Αγάπη μου γλυκιά, είμαστε στην Κορυφή!

Επιμέλεια: Τάσος Ζαννής.
11η αγων. Premier League

Η Λίβερπουλ... ξετύλιξε τα δώρα των Άρσεναλ και Σίτι, έπιασε από τον... λαιμό τη Γουότφορντ, τη διέλυσε με 6-1 στο Άνφιλντ, και απολαμβάνει πλέον τη μοναξιά στην κορυφή της Premier League, όντας στο +1 από την Τσέλσι.

Επόμενος αγώνας για τους κόκκινους, μετά τη διακοπή για τις υποχρεώσεις των εθνικών ομάδων, με την Σαουθάμπτον (Σάββατο 19/11, 17:00) στο St Mary's Stadium.


Σπουδαία νίκη, με ευρύ σκορ. Νίκη ψυχολογικής και βαθμολογικής σημασίας, το πολυβόλο στην επίθεση δεν σταματάει με τίποτα, λογικοί οι πανηγυρισμοί και οι selfies θα διαδέχονται η μία την άλλη για τον επόμενο καιρό. Ωστόσο, εγώ θα πανηγυρίσω, θα σφίξω τη γροθιά μου, θα φροντίσω να μείνω συγκρατημένα ήρεμος και αισιόδοξος, θα συνεχίσω να πιστεύω σε κάτι πιο μεγάλο, σε κάτι πιο σπουδαίο ΠΑΝΤΑ σεμνά και ταπεινά και, στο τέλος της ημέρας, θα υπενθυμίσω στον εαυτό μου πως το δύσκολο δεν είναι να φτάσεις στην κορυφή, αλλά να καταφέρεις να διατηρηθείς εκεί και να μην πέσεις.
Η Λίβερπουλ συνεχίζει την ξέφρενη πορεία της και δείχνει... στα καλύτερά της!

Η ομάδα του Κλοπ πέτυχε την πιο ευρεία νίκη της στη σεζόν, φιλοδωρόντας με... μισή ντουζίνα γκολ τη Γουότφορντ (με τη μοναδική παραφωνία να αποτελεί το γεγονός πως, για ακόμα ένα παιχνίδι, δεν μπόρεσε να κρατήσει ανέπαφη την εστία της), έπαιξε εκπληκτικό ποδόσφαιρο, και, εκμεταλλευόμενη τα δώρα της Άρσεναλ (1-1 με Τότεναμ) και της Σίτι (1-1 με Μίντλεσμπρο), πέρασε πλέον μόνη πρώτη στην κορυφή του πρωταθλήματος, κάτι που είχε να συμβεί από τις 6 Μαΐου του 2014! Ευχή ΟΛΩΝ μας, να παραμείνει εκεί!

Το ματς

Οι κόκκινοι ξεκίνησαν το παιχνίδι δυναμικά, πατώντας αρκετές φορές στην περιοχή της Γουότφορντ, ωστόσο η αμυντική λειτουργία των φιλοξενούμενων τα πήγαινε καλά στα πρώτα είκοσι λεπτά και καθάριζε τον όποιο κίνδυνο υπήρχε.


Όλα αυτά όμως, μέχρι το 27', όταν και η Λίβερπουλ βρήκε τον τρόπο να διασπάσει την αντίπαλη άμυνα και να ανοίξει το σκορ. Ο Κουτίνιο εκτέλεσε γρήγορα το κόρνερ στον Λαλάνα, αυτός του εδώσε ξανά την μπάλα, ο Βραζιλιάνος έκανε τη γλυκιά σέντρα και ο Μανέ με κεφαλιά έκανε το 1-0!

Αυτό ήταν. Από εκεί και μετά η Λίβερπουλ ήταν ασταμάτητη. Μετά το πρώτο γκολ και μέχρι την λήξη του πρώτου μέρους, οι κόκκινοι συνέχιζαν ακάθεκτοι την ξέφρενη πορεία τους στην περιοχή της Γουότφορντ, και δεν άργησαν να σκοράρουν ξανά.


Οι κόκκινοι πήραν την μπάλα από την περιοχή τους, ξεδίπλωσαν υπέροχα το παιχνίδι προς την περιοχή της Γουότφορντ, ο Μανέ βρήκε ωραία με τακουνάκι τον Λαλάνα, αυτός με τη σειρά του τον Φιρμίνο με την μπάλα να καταλήγει στον Κουτίνιο, ο οποίος έφερε την μπάλα στο δεξί και με δυνατό ευθύβολο σουτ δεν άφησε κανένα περιθώριο στον Γκόμεζ, κάνοντας το 2-0 στο 30'!

Οι φιλοξενούμενοι έδειχναν να μην μπορούν να ακολουθήσουν τον φρενήρη ρυθμό που είχε η Λίβερπουλ στην επίθεση και σαν να μην έφτανε αυτό, τραυματίστηκε και ο Γκόμεζ, και στη θέση του πέρασε ο Παντιλίμον λίγο αργότερα.


Οι κόκκινοι ωστόσο, δεν άφησαν ούτε στιγμή το πόδι από το γκάζι στο πρώτο ημίχρονο, και σκόραραν για τρίτη φορά στο 43', όταν, μετά από ωραία σέντρα του Λαλάνα από τα δεξιά, ο Τσαν έπιασε μόνος του την κεφαλιά και ανέβασε τον δείκτη του σκορ στο 3-0, καθαρίζοντας μια και καλή την υπόθεση-νίκη από το πρώτο κιόλας μέρος!


Η... ποδοσφαιρική πανδαισία της Λίβερπουλ, συνεχίστηκε και στην επανάληψη, όπου οι παίκτες του Κλοπ δεν σταματούσαν να παράγουν φάσεις και έβαλαν άλλα τρία γκολ! Μετά από εκτέλεση φάουλ του Κουτίνιο, η μπάλα κατέληξε στον Λαλάνα ο οποίος βρήκε ωραία από τα αριστερά τον Φιρμίνο και ο Βραζιλιάνος από κοντά έκανε το 4-0 στο 57'!


Η ομάδα του Κλοπ έκανε πραγματικά ό,τι ήθελε στον αγωνιστικό χώρο. Το... πάρτι συνεχίστηκε όταν ο Χέντερσον έκλεψε την μπάλα στη μεσαία γραμμή, έβγαλε πάσα για τον Φιρμίνο, αυτός την κράτησε και την κατάλληλη στιγμή βρήκε τον Μανέ ο οποίος έσπρωξε την μπάλα για το 5-0 στο 60'!

Το μοναδικό που κατάφερε η Γουότφορντ - η οποία είχε βρει χώρους και πίεζε τους γηπεδούχους - ήταν να μειώσει στο 75' με τον Γιάνμαατ να βρίσκει χώρο και να πλασάρει τον Κάριους για το 5-1.


Λίγο πριν τη λήξη όμως - και ενώ ο Στάριτζ που είχε περάσει στη θέση του Λαλάνα, σημάδεψε με υπέροχο αριστερό το δοκάρι στο 78' - μετά από πανέμορφη εναλλαγή της μπάλας από τους παίκτες της Λίβερπουλ, ο Παντιλίμον απέκρουσε το σουτ του Στάριτζ και ο Βαϊνάλντουμ πήρε το ριμπάουντ για να διαμορφώσει το τελικό 6-1, πετυχαίνοντας παράλληλα και το πρώτο του γκολ με τη φανέλα της Λίβερπουλ!

Σχόλιο


Υπέροχη, μαγική, διαστημική μπάλα από τη Λίβερπουλ. Δεν άφησε κανένα απολύτως περιθώριο στη Γουότφορντ να αντιδράσει, καθάρισε το παιχνίδι από το πρώτο κιόλας μέρος, δημιουργούσε φάσεις με τρομερή ευκολία και φάνηκε, για ακόμη μια φορά, πως το καλό κλίμα που επικρατεί στο Μέλγουντ, βγαίνει προς τα έξω, και κυρίως, βγαίνει στο γήπεδο!

Οι συνθέσεις

Λίβερπουλ: Κάριους, Κλάιν, Λούκας, Ματίπ, Μίλνερ, Τσαν, Χέντερσον, Λαλάνα (Στάριτζ 71'), Μανέ (Βαϊνάλντουμ 63'), Φιρμίνο, Κουτίνιο (Εγιάρια 87')
Γουότφορντ: Γκόμεζ (Παντιλίμον 33'), Γιάνμαατ, Καμπούλ, Καμπρέρα, Χολέμπας, Αμραμπάτ, Μπεχράιμι (Γουότσον 61'), Καπού, Περέιρα (Σούνιγα 86'), Ιγκάλο, Ντίνεϊ

















Μια φωτογραφία που δημοσίευσε ο χρήστης Simon Mignolet (@22mignolet22) στις

Μια φωτογραφία που δημοσίευσε ο χρήστης Loris Karius (@lorisk21) στις

Μια φωτογραφία που δημοσίευσε ο χρήστης Emre Can (@ec2323) στις

Μια φωτογραφία που δημοσίευσε ο χρήστης Roberto Firmino (@roberto_firmino) στις

Μια φωτογραφία που δημοσίευσε ο χρήστης Philippe Coutinho (@phil.coutinho) στις

Μια φωτογραφία που δημοσίευσε ο χρήστης Trent Alexander Arnold (@trentarnold98) στις

Μια φωτογραφία που δημοσίευσε ο χρήστης Roberto Firmino (@roberto_firmino) στις

Μια φωτογραφία που δημοσίευσε ο χρήστης Ovie Ejaria (@o.ejaria) στις

Μια φωτογραφία που δημοσίευσε ο χρήστης Alberto Moreno (@amplfc18) στις

Μια φωτογραφία που δημοσίευσε ο χρήστης Dejan Lovren (@dejanlovren06) στις
Ένα βίντεο που δημοσίευσε ο χρήστης BBC SPORT (@bbcsport) στις
Share on Google Plus

About Τάσος Ζαννής

Αρθρογραφούμε για τo "LiverpoolFans.gr" με στόχο την έγκυρη και έγκαιρη ενημέρωσή σας γύρω από την αγαπημένη μας ομάδα.