Liverpool 6 - 1 Watford - Βαθμολογίες παιχτών: Και οι 15 ήταν υπέροχοι! ΜΟΝΟΙ ΚΟΡΥΦΗ!

Επιμέλεια: Θοδωρής Σπανός


Πόσον καιρό περιμέναμε αυτή τη μέρα κύριοι; Aπό το Μάιο του 2014, ΜΟΝΟΙ ΠΡΩΤΟΙ στην κορυφή! Εύκολο απόγευμα κόντρα στη Watford, το παιχνίδι καθάρισε από το 30', και η ομάδα μας δεν έδειξε να απειλείται σε κανένα σημείο του αγώνα, πραγματοποιώντας ίσως την καλύτερη φετινή της εμφάνιση. Ας απολαύσουμε την πρωτιά και ας περάσουμε στις βαθμολογίες!

Loris Karius: Η καλύτερή του εμφάνιση με τα χρώματα της ομάδας μας. Εξαιρετικές τοποθετήσεις, πολύ καλές επεμβάσεις, και -επιτέλους- έπεισε με την μπάλα στα πόδια. Δε φέρει μερίδιο ευθύνης στο γκολ, ωστόσο γι'άλλη μια φορά δεν κράτησε το clean sheet.

Βαθμολογία: 8/10

Nathaniel Clyne: Σε έναν αγώνα που αμυντικά δε χρειάστηκε να επέμβει καθόλου, έδειξε πραγματικά ανεβασμένος στο επιθετικό κομμάτι του παιχνιδιού του. Με ωραίες πλαγιοκοπήσεις και συνεργασίες στη δεξιά μεριά του γηπέδου, ήταν πηγή προβλημάτων καθ'όλη τη διάρκεια του αγώνα για την άμυνα της Watford.

Βαθμολογία: 8.5/10

Joel Matip: Μεστό παιχνίδι, εξαιρετικός με την μπάλα στα πόδια, ήταν εκεί όποτε χρειάστηκε. Την παράσταση έκλεψαν ωστόσο τα παιδιά μπροστά, οπότε δύσκολα θα πάρει τα εύσημα που του αναλογούν.

Βαθμολογία: 8/10

Lucas Leiva: Είχε την ευκαιρία να σκοράρει μετά από 184 αγώνες, ωστόσο δεν τα κατάφερε από πλεονεκτικότατη θέση. Δεν αντιμετώπισε κανένα πρόβλημα, και έδειξε ότι παραμένει ένας πολύ χρήσιμος παίχτης για την ομάδα μας.

Βαθμολογία: 8/10



James Milner: Τα έχουμε πει για τον James Milner ξανά και ξανά, ας μη γινόμαστε κουραστικοί. Άλλο ένα πολύ καλό παιχνίδι για το αριστερό μπακ της ομάδας μας, άρτιος αμυντικά, πολύ καλός και επιθετικά, όπως και ο Clyne, δημιούργησε πολλά προβλήματα στη Watford από την αριστερή πλευρά.

Βαθμολογία: 8.5/10

Jordan Henderson: Μαέστρος στο κέντρο του γηπέδου, ο άνθρωπος που θα πάρει την πρώτη μπαλιά, ακόμα και από τον Karius, θα κατεβάσει την μπάλα, θα οργανώσει, θα δημιουργήσει. Οι επικριτές του πλέον, είναι μετρημένοι στα δάχτυλα μετά τις φετινές του εμφανίσεις.

Βαθμολογία: 9/10



Emre Can: Για να είμαστε ειλικρινείς, είχε φάει πολύ κράξιμο, ίσως και περισσότερο απ'ότι άξιζε. Σήμερα δεν ήταν μια από αυτές τις μέρες. Σκόραρε για δεύτερο συνεχόμενο παιχνίδι, απέφυγε τις λανθασμένες μεταβιβάσεις, συνδυάστηκε σωστά με τον Henderson και βοήθησε στην επιθετική ανάπτυξη της Liverpool. Πολύ καλός και στον αμυντικό τομέα όπου είχε εξαιρετικές τοποθετήσεις.

Βαθμολογία: 9/10

Adam Lallana: Ο συνδετικός κρίκος μεταξύ άμυνας και επίθεσης. Αστείρευτη ενέργεια, δημιουργεί χώρους, αλλά και ευκαιρίες. Δύο ασσίστ για έναν παίχτη που είχε αμφισβητηθεί -όπως και πολλοί άλλοι του υπάρχοντος ρόστερ- και φέτος αποδυκνείεται από τους παίχτες-κλειδιά για την ξέφρενη μέχρι στιγμής, πορεία της ομάδας μας.

Βαθμολογία: 9/10



Sadio Mane: Συνεχίζει και σκοράρει, συνεχίζει και δημιουργεί τεράστια προβλήματα στα άκρα, πολύ ωραίες συνεργασίες με Firmino και Lallana, τι άλλο να ζητήσεις από ένα εξτρέμ; Πανέμορφο γκολ, με το οποίο έβαλε μπροστά την ομάδα μας, και άνοιξε το δρόμο για την ευρεία νίκη της. Αντικαταστάθηκε και πήρε το standing ovation από την εξέδρα.

Βαθμολογία: 9/10



Philippe Coutinho: Ο μικρός μας μάγος συνεχίζει να κάνει τα μαγικά του, με world class εμφανίσεις. Όπως έχουμε γράψει και στις προηγούμενες βαθμολογίες, του έλειπε η συνέπεια τα προηγούμενα χρόνια, την οποία φέτος έχει αποκτήσει. Ένα γκολ και μία ασσίστ, και πολλές άλλες τρομακτικές δημιουργίες.

Βαθμολογία: 9.5/10 (ΜΟΤΜ)



Roberto Firmino: Δύο ασσίστ και ένα γκολ για τον πιο παραγωγικό παίχτη της επιθετικής μας τριάδας σήμερα. Έχει προσαρμοστεί πλήρως στο σύστημα του Klopp, δε χωράει καμία αμφιβολία σε αυτό. Οι κινήσεις του στον κενό χώρο, σε συνδυασμό με αυτές του Lallana, πρέπει να διδάσκονται σε σεμινάρια. Πάντα βλέπει το γήπεδο και παίρνει τη σωστή απόφαση.

Βαθμολογία: 9.5/10



Georginio Wijnaldum (στη θέση του Sadio Mane στο 63'): Έσπασε το ρόδι ο Wijandum, πετυχαίνοντας το πρώτο γκολ του με τη φανέλα της ομάδας μας. Δεν έχουμε πολλά να πούμε, καθώς όταν πέρασε στο ματς, ο δείκτης του σκορ έδειχνε ήδη 5-0.

Βαθμολογία: 8/10

Daniel Sturridge (στη θέση του Adam Lallana στο 71'): Άτυχος ο Daniel Sturridge, έχοντας δύο δοκάρια σε τρομερά σουτ. Δεν είναι ίδιος τύπος παίχτη με τον Firmino, και αυτό του στερεί τη δεδομένη στιγμή τη θέση βασικό. Έδειξε όμως πως θα είναι μια εξαιρετική επιλογή σε περίπτωση που η ομάδα μας χρειαστεί κάτι διαφορετικό.

Βαθμολογία: 8/10

Οvie Ejaria (στη θέση του Philippe Coutinho στο 86'): Πρώτη συμμετοχή του νεαρού μέσου στην Premier League, με τακουνάκι στη φάση του γκολ του Wijnaldum έδειξε ότι έχει τα απαιτούμενα κότσια για να αγωνιστεί στο καλύτερο πρωτάθλημα του κόσμου. 

Βαθμολογία: -/10




Jurgen Klopp: Στο Vicarage road, πέρσι, κόντρα στη Watford, δέχτηκε το πρώτο χαστούκι του -και ίσως το δυνατότερο. Ήττα με 3-0, η πιο βαριά του ως προπονητής της Liverpool, Του έδειξε ότι εδώ είναι Premier League, όλα τα παιχνίδια πρέπει να τα αντιμετωπίζεις ίσα. Περίπου ένα χρόνο μετά, εντός έδρας βέβαια, δείχνει ότι μπορεί να οδηγήσει την ομάδα μας σε αυτό που όλοι ονειρευόμαστε. Ονειρική εμφάνιση, εύκολη νίκη, άψογος τακτικά, σωστή νοοτροπία. Νοοτροπία πρωταθλητή. Μόνοι πρώτη, κορυφή, κύριοι.

Βαθμολογία: 10/10

Share on Google Plus

About Teo H. Caulfield

Αρθρογραφούμε για τo "LiverpoolFans.gr" με στόχο την έγκυρη και έγκαιρη ενημέρωσή σας γύρω από την αγαπημένη μας ομάδα.