Ο Michael Edwards ανέλαβε σήμερα τη θέση του εκτελεστικού διευθυντή της Liverpool FC

Ο 37χρονος ανέλαβε τη νέα αυτή θέση, που αποτελεί μέρος του μετασχηματισμού των ποδοσφαιρικών εργασιών. Ο Edwards θα ηγείται της γενικής ποδοσφαιρικής ανάπτυξης της ομάδας, συμπεριλαμβανομένης της ταυτοποίησης των παικτών, τις αποκτήσεις, τις πωλήσεις, καθώς και θα έχει την κύρια πρωτοβουλία να επιβλέπει και να προωθεί βελτιώσεις στο προπονητικό περιβάλλον και τις υποδομές.
Η κίνηση έτυχε θερμής υποδοχής από τον Jurgen Klopp, που εξύμνησε την συμβολή του Edwards, και την επιρροή του στη σύγκλιση της ισχύουσας 11αδας της πρώτης ομάδας, και στην Ακαδημία.
Άλλη μια κύρια ευθύνη του Edwards είναι να διασφαλίζει ότι η ομάδα παραμένει πρωτοπόρος στο να παρέχει ένα καθαρό μονοπάτι για να προωθούνται οι νεαροί παίκτες στην πρώτη ομάδα.
Σχολιάζοντας εκ μέρους της Fenway Sports Group, ο πρόεδρος και ιδιοκτήτης Mike Gordon είπε: «Ο John, o Tom, κι εγώ είμαστε ευχαριστημένοι που ο Michael αποδέχτηκε το νέο του ρόλο. Είναι ένας εξαιρετικά ταλαντούχος αθλητικός διευθυντής, που έχει αποδείξει την αξία του στην ομάδα. Και ο Jurgen κι εγώ ο ίδιος ξέρουμε ότι η Liverpool θα είναι πιο δυνατή με την προσθήκη του Michael.
«Όταν o Jurgen έγινε manager, ήταν πασιφανές ότι η υψηλή ποιότητα στην ομάδα μας έπαιξε ένα σημαντικό ρόλο στην διαδικασία της απόφασής του. Ο Michael ήταν σημαντικός στο να συγκεντρώσει την ομάδα και είμαστε αρκετά σίγουροι ότι είναι έτοιμος να κάνει το επόμενο βήμα στην καριέρα του.»
Ο Edwards ήρθε στο κλαμπ τον Νοέμβριο του 2011, αρχικά ως υπεύθυνος της ανάλυσης προτού να πάρει προαγωγή για την πιο ποδοσφαιρική θέση της τεχνικής εικόνας της ομάδος και πρόσφατα, στη θέση του τεχνικού διευθυντή.
Σχολιάζοντας τον νέο του ρόλο, ο Edwards είπε: «Είμαι περήφανος που είμαι μέλος της δομής των ποδοσφαιρικών διαδικασιών εδώ στη Liverpool και είναι μια τεράστια τιμή να μου ζητάνε να ηγηθώ του ρόλου αυτού, σε αυτή τη νέα θέση του εκτελεστικού διευθυντή. Έχουμε μια υπέροχη ομάδα ανθρώπων που όλοι παίζουν έναν τεράστιο ρόλο στη διαδικασία των μεταγραφών των παικτών, και αυτό συμπεριλαμβάνει και την Ακαδημία μας, εκτός της πρώτης ομάδας.”
«Η πίστη και η εμπιστοσύνη του Jurgen σε αυτά που έχουμε κάνει είναι ευπρόσδεκτη και ήταν ένας μεγάλος παράγοντας για μένα ώστε να δεχτώ αυτή τη θέση. Είναι μείζονος σημασίας να είμαστε συνεχώς συγκετρωμένοι στην εξέλιξη και τη βελτίωση όλων των ποδοσφαιρικών διαδικασιών. Αποτελεί μια φοβερή πρόκληση να είσαι υπεύθυνος για την επίβλεψη των πρακτικών μας και για την υλοποίηση αυτών μετέπειτα, καθώς και για την υλοποίηση θετικών αλλαγών όταν αυτές χρειάζονται. Γνωρίζω ότι θα έχω την υποστήριξη ενός εξαιρετικού γκρουπ ατόμων που το κάνουν αυτό.
Ο ίδιος ο Klopp είπε: «Αυτή η απόφαση είναι απολύτως θετική για εμάς και είμαι σίγουρος ότι θα μας κάνει καλύτερους και πιο δυνατούς όσον αφορά την διαχείριση της διαδικασίας της ανάπτυξης των ταλέντων των παικτών σε όλα τα γκρουπ ηλικιών. Η εξέλιξη είναι τόσο σημαντική και κάνει αίσθηση το να υπάρχει μια θέση ενός ατόμου μέσα στην ομάδα, που είναι υπεύθυνος για αυτό και για τους τομείς όπου μπορούμε να βελτιωθούμε σε αυτό ακριβώς.
«Δεν είναι μυστικό ότι μου αρέσει η ιδέα του τεχνικού διευθυντή και έχοντας δουλέψει με αυτό το μοντέλο έχω διαπιστώσει ότι δεν μπορεί να έχει παρά μόνο θετικά και να μας οδηγάει μπροστά.»
«O Michael είναι το απολύτως σωστό άτομο για τη δουλειά αυτή. Έχει τις γνώσεις, και τη σωστή προσωπικότητα για να «ανθίσει» στο ρόλο αυτό και είμαι πολύ χαρούμενος που μας είπε ότι θα δεχτεί τη νέα αυτή θέση.»
«Πολύ σημαντικό είναι και το γεγονός ότι έχει και εξαιρετικούς ανθρώπους γύρω του, που έχουν όλοι παίξει σημαντικότατο ρόλο στο να συγκετρωθεί όλο το ταλέντο που έχουμε αυτή τη στιγμή στην πρώτη ομάδα, αλλά και στους παίκτες των μικρότερων ηλικιών.»


Επιμέλεια: Μαρία ΑλεξανδροπούλουΠηγή: www.liverpoolfc.com
Share on Google Plus

About George

Αρθρογραφούμε για τo "LiverpoolFans.gr" με στόχο την έγκυρη και έγκαιρη ενημέρωσή σας γύρω από την αγαπημένη μας ομάδα.