Marko Grujic: "Αποθηκεύω στο μυαλό μου όσα βλέπω στο Melwood"


Ο Marko Grujic, αποφασισμένος να μάθει και να βελτιωθεί, νιώθει πως έχει βρει το τέλειο σπίτι στο Melwood.
Ο 20χρονος μέσος, που συμφώνησε με την Liverpool τον Ιανουάριο, και ήρθε τον Ιούλιο, έχει τώρα 4 μήνες που προπονείται στο West Derby.
Γύρω του, υπάρχουν παίκτες σε πιο προχωρημένα στάδια της καριέρας του από τον ίδιο, άνθρωποι που έχουν επιτυχημένα διασχίσει το μονοπάτι που ο Σέρβος ετοιμάζεται να ακολουθήσει.
Παραδείγματα προς μίμηση, για τον ίδιο.
Και είναι εκεί όπου ο Grujic αποθηκεύει όλες τις χρήσιμες πληροφορίες που παρατηρεί, καθώς δουλεύει δίπλα σε καταξιωμένους διεθνείς αστέρες.
«Οι παίκτες είναι φανταστικοί. Δουλεύω με κάποιους εκπληκτικούς παίκτες,» δήλωσε.
«Έχουμε τόσο καλή ομάδα και καλούς παίκτες. Έχουμε παίξει εξαίσια ως τώρα στη σεζόν. Η θέση μας δείχνει πόσο δυνατοί είμαστε.
«Φυσικά, προσπαθώ να βλέπω και να μαθαίνω πώς δουλεύουν οι άλλοι μέσοι μας – ο Adam, o Jordan, o Gini και όλοι οι υπόλοιποι είναι πολύ καλοί στις αμυντικές τους λειτουργίες.
«Αυτό προσπαθώ να μάθω και να αποθηκεύσω στο μυαλό μου, ώστε να το χρησιμοποιήσω. Αυτό είναι το σημαντικό για τους νεαρούς παίκτες, να προσπαθούν να μάθουν από τα μεγαλύτερα παιδιά.»
Αφότου υπέγραψε με την Liverpool την πρώτη βδομάδα της χρονιάς, ο Grujic επέστρεψε στον Ερυθρό Αστέρα Βελιγραδίου ως δανεικός, ώστε να βοηθήσει την ομάδα να κατακτήσει τον τίτλο στη χώρα της.
Όπως όλοι οι νέοι παίκτες από ξένα πρωταθλήματα, το Νο. 16 χρειάστηκε χρόνο να προσαρμοστεί στο αγγλικό ποδόσφαιρο – και σημειώνει πως ο τρόπος παιχνιδιού εδώ είναι πολύ διαφορετικός.
Αλλά μια ματιά στα αποδυτήρια είναι αρκετή για να τον βοηθήσει να ξεπεράσει αυτό το εμπόδιο, με τους Coutinho και Firmino να είναι αυθεντίες στη μετάβαση.
«Γνωρίζω τον Phil από όταν έπαιζε στην Inter, και από τότε είχε δείξει τρελή τεχνική,» είπε ο Grujic.
«Αλλά ήταν πολύ δύσκολο γι’ αυτόν όταν πρωτοήρθε να προσαρμοστεί στο γρήγορο και πιο τεχνικό ποδόσφαιρο. Ο Roberto το ίδιο – είχε μικρά προβλήματα προσαρμογής όταν ήρθε, επίσης.
«Αλλά δείτε τώρα πώς παίζουν, σκοράρουν πολύ, και είναι ήρωες για τους οπαδούς μας. Αυτό θα προσπαθήσω κι εγώ να κάνω
Με τόσο έντονο ανταγωνισμό για μια θέση στην πρώτη ομάδα, ο Grujic έχει μόνο 4 εμφανίσεις ως τώρα.
Όμως, η πολύ καλή του πρώτη εμφάνιση με την Derby County για το EFL Cup, του έδωσε τη δυνατότητα για μια θέση στην αρχική 11αδα, όταν η Tottenham επισκέφτηκε το Anfield στον επόμενο γύρο του Κυπέλλου.

Με την U23 έχει κερδίσει περισσότερα λεπτά συμμετοχής, και ήταν στην ομάδα κατά την ισοπαλία με 1-1 με την Porto στο Premier League International Cup, την Τετάρτη.
«Αν είμαι στον πάγκο για ένα παιχνίδι πρωταθλήματος, ο προπονητής βλέπει πως ίσως χρειάζομαι 90 λεπτά, και με ρωτάει αν θέλω να παίξω για την U23,» εξηγεί ο Grujic.
«Φυσικά, είμαι πάντα έτοιμος για τα παιχνίδια. Δεν με νοιάζει αν είναι με την πρώτη ομάδα, ή με την U23 – ξέρω πως χρειάζομαι περισσότερα λεπτά για να παίξω εναντίον άλλων παικτών και να δω που βρίσκομαι. Είναι πολύ σημαντικό για μένα να παίζω στα παιχνίδια.
«Είμαι πάντα ικανοποιημένος όταν παίζω με αυτά τα παιδιά – έχουν πολλούς καλούς παίκτες. Ήταν καλά που πήρα 90 λεπτά, επειδή κάθε προπόνηση είναι σημαντική, αλλά το παιχνίδι είναι παιχνίδι.»
Επιμέλεια: Μαρία Αλεξανδροπούλου
Πηγή: liverpoolfc.com
Share on Google Plus

About Maria Alexandropoulou

Αρθρογραφούμε για τo "LiverpoolFans.gr" με στόχο την έγκυρη και έγκαιρη ενημέρωσή σας γύρω από την αγαπημένη μας ομάδα.