Jurgen Klopp: "Είμαι πραγματικά χαρούμενος, αλλά μπορούμε ακόμα να βελτιωθούμε."


O Jurgen Klopp ανακήρυξε τον εαυτό του ‘πραγματικά χαρούμενο’ με την κυρίαρχη νίκη της Liverpool με 6-1 έναντι της Watford στο Anfield, αλλά το αφεντικό πιστεύει πως υπάρχουν ακόμα σημεία στα οποία μπορεί η ομάδα να βελτιωθεί.
Μια σπινθηροβόλος επιθετική εμφάνιση, που οδήγησε στα γκολ των Mane, Coutinho, Can, Firmino, και Wijnaldum, και έφερε τους Κόκκινους στην κορυφή του βαθμολογικού πίνακα της Premier League.
O Klopp ρωτήθηκε σχετικά με την εικόνα της ομάδας του, και αν το να βρίσκονται στην κορυφή θα τους επηρεάσει. Παρακάτω μπορείτε να διαβάσετε όσα δήλωσε στην συνέντευξη τύπου μετά το τέλος του αγώνα.
Σχετικά με το επίπεδο της απόδοσης…
Είμαι πραγματικά πολύ χαρούμενος. Ήταν μια καλή απόδοση εναντίον ενός δύσκολου αντιπάλου. Στα τελευταία παιχνίδια είχαν 3 clean sheets, και δεν ήταν κατά τύχη. Ξέραμε την πρόκληση, και προσπαθήσαμε να κάνουμε τα σωστά πράγματα στην προπόνηση και να προετοιμάσουμε την ομάδα για τον αγώνα. Προφανώς δούλεψε, μαζί με την αυτοπεποίθηση που έχουμε, και τις ικανότητες και τον χαρακτήρα των παικτών. Επομένως, δούλεψε σήμερα. Το παράξενο σε αυτό το παιχνίδι ήταν πως είχαμε την μεγαλύτερη ευκαιρία πριν ξεκινήσουμε να σκοράρουμε. Αλλά επιμείναμε, και κάναμε τα σωστά πράγματα. Ήμασταν πραγματικά συγκεντρωμένοι στο πρώτο ημίχρονο – ήταν πολύ καλό. Στο δεύτερο ημίχρονο.. το διάλειμμα ήταν καλύτερο για τον αντίπαλο απ’ ό,τι για εμάς. Πρέπει να παραμείνεις συγκεντρωμένος, ήμασταν συγκεντρωμένοι και σκοράραμε άλλες 2 φορές. Αυτό είναι οκ. Αλλά σπαταλήσαμε λίγη παραπάνω ενέργεια με μπαλιές που τους δώσαμε πολύ εύκολα. Έπειτα, έπρεπε να αμυνθούμε πολύ ζωηρά με πολύ τρέξιμο, το οποίο δεν είναι απαραίτητο όταν είσαι αρκετά υπομονετικός. Αλλά είμαστε ακόμα στην αρχή της ανάπτυξής μας, και υπάρχουν πολλά πράγματα που μπορούμε να βελτιώσουμε. Η Watford άξιζε το γκολ, γιατί δημιούργησε αρκετές ευκαιρίες, και ο Loris ήταν αρκετά απασχολημένος, το οποίο σε ένα παιχνίδι που κερδίζεις 6-1 δεν είναι αρκετά πιθανό. Άρα, αρκετά πράγματα μπορούν να βελτιωθούν, αλλά επίσης αρκετά πράγματα απέδωσαν πολύ καλά σήμερα. Ήταν μια καλή απόδοση στο χορτάρι και στις εξέδρες, οπότε ήταν ένα ιδιαίτερα ευχάριστο απόγευμα.
Σχετικά με την πίεση της πρωτιάς…
Αν κάποιος πιστεύει πως το να προηγείσαι με 1 βαθμό μετά από 11 αγωνιστικές είναι ένα σπουδαίο σημάδι για το υπόλοιπο της σεζόν, τότε δε μπορώ να βοηθήσω αυτό το άτομο. Συγγνώμη! Παραμένουμε χαλαροί, τίποτα δε συνέβη. Είναι η καλύτερη θέση που μπορώ να φανταστώ, αλλά τίποτα δε συνέβη πραγματικά. Δεν είπαμε μια λέξη πριν τον αγώνα – ξέραμε ήδη ότι η Arsenal ήρθε ισόπαλη με την Tottenham – αλλά δεν είπαμε κουβέντα σχετικά με την πιθανότητα να είμαστε πρώτοι στον πίνακα. Το μόνο πράγμα που μπορείς να κάνεις είναι να δουλεύεις και να παραμείνεις συγκεντρωμένος, επειδή πολλά πράγματα μπορούν να συμβούν τις επόμενες βδομάδες ή τους επόμενους μήνες. Το πόσο θετικά θα είναι εξαρτάται από εμάς.
Σχετικά με την πίεση που έχει η ομάδα του ως πρωτοπόρος…
Δεν υφίσταται τέτοια πίεση μετά από 11 αγωνιστικές – απολύτως καμία πίεση. Είδαμε την Chelsea να παίζει χθες, αρκετά εντυπωσιακή. Είδαμε τη City με την Barcelona, αρκετά εντυπωσιακή. Τη Man United, που δε μπορείς ποτέ να τη ξεγράψεις. Tottenham, μια καλή ομάδα... υπάρχουν πολλές καλές ομάδες, και μπορείς να παίξεις μια πραγματικά καλή σεζόν, αλλά αν είναι καλύτεροι – που είναι πιθανό, επειδή δεν είναι πραγματικά κακοί – τότε μπορεί να τερματίσεις 5ος ή 6ος και κανείς δεν θα είναι χαρούμενος. Επομένως, παραμένουμε χαλαροί, αντιμετωπίζουμε τα πράγματα ως έχουν, παίζουμε το καλύτερό μας ποδόσφαιρο, και κερδίζουμε τους αγώνες – αυτά είναι τα μόνα πράγματα που μπορούμε να κάνουμε. Όταν ήρθα εδώ, ζήτησα χρόνο, υπομονή, πίστη. Τώρα, μετά από 11 αγωνιστικές, όλοι ζητάνε εγγυήσεις, αλλά δεν είναι εκεί. Δεν υπάρχουν εγγυήσεις. Το μόνο που έχουμε είναι μια αρκετά καλή ομάδα, οπότε ας προσπαθήσουμε να την αξιοποιήσουμε.
Σχετικά με το ότι η Liverpool έχει 13 διαφορετικούς σκόρερ σε 14 αγώνες αυτή τη σεζόν και δείχνει ότι είναι ομάδα…
Δείχνει κυρίως πως όλοι γνωρίζουν πού είναι το γκολ, και προσπαθούν να σκοράρουν και να κάνουν όλα όσα πρέπει. Είναι ωραίο να το βλέπεις. Έπαιξαν έναν καλό αγώνα σήμερα, και είχαμε καλούς παίκτες στον πάγκο, που είναι πραγματικά σε φόρμα. Ο Daniel μπήκε στον αγωνιστικό χώρο και είχε εξαιρετικές στιγμές στα 20 του λεπτά, ο Divock είναι σε καλό δρόμο, ο Moreno τα πήγε πολύ καλά, ο Gini ήταν πολύ κοντά. Οι κεντρικοί αμυντικοί – ο Dejan είναι άρρωστος, οπότε ήταν πραγματικά μάχη σώμα με σώμα μεταξύ Ragnar και Lucas, και τα νεαρά αγόρια στον πάγκο είναι σε πολύ καλή περίοδο. Επομένως, αυτή είναι η μόνη πιθανότητα, ο μόνος τρόπος που πραγματικά δουλεύει. Η μόνη πίεση που επιτρέπεται, είναι αυτή που δημιουργούμε εμείς στους εαυτούς μας, με την απόδοσή μας στην προπόνηση, και που μας χρησιμεύει έπειτα στο χορτάρι. Μέχρι στιγμής, έχει δουλέψει αρκετά καλά, αλλά αυτό πέρασε ήδη.
Σχετικά με το αν πιστεύει πως η ομάδα του μπορεί να παίξει ακόμα καλύτερα…
Πρέπει. Ξέρω πώς ακούγεται, δεν εννοώ πως πρέπει να σκοράρουμε περισσότερο, ή κάτι τέτοιο. Είμαι πραγματικά χαρούμενος που δεν βάλαμε περισσότερα γκολ, γιατί τι θα σήμαινε αυτό; Θα μπορούμε να είχαμε σκοράρει περισσότερο. Αλλά διαφορετικές στιγμές – είδατε όταν χάσαμε λίγο τη συγκέντρωσή μας, αυτό είναι φυσικό με τέτοιου είδους αποτελέσματα. Το να κρατάς τη μπάλα είναι η καλύτερη άμυνα, δώσαμε τη μπάλα κάπως εύκολα, και μετά έπρεπε να τρέξουμε αρκετά για να τη φέρουμε πίσω. Υπήρχε μια κατάσταση με 3 μέσους γύρω από την μεγάλη περιοχή, οι οποίο έχασαν τη μπάλα, και χρειαστήκαμε 3 λεπτά για να την ξαναπάρουμε. Αυτό είναι χάσιμο ενέργειας, αλλά δεν το έχεις αρκετά συχνά όταν προηγείσαι με 5-0, οπότε πώς μπορείς να είσαι προετοιμασμένος για κάτι τέτοιο; Θα μπορούσαμε να τα είχαμε πάει καλύτερα σε τέτοιες στιγμές, αλλά φυσικά δεν υπάρχουν πολλά πράγματα να κριτικάρω. Καλά, όλα καλά.
Σχετικά με την απόδοση του Loris Karius
Καλή. Ξέρω πως όλοι περιμένουν τελειότητα από την πρώτη μέρα που έρχεται κάποιος νέος παίκτης στην ομάδα. Μπορεί να βελτιωθεί αρκετά, αλλά έχει όλα όσα χρειαζόμαστε σε έναν τερματοφύλακα. Αλλά φυσικά το να είσαι στην Liverpool είναι αρκετά εντυπωσιακό, το να παίζεις σε αυτό το γήπεδο είναι αρκετά εντυπωσιακό. Όλοι περιμένουμε πως 22χρονα, 23χρονα, 24χρονα παιδιά είναι έτοιμα για όλα σε αυτόν τον κόσμο. Ξέρω πως μπορεί να βελτιωθεί, αλλά είναι ήδη σε καλό δρόμο. Μαζί με τον Simon, έχουμε ένα πραγματικά θαυμάσιο δίδυμο τερματοφυλάκων. Πιέζουν αρκετά, και θα τους βοηθήσει και τους δυο, σίγουρα.
Επιμέλεια: Μαρία Αλεξανδροπούλου
Πηγή: Liverpoolfc.com
Share on Google Plus

About Maria Alexandropoulou

Αρθρογραφούμε για τo "LiverpoolFans.gr" με στόχο την έγκυρη και έγκαιρη ενημέρωσή σας γύρω από την αγαπημένη μας ομάδα.