Μια από εκείνες τις μέρες, τις διαολεμένες...

Επιμέλεια: Τάσος Ζαννής.
12η αγων. Premier League

Η Λίβερπουλ έκανε τα πάντα στο St Mary's Stadium αλλά δεν έβαλε ποτέ γκολ στη Σαουθάμπτον, μένοντας έτσι στο 0-0 και υποχώρησε στη δεύτερη θέση της βαθμολογίας μετά και την νίκη της Τσέλσι.

Επόμενος αγώνας για τους κόκκινους, με τη Σάντερλαντ (Σάββατο 26/11, 17:00) στο Άνφιλντ.

Μόνο... γκολ δεν έβρεξε στο St Mary's το απόγευμα του Σαββάτου.

Ήταν μια από εκείνες τις μέρες για την ομάδα του Κλοπ. Μέρες που οι βαθμοί θα γλυστρήσουν από τα χέρια σου, μέρες που θα κάνεις τα πάντα αλλά η μπάλα δε θα σου κάνει το χατήρι.

Κάτι τέτοιο συνέβη και στη Λίβερπουλ, η οποία δημιούργησε πολλές ευκαιρίες κόντρα στη Σαουθάμπτον αλλά τις σπατάλησε όλες, μένοντας έτσι, μοιραία, στο 0-0, και ισοβαθμεί στους 27 βαθμούς με τη Σίτι στη δεύτερη θέση, καθώς η Τσέλσι, μετά τη νίκη της επί της Μίντλεσμπρο, ανέβηκε στην κορυφή με 28.

Το ματς

Οι κόκκινοι (παίζοντας με τις μαύρες εμφανίσεις) ξεκίνησαν το παιχνίδι με ενέργεια και διάθεση, προσπάθησαν να αποκτήσουν τον έλεγχο (πράγμα που το κατάφεραν) και έφτασαν αρκετές φορές στο πρώτο ημίχρονο στα καρέ του Φόρστερ, χωρίς όμως να πετύχουν κάποιο γκολ.

Η ομάδα του Κλοπ έφτασε μια ανάσα από το γκολ σε τρεις περιπτώσεις στο πρώτο μέρος.

Η μία ήταν στο 28', όπου μετά από ωραία ομαδική ενέργεια, ο Μανέ προσπάθησε να... πληγώσει την πρώην του ομάδα, αλλά ο Φόρστερ απέκρουσε εντυπωσιακά το κοντινό πλασέ του Σενεγαλέζου.


Στη δεύτερη περίπτωση, πρωταγωνιστής ήταν και πάλι ο Μανέ, ο οποίος βρέθηκε τετ-α-τετ με τον Φόρστερ αλλά ο Φαν Ντάικ ήρθε με απίστευτη ταχύτητα και πρόλαβε τον Σενεγαλέζο προτού σουτάρει, ενώ στην τρίτη και τελευταία καλή φάση της Λίβερπουλ στο πρώτο μέρος, το σουτ του Βαϊνάλντουμ πέρασε λίγο πάνω από την εστία του τερματοφύλακα των "Αγίων".


Στην επανάληψη, ο... μονόλογος της Λίβερπουλ συνεχίστηκε, και λίγο έλειψε να πάρει το προβάδισμα με τον Κουτίνιο στο 49', αλλά ο Βραζιλιάνος δεν μπόρεσε να τοποθετήσει κατάλληλα το σώμα του για να σουτάρει, με αποτέλεσμα η μπάλα να καταλήξει άουτ.

Η Σαουθάμπτον απείλησε δέκα λεπτά αργότερα, με την κεφαλιά του Όστιν να περνάει ελάχιστα δίπλα από την εστία του Κάριους. Ωστόσο, οι κόκκινοι δεν άφησαν καθόλου το πόδι από το γκάζι, και συνέχισαν να δημιουργούν τη μία φάση μετά την άλλη.


Προσπάθησε ο Τσαν (65'), προσπάθησε ο Φιρμίνο (δις, στο 66' και στο 83'), προσπάθησε κι ο Κλάιν (80'). Τζίφος. Η μπάλα δεν έμπαινε με τίποτα στα δίχτυα, με το 0-0 να μένει ως το τέλος. Η ευκαιρία, μάλιστα, του Φιρμίνο στο 66', ήταν από αυτές που... δεν χάνονται - ιδίως για το επίπεδο του Βραζιλιάνου.

Σχόλιο


Η Λίβερπουλ είχε τον απόλυτο έλεγχο του παιχνιδιού, ήταν καταιγιστική αλλά δεν μπόρεσε να μετουσιώσει τις ευκαιρίες σε γκολ για να πάρει τους πολυπόθητους τρεις βαθμούς. Έκανε τις φάσεις, έπαιξε με υπομονή, με επιμονή, με πλάνο αλλά απλά η μπάλα... δεν ήθελε να μπει.

Οι συνθέσεις

Σαουθάμπτον: Φόρστερ, Σέντρικ, Φαν Ντάικ, Ζοζέ Φόντε, Μπέρτραντ, Ντέιβις, Ρομέου, Χέιμπεργκ (Ριντ 78'), Μπουφάλ (Λονγκ 66'), Ρέντμοντ, Όστιν (Τζέι Ροντρίγκεθ 75')
Λίβερπουλ: Κάριους, Κλάιν, Ματίπ, Λόβρεν, Μίλνερ, Χέντερσον, Βαϊνάλντουμ, Τσαν (Στάριτζ 78'), Μανέ (Οριζί 91'), Κουτίνιο, Φιρμίνο





Share on Google Plus

About Τάσος Ζαννής

Αρθρογραφούμε για τo "LiverpoolFans.gr" με στόχο την έγκυρη και έγκαιρη ενημέρωσή σας γύρω από την αγαπημένη μας ομάδα.