο ίδιος θα ήθελε, με συνέπεια να μην έχει την απόδοση που είχε στα προηγούμενα παιχνίδια.

Βαθμολογία: 7/10



Roberto Firmino: Και αν οι υπόλοιποι με τη βελτίωση της απόδοσής τους κατά τη διάρκεια του παιχνιδιού βοήθησαν στην ανατροπή του σκορ, ο Roberto Firmino ηταν ο κύριος εκφραστής αυτής της προσπάθειας. Με το γκολ που πέτυχε έδωσε φτερά στα πόδια της ομάδας, ενώ κέρδισε και το πέναλτι. Ο Βραζιλιάνος, με το πέρασμα του χρόνου, αποδεικνύεται λίρα 100 για τη Liverpool.

Βαθμολογία: 8.5/10 (MOTM)



Daniel Sturridge (Στη θέση του Adam Lallana στο 23'): Πέρασε πολύ νωρίς στο παιχνίδι, στη θέση του τραυματία Adam Lallana. Είχε την ευκαιρία να αποδείξει πως του αξίζει θέση βασικού, ωστόσο δεν έπεισε. Ήταν μέσα στις φάσεις, όμως το ντεφορμάρισμά του είναι εμφανέστατο. Η τεχνική είναι εκεί, αλλά του λείπει το κάτι παραπάνω που θα του ανεβάσει την ψυχολογία. Πολλές λάθος μεταβιβάσεις, ενώ το γεγονός πως αγωνιζόταν περισσότερο στα αριστερά παρά στο κέντρο, θα πρέπει να είναι ανησυχιτικό σχετικά με τις απαιτήσεις που έχει ο Klopp από αυτόν. 

Βαθμολογία: 6.5/10

Emre Can (Στη θέση του Georginio Wijnaldum στο 85'): Θα πρέπει να δουλέψει περισσότερο από πέρσι για να ανακτήσει τη θέση του στο βασικό σχήμα.

Βαθμολογία: -


Divock Origi (Στη θέση του Roberto Firmino στο 85'): Από αυτά τα λίγα λεπτά που αγωνίστηκε, φαίνεται πως και αυτός είναι σε ντεφορμάρισμα. 2 λάθος επιλογές σε σημεία που η ομάδα μας θα μπορούσε να πετύχει και τρίτο γκολ.

Βαθμολογία: -



Jurgen Klopp: Βρέθηκε απέναντι σε μια πολύ δυνατή και διαβασμένη Swansea. Πίσω στο σκορ από νωρίς, έχασε και τον καλύτερο παίχτη του προηγούμενου μήνα από τραυματισμό, όλα ξεκίνησαν στραβά. Ίσως, ίσως, να ήταν και από τα πιο σκληρά τεστ του Γερμανού στον πάγκο της ομάδας μας μέχρι τώρα. Και πήρε ΑΡΙΣΤΑ. Άλλη ομάδα στο δεύτερο ημίχρονο, έφερε προς τον άξονα τον Coutinho, κάτι που άλλαξε όλη τη ροή του αγώνα. Έδειξε χαρακτήρα που θα έλεγαν.. μερικοί, και πήρε ένα πολύ σημαντικό διπλό σε μια πάρα πολύ δύσκολη έδρα. Στα ερωτηματικά, η χρησιμοποίηση του Karius ενώ ο Mignolet ήταν σε πολύ καλή κατάσταση.

Βαθμολογία: 8/10
Share on Google Plus

About Teo H. Caulfield

Αρθρογραφούμε για τo "LiverpoolFans.gr" με στόχο την έγκυρη και έγκαιρη ενημέρωσή σας γύρω από την αγαπημένη μας ομάδα.