Ian Rush: "Δύσκολο να σταματήσεις την επιθετική γραμμή της Liverpool".


O Ian Rush πιστεύει πως η μπροστινή γραμμή της Liverpool μπορεί να προκαλέσει εφιάλτες στους αντίπαλους αμυντικούς.
O Jurgen Klopp έχει συχνά τοποθετήσει τον Roberto Firmino στην θέση του «ψευτο - 9ριου» αυτή τη σεζόν, αφήνοντας τους Κόκκινους χωρίς έναν παραδοσιακό σέντερ φορ.
Αλλά η συνήθεια του Βραζιλιάνου να παίρνει και άλλες θέσεις, έχει αφήσει χώρο για τον Adam Lallana, τον Philippe Coutinho και τον Sadio Mane να χωρέσουν – πράγμα που έχουν κάνει με καταπληκτικά αποτελέσματα ως τώρα.
Ο Rush δηλώνει εντυπωσιασμένος από τον ‘ποδοσφαιρικό εγκέφαλο’ που έχουν επιδείξει οι επιθετικοί της Liverpool, και δείχνει συμπόνια προς αυτούς που δουλειά τους είναι να τους ‘κρατήσουν ήσυχους’.
«Αν είσαι αντίπαλος και προσπαθείς να αμυνθείς με αυτούς τους παίκτες, πιστεύω πως είναι δύσκολο», είπε σε συνέντευξή του.
«Έχουν ποδοσφαιρικό εγκέφαλο – Firmino, Coutinho, Sturridge – όταν κάποιος είναι στη θέση τους, κοιτάζουν για κενό σε άλλη θέση.
«Πιστεύω πως αυτό πρέπει να κάνει η Liverpool τώρα. Δε μπορείς να πεις ‘Αυτός είναι ο βασικός στράικερ’.
«Έχουν απίστευτα πολύ ταλέντο, και τα πηγαίνουν τόσο καλά τώρα επειδή δουλεύουν σαν ομάδα. 
«Αν είσαι αντίπαλος, πρέπει να είναι πολύ, πολύ δύσκολο να κρίνεις το ποιον έχεις να αντιμετωπίσεις.»
Η Liverpool έχει μέσο όρο 2,6 γκολ ανά παιχνίδι σε όλες τις διοργανώσεις τη φετινή χρονιά, με 12 διαφορετικούς παίκτες να βρίσκουν τους εαυτούς τους στον πίνακα των σκόρερ.
O Rush λέει πως τα γκολ συχνά μοιράζονταν μεταξύ των παικτών, όταν έπαιζε αυτός, και είναι πολύ χαρούμενος που βλέπει πως η τωρινή ομάδα κάνει το ίδιο.
«Αν κερδίζεις τα παιχνίδια, αλλά μόνο οι στράικερς είναι αυτοί που σκοράρουν, τότε ο αντίπαλος ξέρει τι πρέπει να κάνει», πρόσθεσε.
«Όταν έπαιζα εγώ, είχαμε τον Phil Neal με 10 γκολ/σεζόν, τον Alan Kennedy με 5, και τον Mark Lawrenson με άλλα 5.
«Όταν έχεις αμυντικούς που το κάνουν αυτό, τότε όλα γίνονται ένα ωραίο σύνολο.»
Το momentum των Κόκκινων διακόπηκε νωρίς στη σεζόν, καθώς στο 2ο παιχνίδι ηττήθηκαν από την Burnley με 2-0, παρότι είχαν το 80% της κατοχής.
Αλλά ο μεγαλύτερος σκόρερ όλων των εποχών για την ομάδα πιστεύει πως έμαθαν γρήγορα το μάθημά τους από εκείνο το απόγευμα, όπως αποδεικνύεται από τα αποτελέσματα στις υπόλοιπες αναμετρήσεις τους.
«Εύχομαι η Burnley να ήταν μια ευλογία μεταμφιεσμένη. Ξέρουμε τι πρέπει να κάνουμε, πρέπει να είμαστε περισσότερο άμεσοι στις αντιδράσεις μας», πρόσθεσε.
«Νικήσαμε την Swansea, ένα παιχνίδι στο οποίο παλιότερα είτε θα χάναμε είτε θα φέρναμε ισοπαλία. Το παιχνίδι με την West Brom θα μπορούσε επίσης ίσως να χαθεί, ή να έρθει ισοπαλία.
«Κερδίζουμε τώρα, και είμαστε εκεί ψηλά. Πιστεύω πως αυτό γεννά αυτοπεποίθηση, και δε νομίζω πως υπάρχουν πολλά ομάδες αυτή τη στιγμή που θα θέλουν να παίξουν εναντίον της Liverpool
Επιμέλεια: Μαρία Αλεξανδροπούλου
Πηγή: Liverpoolfc.com
Share on Google Plus

About Maria Alexandropoulou

Αρθρογραφούμε για τo "LiverpoolFans.gr" με στόχο την έγκυρη και έγκαιρη ενημέρωσή σας γύρω από την αγαπημένη μας ομάδα.